• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık süresi... :((

butterflyh

..prensess..
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
87
0
86
İstanbul
merhaba kızlar...
yaklaşık 1 yıldır süren bi birlkteliğim var...kardeşlerim tanıştı erkek arkdaşmla.bende onun ailesiyle telde olsun yüzyüze bayramlarda olsun görüşüorum.annemde bilioo ama babam bilmio sadece..şmdi biz ciddi bi adım atmak istiyoruz..fakat sevdiğimin maddi durumu düğün ev eşyaları v.s gibi durumlar için yetersiz kalıyor..yani sadece şuanda nişanlıı kalabilirizz..onun ve ailesinin düşüncesi bu nisan-haziran arasında söz nilan yapıp seneye haziran ayı gibi düğün yapmak istiyorlar..elbetteki kendi açılarından haklılar..elde avuçta olmayıncaa öle kolay deil borç altına girmek..ben ömürlük sevdiğim için beklerimm ama nişanlı kalıpp beklemek istiyorum yani yaklaşık 1 sene kadar nişanlı olaraK...annemle bu konuyu konuştuuğumda hazır olunca gelsinler ben bu sorumluluğun altına giremem herkes bi ton laf edicek durumlarının olmadığını neden çevremiz bilsin dioo ... ya böle bi düşünce varmıı elalemi düşünüo...kendisi de 9 ay nişanlı kalmışş yani..en fazla 8 ay kalırsın dioo.tamam zaten çocukta uzatma taraftarı deil ama elde olmayınca başka çaresimi var..rahat rahat evlenmek varken....offf acayipp bunalımdayımm..nişanLı olupp beklemek daha başka die düşünüorumm yani daha rahat evden çıkabilirim birlkte olabilirim v.s....ya nolur kızlarr akıl verin annemi nası ikna edebilirimmm...çıkmazdayım.... bilmiyorumkismile:gitme::1no2::1no2:senağlama senağlama

1 yıl nişanlı kalmakta ne gibi bi sakınca var anlamadım.insanlar kaç sene nişanlı kalıyorlar.sonuçta nişan işi resmiyete dökmektir her anlamda rahat edersin.annenmi istemiyor nişanı ha 8 ay ha 1 yıl ne farkederki?

sahsı fıkrım eger 2011 hazıranında evleneceksenız eylul ekım aylarında ısı cıddıyete dokerdım

ısın ıcıne aıleler gırınce konusulan ve problem olan seyler cok oluyor
rahat rahat bır yaz gecırın keyfını surun sonra cıddıyete dokun derım

güzelim benden sana tavsiye.bişeyler hazır olmadan nişan yapma.insana tozpembe görünüyo,nişanlanınca herşey güzel olucak diye düşünüyosun ama sorumluluklar dahada artıyo.sen ve sevgiline ait olan hayata ailelerde giriyor ve işin içinden çıkamıyosun.bizde nişanlanınca nişalımının işi yoktu yapalım nasıl olsa buluruz dedik 7 ay oldu hala bulamadık.1sene nişanlı kalmak değil problem,herkes kalıyor.asıl problem bazı şeyler oturmadan yapmak nişanı...

1 yıl nişanlı kalmakta ne gibi bi sakınca var anlamadım.insanlar kaç sene nişanlı kalıyorlar.sonuçta nişan işi resmiyete dökmektir her anlamda rahat edersin.annenmi istemiyor nişanı ha 8 ay ha 1 yıl ne farkederki?

işte bende bunuu anlamıyorum...evet annem uzun süre olsun istemiyorr =((.....

sahsı fıkrım eger 2011 hazıranında evleneceksenız eylul ekım aylarında ısı cıddıyete dokerdım

ısın ıcıne aıleler gırınce konusulan ve problem olan seyler cok oluyor
rahat rahat bır yaz gecırın keyfını surun sonra cıddıyete dokun derım

sende annem gibi düşünenlerdensin....offfffffff yaa :((

sözlenin o halde hem babanızda bilir annenizi anlıyorum ben

mutlaka babanızında haberi olsun çünkü annenize bir yük olmuş belliki

mutlaka babanızıda dahil edin ki annenizin yükü hafiflesin saklamakla olmaz

babanız başkasından duyması hem anneniz hem siz sonunda üzecektir güven azalacaktır​
:kahve:

güzelim benden sana tavsiye.bişeyler hazır olmadan nişan yapma.insana tozpembe görünüyo,nişanlanınca herşey güzel olucak diye düşünüyosun ama sorumluluklar dahada artıyo.sen ve sevgiline ait olan hayata ailelerde giriyor ve işin içinden çıkamıyosun.bizde nişanlanınca nişalımının işi yoktu yapalım nasıl olsa buluruz dedik 7 ay oldu hala bulamadık.1sene nişanlı kalmak değil problem,herkes kalıyor.asıl problem bazı şeyler oturmadan yapmak nişanı...

canm benm evet çok haklısınn..senin durumun belkide daha da zor gibi görünüo..ama ben ailesinden çevresinden kendi ailemden çok eminim.. yani laf söz olayını en çok kafasına takan taraf eminim bizim taraftır..çnkü laf söz çıkcak taraf bizim gereksiz çevremiz yani..!
ben daha da rahat olsun die istiyorumm..yani annesi de demiş ben gereken açıklamayı telefon eder de yaparım yani biz bu kızı istiyoruzz ama elmzde olmayan durumlar nedenyle aksıcak...yoksa bizde dönüş yok emn oln v.s die konuşurum da demişş ama ne biliyimmm vala çok bunaldım..... fisfisfis

sözlenin o halde hem babanızda bilir annenizi anlıyorum ben

mutlaka babanızında haberi olsun çünkü annenize bir yük olmuş belliki

mutlaka babanızıda dahil edin ki annenizin yükü hafiflesin saklamakla olmaz

babanız başkasından duyması hem anneniz hem siz sonunda üzecektir güven azalacaktır​

annem nişanlıılık süresinin uzun olmamasından yana sözlüüü kalalım desemm heraldee neler olurr tahmin edemiorum...en çok da hazmedemediğimm etrafın durumu yok bekliolar ne zaman düğün v.s muhabbetlerini düşünmesi mafoldumben

annenizde anlayış göstersin şu an herkes krizde bir çok arkadaşını kızını tanıyorum 2- 3
yıl nişanlı kalıpta evlenenler

Ne farkeder 6 ay geç nişanlansanız..
Niye nişanlıyken beklemek daha cazip geliyor....
Bende arkadaşlara ve annene katılıyorum. Nişanlılık süreci uzadıkça tatsızlıklar artıyor...
Annenin maddi durumu ne zaman uygun olacaksa o zaman gelsinler demesi de çok mantıklı, eğer şuan için maddi durumu yoksa nişan yapıp da yıpranmanın hiç anlamı yok...Nşan da belli bi maddiyat istiyor sonuçta...
Evlilik de nişanlılık da kaçmıyor merak etmeyin..
Sevgililiğinizin keyfini çıkarın, gezin tozun, herşey zamanında sırasıyla rahat rahat olsun....

millet 2 ay sonra evlensen de laf yapcak ki bişey değişmicek yani.... gönlünüzden geçen neyse onu yapın,sevgilinle oturun konuşun karar verin...babanla kkonuşursan belki ikna edebilirsin onu,babanın karakteri nasıl bilemem ama :S

canm benm evet çok haklısınn..senin durumun belkide daha da zor gibi görünüo..ama ben ailesinden çevresinden kendi ailemden çok eminim.. yani laf söz olayını en çok kafasına takan taraf eminim bizim taraftır..çnkü laf söz çıkcak taraf bizim gereksiz çevremiz yani..!
ben daha da rahat olsun die istiyorumm..yani annesi de demiş ben gereken açıklamayı telefon eder de yaparım yani biz bu kızı istiyoruzz ama elmzde olmayan durumlar nedenyle aksıcak...yoksa bizde dönüş yok emn oln v.s die konuşurum da demişş ama ne biliyimmm vala çok bunaldım..... fisfisfis

açıkcası bizim durumu laf eden tarafta benm tarafımdı.herkes bişey söylüyo.sadece sen değil annen babanda üzülüyo sonra üzüldükçe hırçınlaşıyolar.o anlayışlı anne baba gidiyo başka birileri gelio sanki.bi ortamda damadın işi naptı diye sorduklarında yada düğün daha belli değilmi diye sorduklarında okadar mahcup oluyolarki.bu olur olmadık onlarla ilişkine yansıyo,belli etmek istemsende nişanlında anlıyo onunla ilişkilerinede yansıyo.bu böyle sürüyo gidio.yıpranıyosun cok yıpranıyosun.bi kere daha düşün derim...yüreğinin yanında mantığınıda sakın unutma

Aileler araya giricne nişanlılıkta uzun olunca inanki problemler gün yüzüne cıkaibliyor...
eylül ekim gibi yapın nişanınızı olumunekankayizsmile

valla ha 8 ay nisanli kalmissin ha 1 yil ne fark eder anlamiyorum. sende böyle de bence. ya bizdede öyleydi, elalem yalandan nisan yapti geziyo tozuyo sonunda kizi almicaklar diyorlarmis. o yüzden uzun süre nisanli kalmaktan yana degilmis anneler babalar. yada sonra allah korusun ayrilinca allah bilir nisanliyken neler yaptilar felan derlermis. ama senin annen zaten 8aya tamam diyormus e 4ay fazla olsa ne olacak acaba?
bence sen de ki anne nisanlilik süresinde sizde birbirinizi daha iyi tanirsiniz, dügün icin detaylari konusmak icin daha cok vaktiniz olur. sonra senin sevgilinin maddi durumu millete ne, birisi sorarsada hazirlik yapiyoruz, cocuklar calisiyo falan filan desin canim. hem bence kimsede sormaz öyle neden 1sene nisanli kalmak istyiorlar diye kac yil nisanli olupta evlenenler var.

hertürlü düşünceniz için teşekkr ederim hepinize..yani ben beklememe tarftarı deilim nası diyim nişanlı gezmek başka..flört dönemi başka..babam az çok anlıo haftasonu çıkmalarımdan..öle sert mizaçlı biri deil Allahtan annem daha baskındır..hani flörtümü duysa bilee azcıkda olsa normal karşılar babam..ama 6ay snra nişan yapıcaksak şimdiden bilmesinin anlamı yok die düşünüorum..yani Allah korusun bide ters teper görüşmelerimi engellerse ozaman kötü olur..hayatta herşet olabilio buna çok inanaıorum artık ve plan yapınca da hiçbişi olmuoo...valla ne desemkii siz yaşamışsnız tecrübelerinize dayanarak bana akıl veriosunz kızlar...dinlemeden geçemem...ne yalan söliyim evet hak verdimm size ama işte çok duygusalım daha ağır basıyo bu yanım...anneme de inat gidiorum sanırım yani o etrafı öne sürdükçe ben daha da deliriorum....bilmiorum wala ne olucakk..... bilmiyorumkismile

açıkcası bizim durumu laf eden tarafta benm tarafımdı.herkes bişey söylüyo.sadece sen değil annen babanda üzülüyo sonra üzüldükçe hırçınlaşıyolar.o anlayışlı anne baba gidiyo başka birileri gelio sanki.bi ortamda damadın işi naptı diye sorduklarında yada düğün daha belli değilmi diye sorduklarında okadar mahcup oluyolarki.bu olur olmadık onlarla ilişkine yansıyo,belli etmek istemsende nişanlında anlıyo onunla ilişkilerinede yansıyo.bu böyle sürüyo gidio.yıpranıyosun cok yıpranıyosun.bi kere daha düşün derim...yüreğinin yanında mantığınıda sakın unutma

inan etkilendim....senağlama

Milletin ne diyeceğini düşünecek olursak millet her durumda diyecek birşey bulur zaten.

Millet ne der bir sebep olamaz bence,nişanlılık sürecide çok güzel bir süreç ayrıca.

Ha sekiz ay ha on ay ne farkedecek.kaydirigubbakcemile5

hertürlü düşünceniz için teşekkr ederim hepinize..yani ben beklememe tarftarı deilim nası diyim nişanlı gezmek başka..flört dönemi başka..babam az çok anlıo haftasonu çıkmalarımdan..öle sert mizaçlı biri deil Allahtan annem daha baskındır..hani flörtümü duysa bilee azcıkda olsa normal karşılar babam..ama 6ay snra nişan yapıcaksak şimdiden bilmesinin anlamı yok die düşünüorum..yani Allah korusun bide ters teper görüşmelerimi engellerse ozaman kötü olur..hayatta herşet olabilio buna çok inanaıorum artık ve plan yapınca da hiçbişi olmuoo...valla ne desemkii siz yaşamışsnız tecrübelerinize dayanarak bana akıl veriosunz kızlar...dinlemeden geçemem...ne yalan söliyim evet hak verdimm size ama işte çok duygusalım daha ağır basıyo bu yanım...anneme de inat gidiorum sanırım yani o etrafı öne sürdükçe ben daha da deliriorum....bilmiorum wala ne olucakk..... bilmiyorumkismile

biliyormusun ben seni cok iyi anliyorum insan gercekten deli oluyo böyle baskalari yüzünden kendi istedigin birsey olmayinca. su ne düsünür bu ne düsünür.. :bbo:
babandan simdi saklaman tmm anlayabilirim ama baskasindan duyunca inan daha kötü. hem birseyler sezipte kendisi arastirmaya baslayinca hadeee isin icinden cik bakalim. millet hep iyi olsada kötü der, ozaman baban ne desen inanmaz sevgilin hakkinda. bence böyle birsey olmadan sen babana sevgilini anlat. yasaklamaya kalkarsada birsey uydurup yine cikarsin eve kilitlicek degilya. simdiden bi farki olmaz yani simdide sevgilimle bulusmaya gidiyorum demiyorsun sonucta

inan etkilendim....senağlama

cnm inan yaşadıklarımı yazıyrm sana.bu senin hayatın tabi,ben sadece benm yaşadılarımdan ders çıkarmanı istiyrm.şimdiki aklım olsa asla nişan yapmazdım.aşkından ölsemde yine yapmazdım.biz 4yıl flört döneminden sonra yaptık nişanı.ama inan şimdi o dönemi arıyorum.kafam rahattı en azından.her ortama girdiğinde insanların 1000tane sorusuyla karşılaşıyosun.ben kaldıramıyorum bunu.ha ayrıca babana şimdiden bişey söyleme.herşey kesinleşsin en son ona söyle.aylar öncesinden söylemek onları rahatsız ediyo.olumlu şeyler yanında olumsuz şeylerde söyleyenler oluyo.etkileyenler karışanlar cok oluyo.ben 1 hafta kalası söylemiştim.başkalarına özellikle akrabalarıma fırsat vermedim etkilemeleri için.

Back