nişanla düğün arası ne kadar olmalı?

Limonsarisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.214
1.267
178
kızlar çok bocalıyorum bu sorun altında. 23 yaşındayım sevgilim 29 yaşında ilk hedefimiz 2014 de nişan 2015 de düğün şeklindeydi ama şimdi düğünü 2014 e çektik nişanla düğün arasında kaç ay olursa daha rahat düğün hazırlığı yapıp yetiştirebilirim sizce ?

canım bence 4 ya da 5 ay yeterli bir süre.. ben mayısta nişanlandım.. nişanlımın askerlik sorunu olmasaydı eylül gibi düğünü yapardık.. sizin bu tarz engelleriniz yoksa hiç beklemeyin derim.. hazırlıkları düşünme hepsi bir şekilde halloluyor.. nişanlım şu an askerde nasip olursa ocakta gelecek düğün gününü de 18 mayıs 2014 olarak belirledik.. sadece salonu ayarladık geriye kalan tüm hazırlıkları nişanlım geldikten sonra halledeceğiz yani tamı tamına 3 buçuk ay içinde bütün hazırlıkları bitireceğiz ve düğünümüzü yapacağız nasip olursa

Eğer eş adayını tanıdığına eminsen 6 ay çok iyi

görücü usulu olacaksa birbucuk yıl bence.hoş erkekleri tanımakta okadar kolay değil ya
evlenince çıkıyor gercek yüzleri

Hayırlı olsun sizinki de :) askerlik sorunumuz yok ama şehirlerimiz çok uzak birbirine birlikte alışverişe çıkma imkanımız kısıtlı o yüzden kafam karışık nisan gibi nişan yapıp Ağustos'ta düğün yapmak mantıklı geliyor ama bu durumda sevgilime çok iş düşecek sanırım :)

Eğer eş adayını tanıdığına eminsen 6 ay çok iyi

görücü usulu olacaksa birbucuk yıl bence.hoş erkekleri tanımakta okadar kolay değil ya
evlenince çıkıyor gercek yüzleri

Tanıdığıma inanıyorum ama şehirlerimiz farklı beni düşündüren kısmı o :44:

Bence 6 ayı gecmemesi daha iyi hatta ceyiz hazırsa 2-3 ay içinde olabilir diye düşünüyorum..
Yetişirmi konusuna gelince benim arkadasım 2 ay içinde cıkmaya basladı ve evlendi üstelik il dışına gelin gitti..tabi ev tutma olayında falan kız olamaadı damat resimleri gönderdi kız begendigine tamam dedi o şekilde hallettiler..ama bu kadar sıkısmadan 5-6 ayda cok rahat

Bende şehir dışına gidicem ama ben oturacağım evi falan kendim seçmek istiyorum çeyiz tam olarak bitmiyor ki hep eksik bişeyler çıkıyor teşekkür ederim yorumunuz için

bana sormayınnnnnn
bızım 5 yıl oldu:44:
hala evleneceğiz. üstelik şehirlerarası mesafede var.Bıtmek bılmeyen evımız yüzünden kavuşamıyoruz.

6 ay her şeyi rahat rahat yapmaya yeterli bir süre tabi maddi olarak durumlar müsaitse bir de tabi zaman varsa. Mesela hafta içi çalışan birinin pek vakti olmuyor bütün hazırlıklar anca cumartesi pazar günü yapılıyor o yüzden biraz zamana ihtiyaç oluyor her şeyin içine sinerek olması için. Bir de büyük şehirlerde zaten düğün mekanı, kına mekanı filan 5-6 aydan sonra bulunmuyor doluyor hemen güzel yerler istenilen tarihe bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Bence bunun bir kuralı yok, tamamen sizin maddi durumunuza veya geçmişteki hazırlıklarınıza bağlı.Bana kalırsa bir düğün için 3 ay yeterde artar bile.

Bizim sorunumuzda orda başlıyor zaten :) şehirlerimiz arasında 800 km civarı bi mesafe var o çalışıyor ben dersaneye gidiyorum çok fazla görüşemiyoruz alışveriş için kısıtlı zamanımız olcak gibi duruyo

Sevgilim bursada yaşıyor düğün orda yapılacak ama ben çok bilmiyorum tavsiye edebilceğin düğün salonu var mı açık alan şeklinde :) kapalı düğün salonu istemiyorum

Mekan çok :) Yemekli yemeksiz, kır düğünü yada teras veya havuz başı seçeneklerden bir kısmı:

-Heybeli Restaurant
-Arya Park
-Havuzlu Konak
-Altın Ceylan Clup
-Şehriyar Tesisleri
-Çırağan Clup (Açık Alanı Mevcut)
-Zas teras
-Armoni Düğün salonu Teras
-Melodi Düğün Salonu teras
-Garden Bademli
-Çekirge İstasyon
-Atalay Clup Kır
-Atalay Clup Teras
-Atalay Klup Grand
-Kervansaray Otel Havuz Başı
-Almira Otel Havuzbaşı
-Aslanlar Klup
-Peri Kır Düğünleri
Yani bunlar şuan aklıma gelen yerler. Düşünsem daha bulabilirim sanırım

Son düzenleme:

Yemezsin olacak kır düğünü ya da havuz başı olabilir ama benim için yeri önemli eskişehir tarafına doğru olmalı o taraftan gelen sayısı fazla ulaşım kolay olsun diye düşünüyoruz sevgilim gold mu neydi öyle bi yerden bahsetmişti ama gezip görmeden karar verilir mi bilemedim teşekkür ederim :)

Bu saydıklarımın arasında
Şehriyar tesisleri, Peri Kır Düğünleri ve nişanlının dediği Gold o yol üzerinde yerler. Allah gönlünüze göre versin inşallah, şimdiden mutluluklar.

Ben bir sene diyorum bir seneyi geçmemeli bence maddi imanlar işsszlik ve askerlik gibi durumlar söz konusu değilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…