• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlı arkadaşlar bayramınız nasıl geçer?

Konu içeriği nedeniyle "Yeni evleneceklerin sohbet alanı"başlığına taşındı.

cnm adetleriniz görenekleriniz nasıl pek bilmem ama sencede fazla abartmıomusun her bayram bi bohça yok altınlar takılar kıyafetler artık böyle bu kadar teferruatlı adetlerin kaldığını pek sanmıorum senin ailen gelininize yapıyormuş bunları çok güzel ama senin ailen nadir ailelerden biri cnm beklentin ne kadar fazla olursa o kadar hayal kırıklığına uğrarsın ne güzel nişan bohçan yapılmş kıyafetler alınmış bunlara şükret bunlar içinde ukte kalmamış yok arkadaşının bohçasında eksikler varmış ukte kalmış bu bence hiç mantıklı değil belki maddi durumları o kadarıına yetiyordu o kadarını yapabildiler ama hiç değilse yapmışlar düşünmüşler değer vermişler böyle küçük şeylere bu kadar kafayı takarsan gelecekte üzülürsün

ben zaten bunları ne kadar mantıksız gördüğümü belirttim dolaylı olarak
fakat beni üzen şu,imkanları oldgu halde herseyın kolayına kaçılması...tek erkek çocukları...çabalıyo direniyor herseyı yapmak için...
çoğu kişi söylüyo bunları mantıksız vs..ama hiçbirsey yapılmayıncada nişanlı olup olmadgnı anlamıyorsun sevgili gibi hssedıyorum ben nişanlımla hal kendmi..
bana o hıssı yasatamıyolar...
herseyı nişanlım yapmaya etmeye çalşır..
ailesi fazlasyla düşüncesiz..
ama artık takmıyorum dedğim gibi..
yada belkide kafamda buyuttuğum şeylerin herkes için ne boyutta oldgnu merak ettim,bu yuzden konuyu açtım..
inanılmaz buyuk bi dert değil bu benım için=)
ama dedğim gibi sanırım sizde evlsnz daha iyi anlamanız gerekıyor benı tecrübeli biri oalrakta daha ılımlı,anlayıslı yorum yapmanızı beklerdim=)

tatlım bn de nişanlandım ayın 22 sinde yanı daha çok yenii :) bu bayram biz gideceğiz onların bulunduğu şehre hem bohça götüreceğiz hem bayram aradan çıksınn ben öyle dusundum açıkcası en azındna gelmedi gitmedi muhabbeti oolmasın kimsede diye dedimkii naslsa bohçalar gidicek başka şehirlerdeyiz hem bayram tatili gider geliriz diye herkese de uydu çok şükür:) bi aksilik olmazsa bu bayram öyle olucakk..bana gelen nişan bohçasıda sağolsunlar çok guzel haızrlamışlar ama ben ilkkez senden duydum bayramda bohça yapıldığını canım:S varsa da bilmiyorum hiç...banada bayramlık almışlardı nişandan önce bohçada getirdiler bir daha verme imkanları yok diye..Ama böyle bileziktir çeyrektir inan hiç duymadım ...Önemli olan huzur olsun,hediye bende severim hem almasını hem vermesini ama ufak tefek şeyler olsa da olur...takma guzelim...

Canımcım, adetler, bohçalar, alışverişler, hediyeler fln güzel şeyler tabii ama Bence İçinden gelerek isteyerek yapsınlar böyle burun kıvırarak zorla yapıyormuş gibi olacaksa hiç olmasın daha güzel ben seni anlıyorum bu beklenti sadece kendini gerçekten değer verilmiş hissetmek için yarım elma gönül alma derler ya paralar altınlar vs değil bütçene göre azda olsa sadece düşünmek için.. Hatırlanmak güzeldir hatırlatılmak hoş olmaz.. Kendini üzme bence ne nişanlına ne ailesine bunları söyleme sonra sen kendini değersiz hissedersin boşver hiç takma. Böyle şeyler söylenince hiç anlamı kalmaz...

haklısınız...artgık bi beklenti içine grimemeyi öğreniyorum sanıyoyorum:)
ben cevremde gördüklerimden bahsettim:.
çevremde gördüğüm şeyleri nişanlmn ailesnde görmeynce tabi kendmi haklı olarak değersz hssettim..
konu maddyat değil alsa..ama işte yasayan anlar..;)

Eğer Bunlara Takılır Kalırsan, Mutlu Olamazsın..:50:

Örf ADet.. :37::37::37: Pööööff... :30:
Boşver Mutlu Ol Yeter..:nazar:

ben nişanlı değilim sözlüyüm ama bayramlar keyifli geçer
önce sözlüm gelir ailemle bayramlaşmaya e sonra beni alır gideriz ailesinin yanına
bayramın 2.ci günü de onlar yine beni alır şehir dışında oturan dedesine ziyaret yapılır
çok keyifli ve hoş muhabbet geçer bayramlar

Son düzenleme:
Eğer Bunlara Takılır Kalırsan, Mutlu Olamazsın..:50:

Örf ADet.. :37::37::37: Pööööff... :30:
Boşver Mutlu Ol Yeter..:nazar:

atom karinca gibi her konuya laf yetistiriyonnn yahuuu:27::27::27:

kiz bulusis seninde dertlerin hic bitmiyorrr yahuuuu :1::1:
hayirlisiyla bi evlendirseydik siziiiii:60:

atom karinca gibi her konuya laf yetistiriyonnn yahuuu:27::27::27:

kiz bulusis seninde dertlerin hic bitmiyorrr yahuuuu :1::1:
hayirlisiyla bi evlendirseydik siziiiii:60:

Heryerden Çıkarım :27:
Maşallah :nazar: Senin de Benden Farkın Yok Her Yerde Karşılaşıyoruz Bacıım :1:

biz nişanlımla üniversitede tanıştık ve ilişkimizin 5. yılımızda nişanlandık:nazar:
bayram konusuna gelince geçen bayram nişanlım beni dipten doruğa giydirdi çantadan ayakkabıya kolyeye cekete kadar biz ayrı şehirlerde olduğumuz için o geldi ve ailelerimiz sadece telefonda görüştü benim onlara gitme gibi bi durumum olamaz:30:aslında gitmeyi çok isterdim:39:
bu bayram da bana kurban yerine bilezik alıcak öyle anlaştık:38:
ve yine o gelicek ben gidemeyeceğim onların şehre:27:
he bide yine kıyafetlerimin parasını verdi yine herşeyimi aldım ayrı şehirlerde oldduğumuz içiniçin bu sefer böyle old
geçen bayram günübirlik gelmişti alışverişi birlikte yapmıştık
ha bu arada nişan olmadan hiç adete falan bakmazdım ama işin işine girince farklı oluyo:51:

canım hep diyorsunki.nişanlım yapıyor ailesi yapmıyor,nişanlınla ailesi farklı taraf mı.ha nişanlın yapmış ha ailesi ne değişir.siz de sen ayrı,ailen ayrı mı alıyor nişanlına:34:

konuyu açtıktan sonra pişman oldum..saçma sapan şeyleri kafama takmışım..ben böyle değildim..herşeyi sorun eder hale geldim...kapatabilrisniz konumu..çok seöme gerçekten kendme gğlüyorum şimdi son olaydan sonra nişanlımn annesnn babasınn melek gibi insanlar oldgnu ve koca biir yanlgı içinde oldgmu anlddım ve bu düşünceler içinde oldgm için utandım:17:

konuyu açtıktan sonra pişman oldum..saçma sapan şeyleri kafama takmışım..ben böyle değildim..herşeyi sorun eder hale geldim...kapatabilrisniz konumu..çok seöme gerçekten kendme gğlüyorum şimdi son olaydan sonra nişanlımn annesnn babasınn melek gibi insanlar oldgnu ve koca biir yanlgı içinde oldgmu anlddım ve bu düşünceler içinde oldgm için utandım:17:

niye utanasınki evet yanlıiş düşünebiliyoruz tanımadan etmeden yargılıyoruz kafamızda kuruyoruz ama yanıladabilir insanlık hali..
Bende toplam 8 aydır birlktyz..3 aylık da nişanlıyım 1 eylülde nişanalndım..ayrı şehirlerde oldugumuzdanmı neden pek farkında değilim bile..ama şükür iyi gidiyoo.kısmetse seneye düğünüm..
Hangi şehirdesin?:26:

kızlar benımde yazasım geldı bende yaklasık ıkı aydır nsanlıyım ve nısanlı ılk bayramım.bız aynı sehırdeyız ama aıleler bırbırıne gelıp gıtmedı(neden bılmıyorum ıkı taraftanda ses cıkmadı) sadece telefonda gorustuler.nısanlım arefe gunu kurban getırdı bana bırde kayınvalıdem altın gondermıs.bayramın ılk gunu nısanlım geldı bızı oturduk bıraz amcamlara halamlara gıttık ondan sonrada onlara gectık yemek yedık cay ıctık toplasan bı saat oturduk amcasına gectık benı eve bıraktı sonra..sımdı dusunuyorumda bı garıplık varmı?? yanı ne bılıyım takmam aslında bole seylere ama okuyunca bana bayramlık almadılar (ama onun dısında nısanlım ne ıstesem alır sımdı hakkını yemıyım bayramlık almadılar dıye surat yapamam) kayınvalıdemde bı saat oturmamda bı garıplık varmı daha cokmu otursaydım kı ?? amaaaann bazen adetmıs oymus buymus cokmu takılı kalıyoruz acaba adet olayınıda sonucta ınsanlar cıkarmıyomu?kayınvalıdem bak bak gelın olcak bıde geldı bı saat oturdu kalktı gıttı derse kendı kendıne desın sankı oglu geldıde saatlerce bızdemı oturdu ?? ben sevıyorum kayınvalıdemı kayınpederımı allah razı olsun sımdıye ladar bı tatsızlık yasamadık ıstedıgım herseyı yaptılar fazlasıyla..benım aklıma gelmeyen seylerıde yapmaya calısıyo kadın ama yınede cok yuz goz olmamak gerekıyo kanımca ıyı bayramlaaarrrrr

Back