- 13 Nisan 2024
- 180
- -109
- Konu Sahibi DoktorrHanim
Haklısınız yardım etmek zorunda değiller ama oğullarının zorlandığı yerde yardım etmeleri destek olmaları gerektiğini düşünüyorum.En azından borç olarak geri ödemek üzere.Benim çevremdeki tüm aileler böyle çünkü(durumu iyi olsun olmasın)Oğullarının Her şeyini yapan oturacağı evi bile veren aileler var.Benim nişanlımın ailesinin oğullarına nerdeyse hiç destek olmamaları tuhafıma gidiyor.İyi de kaç yaşında çalışan adamın ailesinden maddi bir beklenti istememesi normal değil mi? Ben de 33 olacağım, kısa - en geç ilkbahara evlenme planım var. Kesinlikle ailemden/karşı tarafin ailesinden maddi bir şey beklemeyecegim, her şeyi kendi kartımizla alacağız. Çünkü yani yazık günah değil mi, kaç yaşında insanlar - yaşlılık yıllarına artık girmisken neden birikmislerini bize harcasinlar ya da borç yapıp birkaç sene daha odesinler? Bugün kazandığını on sene sonra kazanamayacaklar, artık yaşlılar. Şu dönemdeki paralarını iyi değerlendirmeleri lazım.
Yani nişanlın ailesine masraf yaptirmayi kendi içinde yediremiyorsa bu suç mu?
E ailesi yapmayınca sadece kendi emeğinizle bir şey yapacaksanız da haliyle bazı şeyleri kismaniz lazım. Bu normal değil mi? Kendi imkanlarıyla evlenen kim her şeyin en güzelini yapabiliyor ki bu devirde ? Bazı şeylerden kısıp bazı şeyleri erteleyeceksiniz, zamanla her şey yoluna girecek. Yani bu işler böyledir. Misal kurutma makinası/Dyson/smeg istiyorsunuzdur ama düğün borçları biraz azalana kadar , şöyle bir- bir buçuk sene ertelersiniz, bazı taksitler bitince onlari alırsınız. Ya da hayaliniz balayina taylanda gitmektir, balayinda basit tatil yapıp borçlar bitince taylanda gidersiniz vs vs.
Bunlar niye size anormal geldi ki?
Ayirca uçuk olmayan makul istek ve hevesleriniz neler? Şu an ailelerden bağımsız iki pratisyen hekim maaşınız var. 7 aydır da nişanlısınız. Hala gücünüzün yetmeyeceği makul istekleri merak ettim açıkçası.
Dediğiniz şeyler bana anormal gelmedi her şeyin bir anda olmayacağının farkındayım.Elzem olmayan şeyleri de erteliyorum zaten dediğiniz gibi.Gücümüzün yetmemesi durumu yok aslında nişanlım onun yapması gereken şeyleri ailesinden ve benden destek almadan yapmaya çalışıyor bu da zorluyor sanırım ve bana yansıtıyor.Ben de o zaman ya benden ya ailenden destek al bana maddi sıkıntı bu kadar yansıtma diyorum…