• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi nişanlığımı kınamda giysem mi:)))

ben bazı arkadaşlara katılmıyorum ne yazıkki..maddi durumu söz konusu edicek insan komiktir..ne gerek var birkere onu anlamış değilim boşuna masraf..onun yerine balayınınızı daha iyi geçirirsiniz veya evinizdeki bir eksiği alırsınız..illaki maddi durumu iyi diye hem nişanlık hem kınalık alıcaksın diye bir kuralda yok..eşimin maddi durumu iyidi ama ben aldırtmadım gerek yok nişanda giydiğimi tekrar giyeceğim dedim..hem elinizde biraz para tutun ki evlenenleri soyuyorlar yok mekan yok gelinlik,damatlık vs vs..ne bileyim bana çok saçma geliyor..önemli olan elalemin ne diyeceği değil senin ve eşinin mutluluğu ve elinizdeki birikmiş paranız..

kızlar ben nişanımda kabarık petrol mavisi elbise giymiştim, çok severek aldım, nişanda çok kimse görmemişti. kınamda da giysem çok mu sacma olur. hem nişanda kapalıydım, kınayı kadınlar arsnda yapmayı düşünüyorm, o yüzden açık yaptrcam. ne dersnz? parayla alakası yok bu fikrimin. mesela bi yakınınz böyle yapsa ayıpla mısınz? ne düşünrsünz :) fikirlernz önemli, çünkü herkesn içten oldgnu düşünüyorm önceki okudgm mesajlardn

Ben ayıplamam ama kınaya yada nişana giden herkes merak eder gelin nasıl omuş diye acaba elbisesi nasıl diye.Yani nişanda giydiğinizi kınada da giyseniz farkedilir bu ve durumunuz olmadığı için aynını giydiğiniz dfüşünülebilir.Ama ayıplanacak bir durum yok gerçekten durumun olmayadabilirdi insanlık hali.

Genelde bizde nisanda giyilen kiyafeti kizlar hep kina gecelerinde giyer. Cünkü genelde bir tuvalet en ucuzu 1000tl az deil tam dügün üzeri biraz daha ekleyip balayina gidersin. Benim nisanim olmadigi icin kina gecesi icin almistim 1200tl vermistik dolapta duruyo bence yine kendin bilirsin ama fuzuli masraf yapma.

giyseniz bir şey olmaz aslında eskiden hep öyleydi de şimdi yeni yeni çıktı bu her merasimde farklı elbise giymek
1 gecelik şey için almaya gerek yok bence

Son düzenleme:
niye ayıplansın,giyebilirsin.. ama elbise almak istersen de al ,değişerek ikisinide giyersin...

Şahsen ben nişanlığını giymiş diye ayıplamam. Ama para vermek istememişler diye aklıma gelir ne yalan söyleyeyim.

Ama ben olsam zaten kadınlar arası yapılcak bir kınada bu tarz bi elbisede giymezdim. Sadece kına kıyafeti alırdım güzellerinden. Ben kınalarda önce gece kıyafeti sonra kına elbisesi giyilmesini gereksiz buluyorum. Müsriflikten başka birşey değil. tek kıyafet yeter; o da kına kıyafeti olmalı...

bitanem oldu olacak düğünde de giy,balayında da giy oğlunun sünnetinde de giy. yok yani böyle bir zihniyet.hani kimse seni parmakla gösterip kahkaha atmaz ama durumları yok ya da oğlan tarafı kendini fazla sıkmamış olarak yorumlanır.aldır gitsin değişik değişik giy.yalnız bunlar eşinin cebinden çıkacaksa sonra faturası sana da kesilecekse fazla masraf yapma.ama eşinin ailesi karşılıyorsa yaptır ne kadar çok şey istersen o kadr kıymetli olursun.

Canim hak vermemek elde degil, ben Nisanlimdan zamaninda hicbirsey talep etmedim ailem de bu tür seylere sicak bakmiyordu ama gördümki iyilikten maraz doguyor... :)) degersiz yerine koyuluyorsun resmen.. Neyse iyiki bitti gitti... Nisani attim sonunda Allah yüzüme baktida cabuk gördüm dogruyu
Nisan atildi ve anladimki bu tür olaylarda önce kendini düsüneceksin!!

Back