• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık süresi... :((

Ban göre bir farkı yok ha nışanlı olmuşsun ha böyle devam etmiş...
Ailen seni bildikten sonra elaleme ne ki...
Canın nasıl istiyorsa öyle yap bence...
Bende nışanlandım 5 ay sonra evlendim hemde hiçbir imkanımız yokken...
Ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz

kuzum siz nerede yaşıyorsunuz.burası türkiye .herkes öyle evleniyor.kim ne derse desin .acaba öyle dedikodu yapanlar gelipte bir işinizin ucundan tutup derdinize derman olurlarmı.annenlede arkadaşınlada güzel bi dille konuş orta yolu bulursunuz.bunda hiç bir kötülük yok.acaba annenin istemeyiş nedeni sana layık görmediği gibi bişeler olabilirmi?

1 yıl nişanlı kalmakta ne gibi bi sakınca var anlamadım.insanlar kaç sene nişanlı kalıyorlar.sonuçta nişan işi resmiyete dökmektir her anlamda rahat edersin.annenmi istemiyor nişanı ha 8 ay ha 1 yıl ne farkederki?

tamamiyle katiliyorum ne fark eder eger eminseniz kenidnizden nisanlanin derim 4 yil nisanli kalanlaribile taniyorum ben

ay ben bu anneleri anlamıyom bendemi yoksa öyle olacağım:delphin: flört edersin gelsinler istesinler nişanın yapılsın adı konsun ilişkinin ben kızım elle geziyor dedirtmem derler nişan yapılsın rahat rahat gez diye kızarlar:delphin: nişanlanırsın böyle nişanlı nişanlı olmaz uzamasın 6ayda düğünü yapalım derler walla anlamadım şaşırıyorum:delphin: walla bence 1yıl nişanlı kalmak en uygunu diyorum çünkü iş ciddiye binince herkesin yavaş yavaş kendi kişiliği ortaya çıkıyorkötükedihüso aile içi ilişkilerde herkes kendi yerini belirliyor kendi usulüylealsanaalsanasmile bu sürede neler neler çıkıyor ileride evlenip boşanmaktansa bence nişan süresini uzatıp gelecek için az çok fikir edinmek lazım:olmaz: çoğu konuda okuyorum sevgilim nişanlanınca değişti ailesi nişandan sonra böyle davrandı diye:umursamaz:

canım bende 1 senedir nısanlıyım. bu işler nasıp işi hiç belli olmaz 1 sene nişanlı kalayım dıye nısanı yaparsın bakarsın 2 sene olur bakarsın 3 sene olur.bence bu tarz bi program yapma.biz yaklasık 4 ay nısanlı kalmayı dusunerek çıktık bu yola bir sene oldu ama halen düğünümüzü yapamadık bazı aksilikler çıktı.nişanlı olmak çok daha zor büyükler daha çok içinde oluyor ilişkinin ve iki tarafı ıdare etmek daha zor oluyor.benden sana tavsiye bıraz daha bekle ama bu aradada erkek arkadasın boş durmasın tabi ki.

canımm nişanlı olmak güzel ama arkadaşlar da demişler nişanlanınca iki kişilik olmuyo en ufak sorunda aileler de giriyo araya nişanlılık süresinin çok uzun olmasından yana değilim ben bekleyinn Rabbim Hayırlı zamanda nasip etsinn

6 ay en fazla. fazlası olsu mu etraftan olana bitene hatta onlar tarafından eksik bulunan şeylere kadar millet burnunu soktuğu için tadı tuzu olmaz. madem seneye haziranda düğünü yapabilirler 3-5 ay bekleseniz daha iyi.
sen şimdi rahat rahat sevgilimle görüşebilirim diye düşünüyorsun, nişanlı olunca etraf ve baban daha çok müsade edecek gibi geliyor ama sanmam ki senin dediğin gibi olsun
yıllardan bahsetmiyorsun ki sadece 6 ay da bekleyeceksiniz resmiyete dökmek için

ben burdaki birçok arkaaşıma katılıyorum bende 3 aydır nişanlıyım 4 ay sonrada evleniyorum inan bana hergeçen gün daha bi gerlim oluyor kendi anneni babanı tanıyamıyorsun baban sen ve kendi arasına bir set koyuyor herşeyine karışıyor olur olmadık şeylere kızıyor şimdiki aklım olsa daha geç yapardım nişanı daha az nişanlı kalırdım evet nişanlılık güzel ama emin ol sevgili olmak çok çok daha güzel evet yalan söylüosun belki çıkarken ama yapacak bişey yok.bencede uzat daha nişanlanma durumunu o arada siz yine evlenecekmişsiniz gibi planlarınızı yatırımlarınızı yapın,az nişanlı kalın annenide kırma sizde kırılmayın kimse kırılmasın :)

Bence evlilik için gerekli şartlar oluştuğunda,söz,nişan olaylarına girişmek daha mantıklı.Nişan olduğunda beklentiler oluşuyor,aileler işin içine girdiği için sorunlar büyüyor....Karşındaki kişiyi ve ailesini tanımaya çalış bu nişan olmadan da olur....Nişan tanımak için değil evliliğe hazırlık yapmak için yapılmalı....

aman aman böyle evam edin bence, nişan mişan sokmayın işin içine..ben çok pişmanım...arkadaşların dediği gibi sorumluluk artıyor, üzlüyosun..millete düğün ne zaman sorusunun yanıtını vermekten bunalıyosun..kimse bilmesin,laf söz de olmaz..
rahat ederim diye düşünüyosun, kulağa hoş geliyo ama ben flört dönemlerimizi, kaçamak buluşmalarmızı okadar özlüyorum ki.....
tadını çıkarın şu günlerin..eninde sonunda olcak bi gün..hiç acele etme canımm..Allah yardımcın olsun..

Bence tanıdığına inanıyorsan ki 1 sene iyi bir zaman.
Yeterli bence yerimseniben
Nişan süresi bizde kısa tutulur, bizim aile biraz esereklidir. Nişan süresi uzadıkça olay çıkar.
ışte gezme adın çıkar bilmem ne derler doğru dürüst görüştürmezler de...
O yüzden, ben olsam isteme nişan düğünü 6 aya sıkıştırırdım...
yerimseniben
Çok daha sağlıklı oluyor inan... Nişan süresi 2,5-3 ay yeter de artar bile...

bence flört zamanı en güzeli böyle devam et. biz 5 yıldır birlikteyiz 7 aydırda niaşanlıyız ve şu an nişanlandığıma çok pişmanım. keşke bende düğüne yakın nişanlanlansaydım. bende nişanlanınca serbest olucam daha iyi görüşebilecem falan diyordum ama olmuyo. nişanlanınca üstüne daha çok yük biniyo. nişanlanınca onunla deilde ailesiyle nişanlanmışsın gibi oluyo yani. ayrıca şuda var biz 5 yıldır beraber olduk ben nişanlımı çok iyi tanıdığımı zannediyodum ama nişanlanınca karşımda çok farklı bir insan duruyo şimdi...ama yinede karar senin canmm[/QUOTE]

bütün yorumları okudum,herkesin ailesine göre farklılık gösteriyor,eğer ki ailen baştan böyle bir önyargıyla bakıyorsa bende nişanlanma derim.ben eşimle 7 yıldır birlikteyim,evleneli 4 ay oldu,3,5 yıl nişanlı kaldık,ama bizim hiç problemimiz olmadı,çünkü çok erken yaşta tanıştık,evlenmemiz mümkün değildi,bir tek istemeye gelmeden önce herkes niye istemeye gelmediler ,hep bunu soruyorlardı,adı konsun diye,sonrada ara ara soranlar oldu yine tabiki ne zaman evlenecksinz diye,ama hep bi bahanemiz vardı,4 yıl üniversite okuduk,askerlik,iş bulma vs.o yüzden üstünde durmuyorlardı,sonuçta nişanlıydık.bir de ailelerimiz sevgiliyken nasılsa,nişanlıyken de öyle kaldılar,hiç bir şeye karışmadılar,nişanlıyken daha rahat gezdik,eğer dışardan biri bişey demişse de artık biz bilmiyoruz,aileler çünkü bize hiç yansıtmadılar.ben çok memnundum,hiç pişman olmadım.

kızlarr hepniz ayrı ayrı inanılmaz mantıklı şeler sölüosunuz..herkesin kendince yaşadığı tecrübeleri var..ben daha 22 yaşındayım bu yüzdenn biçok şeyi iyi bilmeyebilirim yani benden büyükler daha net bilirler ama bende işte bian önce olsun die acele ediorum sanırım...dün gece de annemle ablamla falan knştk annem diokii yaz ortası ya da yaz sonu gibi söz-nişan yaparız en azından kışı geçirelim düğünü öle yaparız deriz sağa sola hem oda kendini hazırlar...1 sene sürmez cocuk şmdi korkuo elinde avucunda bişi olmadığı için nası yapıcam telaşı var oyüzden 1 sene dio ama nişanlılık süresince öle bi çorap söküğü gibi gelrki bizde yardm edicezz anlayışsız deiliz hep arkasnda destek olucas tarzında çok ii knştu benimle..çok fazla arkamızda olduuğunu gösterdi...ve çok mtlu oldm .. ama şimdiden nişanlanırsan bi sürü mevzu v.s v.s laçka olsun istemiorum herşey tazecik olsun bilemedin bakarsın 6-8 ay içinde tamamlanır nasip kısmet herşey ne olcaıı belli olmaz ama birazcık daha yaza kadr dişini sık senin için diorum falan dedi...yani kısaca sizin söledikleriniz gbii kızlar... belkide hakkımda böle hayırlısı olucaktır..Herşey Allahtan ama plan yapmamak en güzeli...birazcık daha ilişkimizin tadını çıkartalm bakalım zaman nelere nasip olucak...hepinize mantıklı fikirleriniz için tekrar çok ama çok tşk.ederimm...dilerim herşey gönlünüzce olur... opuyorumnanaktan :Saruboceq:

@ butterflyh,

sevgili kardesim...seni cok iyi anliyorum...ben sadece 9 ay nisanli kalmama ragmen (22 gün sonra insallah dügünüm olacak) annem agzimdan girdi burnumdan cikti...
sorun nisanli kalmakta degil, sorun nisanlilik zamani uzadikca cikacak sorunlarda..
mesela her hafta sonu gelirlerdi ilk basat kayinvalidemler...annem istemezdi..annem calisiyor, babam rahatsiz..damat tarafi da dogal olarak haftasonlari gelmek istiyorlardi..annemi idare edeyim derken göbegim catladi...
sabah erkenden uyanip evi temizlerdim annem laf atmasin diye, ymekelrin yarisini yapardim önceden o kizmasin diye...babam hep bagrirdi fazla görüsmeyin diye..
bizde sadece bi tane araba oldugu icin (ablam ve abim ise gidip, devamli arabayi onlar kullaniyorlardi) kayinvalidemlere SIK SIK gidemiyorduk..
9 aylik nisanliyim kayinvalideme anca 4 defa gitmisimdir...

ama caresizsen, care sensin..unutma...ailenin gönlünü hos tut...zaman su gibi akip gidiyor zaten..hazirliklar uzun sürüyor..anca yetistirirsin..
babana en kisa zamanda uygun bir dille anlat durumu...bir baba icin kötü bir durum olabilir, baskasindan veya uygunsuz bir skeilde ögrenirse...
dilerim hersey gönlünce olur..

saygilarimla...

Back