kızlar benımde yazasım geldı bende yaklasık ıkı aydır nsanlıyım ve nısanlı ılk bayramım.bız aynı sehırdeyız ama aıleler bırbırıne gelıp gıtmedı(neden bılmıyorum ıkı taraftanda ses cıkmadı) sadece telefonda gorustuler.nısanlım arefe gunu kurban getırdı bana bırde kayınvalıdem altın gondermıs.bayramın ılk gunu nısanlım geldı bızı oturduk bıraz amcamlara halamlara gıttık ondan sonrada onlara gectık yemek yedık cay ıctık toplasan bı saat oturduk amcasına gectık benı eve bıraktı sonra..sımdı dusunuyorumda bı garıplık varmı?? yanı ne bılıyım takmam aslında bole seylere ama okuyunca bana bayramlık almadılar (ama onun dısında nısanlım ne ıstesem alır sımdı hakkını yemıyım bayramlık almadılar dıye surat yapamam) kayınvalıdemde bı saat oturmamda bı garıplık varmı daha cokmu otursaydım kı ?? amaaaann bazen adetmıs oymus buymus cokmu takılı kalıyoruz acaba adet olayınıda sonucta ınsanlar cıkarmıyomu?kayınvalıdem bak bak gelın olcak bıde geldı bı saat oturdu kalktı gıttı derse kendı kendıne desın sankı oglu geldıde saatlerce bızdemı oturdu ?? ben sevıyorum kayınvalıdemı kayınpederımı allah razı olsun sımdıye ladar bı tatsızlık yasamadık ıstedıgım herseyı yaptılar fazlasıyla..benım aklıma gelmeyen seylerıde yapmaya calısıyo kadın ama yınede cok yuz goz olmamak gerekıyo kanımca ıyı bayramlaaarrrrr
canım benım ben bi ara yedim kendimi yok bana bişey yapmıyolar vs...
koca bi yanlgı içinde oldgumu anladım bu konuları açtıktan sonra kendmden utandım böyle adet vs düşündüğüm için..
nişanlım bana bayram olmasada ben istemeden eşyalar hediyeler alır...beni benden fazla düşünür..
bayramda varsaylım bişey yapmadı ben bunu neden dert yapıyomusumkı kendime..
ki yaptı yinede..aileside kensde ellernden gelenn fazlasını yaptılar..
ama bunların artık benim için hiç bi önmi yok..
geçen cuma akşamı kayınvalidem kayınpederim yemeğe davet ettiler beni..
konuştuk uzun uzadıya ve beni çokk sevdiklerininn kanısına vardım..
doğal insanlar,
şeker gibiler...
beni gelinleri gibi değil kızları gibi biliyorlar..
benden hizmet beklemıyorlar..
benim orda çalşmama izin vermıyolar..
ağzıma zorla yiycekler sokuyoarlar meyveler soyup veriyolar
kayınvalidem üşüdüğümü düşünüp üzerime zorla hırkalar atıyor tıpkı annem gibi=)
sıkıldysanz yanmzda oturmayın çıkın gezin yavrum kuşak çatşması var aramzda rahatnza bakın diyorlar
onlar bi odada biz başka odada takılablyoruz yani o kadar anlayışlı insanlarki
asla kasntlı değiller..
birazcık tutumlular ama hiç önemi yok
nişanlım evin tek erkek çocuğu ve bana ailesi şunu söyledi
"kızlarmz evlendi gitti,bizim tek varlığm oğlumuz...
bundan sonra siz varsnz bizim için..
bu sahp oldgmz mal mülk hepsi sizin derken ben lafı böldüm..
ne kadar şanslıyımki sizin gibi temiz yürekli bi aileye denk geldim,sizin bu sıcaklığınz bu anlayşlılığınz yeter bana en buyuk altını veriyorsunz bana dedim..
mal mülke ise çok şükür baba evinde doydum nişanlımla ikimz gencecik akıllı zeki başarılı insanlarız..bundan sonrakı ilk hedefmz düğünden sonra bırıkmızmle ayrı bi daire alıp oraya geçmek dedik nişanlımla birlikte(2 yıl kadar üst katta otrcaz,kayınvalidemlerin üst katı,nişanlımn dairesi)
ama oturmak istedğimz yer orası değl..
burda bile bize anlayış gösterdiler..
bu saatten sonra ister bana çeyrek taksınlar,ister burma,ister en güzel hedyeleri alsınlar..ben en güzel hediyemi onları sıcaklğıyla,samimiyetleriyle,güleryüzleriyle alıyorum...
dünayının en zengin ailesine sahbım belkide yürek olarak..
evet ben çok şanslıyım..
ve bunu anladğmdan beri dünyanın en mutlu insanı benim sankı
bu nişanlmda yansıyor tabi,ailesni sevdikçe benmsedikçe bana daha bi bağlandı daha bi ilgisi arttı daha fazla sardı sarmaladı beni
evet arkadaşım taka hiç yani yok bana onu bunu yapmadılar diye..
evet insanlar konştukça heves edyorsun etkelnıyorsun ama bence artık sende yok bana koç kestler altın aldılar vs onlara bakma..
o insanların sana karsı tavırlarına,iyi niyetlı olup olmadıklarına bak=)
2 aydır brbrlerne gidip gelmediler diyorsun,nişanım mayısta takıldı benim mayıstan bu yana ailemde onlarda sık sık gidip gelmiştir birbirlerne...
nişanım takıldğı zaman tüm ailemi 2 defa yemeğe çağrdılar,dört dörtlük bir yemek hemde...
evlerne her gttğmze aç göndermezler,biz onları tabi..
bi hastamz olursa ananem mesela hastalandı hemen koşup geldiler 50 dk msafe olmasna rağmen..
ben boğaızm haff ağrıyo desem nişanlım ertesi sabah işelri yoğun omasına rağmen kapımda ilaçlarla beliriveriyor..
bunlar dünyanın altınlarla sahp olamayacağım güzel duygular..
benim bir tandğım çok zengin bi aileye gitti..çok sevndi falan...
bu kıza 100 burma bilezik takıldı...
trubleks ev döşendi..
kız trafnn ailesi elni cebne dahi sürmedği gibi erkek tarafı kız tarafının ailesnde ev döşedi çok garip değilmi...
ama çok yakınım bunlar....düğünleeri boğazda oldu,bi çok ünlü katıldı, şarkılar türküler halaylar...gazetelere çıktı...
ama canım kız o kadar mutsuzki..
her istedği fazla fazla en yisi yapıldı
ama neden mutsuz biliyormusun aile manevi olarka yanlarında değil,eşide aldyor sürekli bunu...
2 çocğunu doğurdu hizmetçileri var fakat mutlu değil...aile zengin oldgu için ve kendi ailesnde ev döşedkleri için kızın gıkı çıkmıyor bunlara...
boyun eğmek zorunda kaldı malesef..
ve ben asla onu yernde olmak istemezdim.....hemde asla..
çok güzel bir evi var rüya gibi...
ama ne bir davette,ne bir ziyarette ne bir alşversşte eşi onunla değil.....
ki severek evlendi bunlar...
işte kızın beklentisi hep maddi yöndendi her dilerği fazla fazla olmuş be bu kız ilk okul mezunu eşide lise...aileden zengin oldgu için okumadı işlerni devam ettrdi..
kız şimdi pişman bu evlilğe..aradığının maddyat olmadgnı daha yeni anlıyor..
çok uzun yazdım tatlım önemsme böyle şeyleri sende..
aradğın beklentilerin hep manevi yönde olsun..
sen onların alacağı bayramlğmaı muhtaçsın sankı..
eskiden kıyafet zor alnrmış nişanlı kızlarıda sevndrmek için alnrmsş
günümüze kadar gelmiş ne saçma demi..
şimdi ise dolabıl tıklım tıklım ucuzuda var pahalısıda...ay nişanlım ynede aldıda inankı onun aldıklarına sıra gelmedi bayramda