bende öyle nişan bohçasına herseyi aldır diyen insanları dinledim zamanında,çok şükür gerek kalmadı dedğin gibi benim aklma gelmeyen şeyleride fazla fazla yapmşlarisadece bana değil,anneme babamam 2 erkek kardeşime,anlama enişteme,abime yengeme,birde anaaneme ayrı ayrı bphça dizmişler süslü püslü nişandan sora herkes bohçamı konustu ama sonra ne oldysa ondan sora oldu nazarmı değdi ne oldu çok sorunlar yasadık nişanlımla..
ama sana bişey dicem çevrende tecrube biz yasadık sen yasama duyen hıckmseyı dınleme sen nişanlından eminsen eğer sorun yok dedğin gibi bizim herzaman ekonmk özgürlüğümz olcak saygnlğmz olcak sende alrsın ilerde ev..bizde altlı ustlu otrcaz en fazla 2 yıl diye konstk,nişanlım site içi eve girmek istyor bakalım inş olcak masraflardan kısıp bikaç yıl sabredicez..
ailede anlayş gösteryor suan :)
haklsıın çok yuz göz olmamak en dogrusu o aradkı ınce czgyı hep koroyorum...
insanın huzuru olsun mesela buyuk görümcem bugün bayram için yemeğe çağrdılar beni diğer görümcemden ordaydı...başkada yok zaten...eşleri biz çok güzel zaman geçrdik..sofra,yemekler,vitrinden çıkan tabaklar..işte özenldğni hissettğin an değerlisindr..görümce gibi değil arkadaş gibi yanaştılar bana...bu insanlar beni çağrmayıp en iyi hedyelerı alsalardı gözmde değeri olmayacaktı..şuan içim huzur dolu nişanlımla böyle çok mutlu oldgmzu anladık..hı bir yakınım bana şunu söylemşiti mantğma yatmştı benm sanada söyleyım,2 kişi bi hayat kurmak istyor,ve bu adet denen gereksiz şeyler o iki çiftin evlenmesini zorlaştıran berbat şeyler...çiftler 3_5 çabut için nişan atıyorlar birbrlerne giriyorlar...
gerçektende öyle...hersey düğüne kadar düğünden sonra zaten nişanlımla herseyın en ıyısını yasatıcaz inş kendmize,geleceğimizi kendmz kurucaz,aielerden destek bekleme birde hayal kırıklığı yasama,birde nişan bohçası eksik aldrmşlar diye neden pişmanlar yani o insanlar nişan bohçasına konulan şeylere çokmu muhtaç yani alamıyorlarmı yada asla sahp olmaları imkansız şeylermi..bence gereksiz,bizim toplm olarak bu mantıktan kurtulmamazı gerkıyor artık..dedm ya bende çok takıyordum ama şuan zerre umrdumda değil=)allaha hep derim bizi hiç kimseye muhtaç etme kendi ailelerimize bile...
bugun nişanlımla düğünü nisanda yapma kararı aldık,ailesde bu akrarı banada söylediler ailemede açklayacaklar bakalım=)
senin düğün kısmetse ne zaman?