• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyken koyduğunuz tepki evliliği düzeltti mi ?

electronica

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2023
72
22
3
27
Merhaba,

Görüyorum ki uzun yazıları pek kimse okumak istemiyor. Ben de özete indirgeyeyim, özellikle bunu tecrübe etmiş ve bahsettiğim şeyi yaşayan kadınlar cevap verirse sevinirim;

Nişanlılık aşamasında sorun oldu, normalde ılımlı biri olmanıza rağmen tepki koyduğun, zor da olsa karşı biraz uğraştı, sonrasında benzer konuları evliliğe yansıtmadı yani aynı hatayı yapmadığı bir dünya mevcut mu?

Karşının çok gururlu olduğunu unutmayalım tabi.

Not: Burada bahsettiğim sorun aldatma, borç takma, ikinci hayat yaşama, şiddet gibi şeyler değil. Ama "bana istediğim gelinliği almadılar" gibi şeyler de değil. Anladınız bence siz beni.

Fikirlerinizi tecrübelerinizi bekliyorum, teşekkürler :)

Son düzenleme:
O biraz da olaya ve koyulan tepkiye bağlı. Yolun başındayken sınırları çizmek orta ve uzun vadede gerçekten rahatlık getiriyor. Bu arada karşınızdaki gururlu değil, zoru sizinle büyük ihtimal. Sizi ciddiye almıyordur, dişi size geçiyordur.

Ben de anlayamadım ama nişanlıyken bazı sorun yaşadığımız şeyleri birdaha yaşamadık evlilikte sorun olmadı bizde. Konudan konuya kişiden kişiye değişir

Bit çarpışmada uzlaştınız diye kimse huyunu komple değiştirmez eğer sorduğunuz buysa. Öteden beri istediği inandığı bir şey için çatışıyorsanız şimdi he dese bile lastik gibi bir zaman sonra aynı fikre gelir. Yapabileceğiniz tek şey kendi çizginizi çekmek ve ben şuradan ileri asla esnemem sen de denemezsen koparız ona göre demek ve bunu da ciddi söylemek

O değil bu değil deyip anladınız siz demişsiniz ama ben de anlamadım hiç 😂 mesela nisanliyken ailesiyle ilgili bir sorunumuz olmuştu, ben haklı olduğum halde benim adım atmami beklemişti ima ederek. O gece yüzüğü çıkarıp her hatasında ailenin arkasında durup benden adım bekleyeceksen al yüzüğü annenin dizinin dibine git benim duzenimi bozma dedim ve 2.5 yıllık evliyiz bidaha bu konuda sorun yaşamadım. Ha her konu bunun gibi tek seferde bitmiyor zaman istiyor. O sizin kırmızı cizgilerinize bağlı. Bu olay benim kırmızı çizgimdi bidaha yaşansa ilişkiye devam etmezdim

Merhaba,

Görüyorum ki uzun yazıları pek kimse okumak istemiyor. Ben de özete indirgeyeyim, özellikle bunu tecrübe etmiş ve bahsettiğim şeyi yaşayan kadınlar cevap verirse sevinirim;

Nişanlılık aşamasında sorun oldu, normalde ılımlı biri olmanıza rağmen tepki koyduğun, zor da olsa karşı biraz uğraştı, sonrasında benzer konuları evliliğe yansıtmadı yani aynı hatayı yapmadığı bir dünya mevcut mu?

Not: Burada bahsettiğim sorun aldatma, borç takma, ikinci hayat yaşama, şiddet gibi şeyler değil. Ama "bana istediğim gelinliği almadılar" gibi şeyler de değil. Anladınız bence siz beni.

Nişanlıyken de sorun olur, evlenince de sorun olur, çocuk olunca da sorun olur. Önemli olan eş adayınızla aranızdaki iletişim nasıl, kendisi ile bir sorun olduğunda yaklaşımı nasıl, çözüm odaklı bir kişi mi, yoksa egoist-bencil yaptığı hatayı kabullenmeyip karşısındakine bir kabahat bulup da kendi hatasını örtmeye çalışan biri mi, sizin fikirlerinize ne kadar önem verir, bir sorun olduğundaki yaklaşımı ne, sözün yanında icraat var mı, yoksa sadece laf var icraat olmuyor mu vs vs. Bunları ölçüp tartın. Eş adayınız insanı duygulara sahip, empati yapabilen, çözüm üretebilen, hatasını kabullenebilen, özür dilemeyi bilen biri ise sorunların üstesinden gelinir. Tabii siz de öyle iseniz. Sorun çıkması karşınızdaki kişiyi ölçüp tartabilmek adına iyi bir fırsattır.

Merhaba,

anlamadım ama kimse değişmez bunu bilir bunu söylerim.

Sebep ne çok önemli. Yerinde tepki iyidir ama gereksiz tepki sanmam. Nişanlılık döneminde çok şükür ki tepki koymam gereken bir durum yaşamadım. Evliliğimde de yok yere tepki koymam. Sorunlarda genelde eşim ortayı bulur, kıyamaz beni üzmeye. Haksızsam da tatlı dille anlatır. Bu karşınızdaki kişinin mizacıyla alakalı daha çok özetle

Yani konu ne belli değil ve bu tarz şeylerle genelleme yaparak mı geleceğinize yön vereceksiniz?
Karşınızdaki ne kadar gururlu biri de olsa sevgi buna engel olur. Ben burnumdan kıl aldırmam, inadımdan bir taraflarım çatlar ama karşımdaki insan için o gururu kenara koyup geri adım atmışlığım çoktur. Yok öyle gururmuş, tavırmış.

O değil bu değil deyip anladınız siz demişsiniz ama ben de anlamadım hiç 😂 mesela nisanliyken ailesiyle ilgili bir sorunumuz olmuştu, ben haklı olduğum halde benim adım atmami beklemişti ima ederek. O gece yüzüğü çıkarıp her hatasında ailenin arkasında durup benden adım bekleyeceksen al yüzüğü annenin dizinin dibine git benim duzenimi bozma dedim ve 2.5 yıllık evliyiz bidaha bu konuda sorun yaşamadım. Ha her konu bunun gibi tek seferde bitmiyor zaman istiyor. O sizin kırmızı cizgilerinize bağlı. Bu olay benim kırmızı çizgimdi bidaha yaşansa ilişkiye devam etmezdim
ya ayrıntı verip olay odaklı yaklaşılsın istemedim ama sizin verdiğiniz örnek gibi mesela evet :D Teşekkür ederim

Nişanlıyken de sorun olur, evlenince de sorun olur, çocuk olunca da sorun olur. Önemli olan eş adayınızla aranızdaki iletişim nasıl, kendisi ile bir sorun olduğunda yaklaşımı nasıl, çözüm odaklı bir kişi mi, yoksa egoist-bencil yaptığı hatayı kabullenmeyip karşısındakine bir kabahat bulup da kendi hatasını örtmeye çalışan biri mi, sizin fikirlerinize ne kadar önem verir, bir sorun olduğundaki yaklaşımı ne, sözün yanında icraat var mı, yoksa sadece laf var icraat olmuyor mu vs vs. Bunları ölçüp tartın. Eş adayınız insanı duygulara sahip, empati yapabilen, çözüm üretebilen, hatasını kabullenebilen, özür dilemeyi bilen biri ise sorunların üstesinden gelinir. Tabii siz de öyle iseniz. Sorun çıkması karşınızdaki kişiyi ölçüp tartabilmek adına iyi bir fırsattır.
Çok güzel ifade ettiniz teşekkür ederim

Ben bu çok gururlu havalarınin karşı tarafla olan alma verme dengesi ile alakalı olduguna inanıyorum yaşamış biri olarak . Size nazi geçiyordur aşırı gururlu bir imaj takınır üstten bir bakış açısı ile sizi ezer. Kimisine nazi geçmez karşısındaki direkt kapı orda diyince kedi olur . Kimse aşırı gururlu değildir.

Çok yazmışsın ama içerik boş sorunu yazsan daha kısa olurdu
Ama erkeklerin iyi yönde çok nadirdir en iyi halinin reklam fragmanı bu Pembe günler

Sorunları doğru ve objektif değerlendirebileceğiniz biçimde yazsam sayfalar sürerdi işte. Neyse güzel cevaplar geldi yine de
Sorunun ne olduğunu zaten anlamadım da sayfalar dolduracak ne olabilir yaa? Ben de 6 aydır nişanlıyım, çok ufak tefek, dikkate almaya değmez tatlı çekişmeler dışında bir şey olmuyor. Bir cesaretle yazayım, nişanlıyken sayfalar dolusu sorun yazabilecekseniz ilişkinizi bir gözden geçirin ve yol yakınken dönün.

Diğer arkadaşlar özellikle de evli ablalar çok sorunlu nişanlılık için ne düşünüyorlar acaba?

Anlayamadim ben çok fazla ama ne istemiyorsaniz baştan tepkili olun bakın, başta yaparsaniz yaparsiniz.
Sorunun ne olduğunu zaten anlamadım da sayfalar dolduracak ne olabilir yaa? Ben de 6 aydır nişanlıyım, çok ufak tefek, dikkate almaya değmez tatlı çekişmeler dışında bir şey olmuyor. Bir cesaretle yazayım, nişanlıyken sayfalar dolusu sorun yazabilecekseniz ilişkinizi bir gözden geçirin ve yol yakınken dönün diye yazdım.

Baştan tepkili olmak, baskın olmak, sınır koymak, tavır koymak mı? Sayfalar dolusu sorunlara tek tek... Nişanlılıkta böyle olur mu, evliliğe gidilir mi? Rica etsem, birkaç cümle açabilir misiniz?

Detay vermediğiniz için pek anlayamadım. Ama genel olarak eğer iki taraf da değişmeye, birlikte evrilmeye gönüllüyse eski sorunlar tekrar yaşanmaz. Yeni sorunlar yaşanır, sonra onlar da halledilir. Sizin bahsettiğiniz sorunların affedilebilecek şeyler olduğunu varsayıyorum.

Back