nişanımı atabilirim :(

canım bnm ya:S geçmiş olsun öncelikle:S
nasıl nişanlandınız nasıl tanıştınızki siz böyle

evi varken gidip başka yerde oturmamasını anlarım. ama bunu enayi die tanımlayım özelliklede yüzüğü önüne koymak hiç ama hiç etik bi davranış değil..
aile yapını bilmiyorum. hani nişan atsan nasıl bi sorun çıkar bilmiyorum. balık baştan kokarmış:S baksana güzelim sana saygı bile duymuyor:S yarın öbürgün evlenince seni abilerine eltilerine karşı korumazsa sen bişi diyince babanın evine git demesi daha kötü:S
annesi babası iyi diyosun. ALLAH razı olsun onlardan.. ama sen kaynanakla yada kayınpederinle evlenmiyosun:s aynı evde eşinleyaşıcaksın:S

rabbim yardımcın olsun

birincisi evlilik için bence yaşın çok küçük ,aşk sevgi hepsi çok güzel ama daha şimdi sorumsuzluğundan bahsediyorsun yıllar geçtikçe bu sorumsuzlugu seni yıpratabilir, hem yüzüğü cıkarıp önüne koymak ne demek, kuyrugu her kapıya sıkıştıgında yüzüğünü önüne koyacak o zaman..hızlı nişanlanmak evlenmek ne demek.bu büyük hata,artık insanlar evlilik öncesi uzun zaman flört ediyorlar bana göre bu süre en makul süre 1- 1,5 senedir flörtte, nişan takılır sonra ortalama 1 sene civarında da nişanlı kalınmalıdır ki, sorunlar varsa ortaya çıksın, insanlar birbirlerini iyice tanısın..

Bence en azından şu anda en sağlıklısı nikah gününü geç almanız (mesela seneye bahar ayına bırakın örneğin vs.) acele etmemeniz, birbirinizi daha iyi tanımanız,uyuşmuyorsanız zaman içinde zaten ayrılır ya da evlenirsiniz.Genç yaşta dul kalmaktansa emin olup geç evlenmek cok daha iyi..Hem bak ailende sanırım sana destek olabilecek insanlar gibi görünüyor.Tabii enine boyuna düşün kendi kararını nihayetinde kendin ver

Hakkında hayırlısı..

3 ay bunların hepsinin yapılması için yeterli bi süre..
Evleneli 3 ayımız oldu. ve nisan ayında ev sahibi olduk tüm işlemlerin bitmesi zaten mayıs ayını buldu. diyebilirim.
Mayıs 15'ten sonra artık yavaş yavaş işlemlere başladık. temizlik ıvır zıvır için.
Evlilik malesef öyle çok fazla kolay bişey değil. yani bu sıkıntılarda nişanı atsam mı acaba diyorsan zaten düşünme bile AT gitsin
Karşındaki insanları düşünmeden konuşmamak lazım belki maddi açıdan sıkıntıları var belki de son 1/2 aya bırakıyorlar malesef bizlerin istediği gibi herşey tıkır tıkır gitmez düğün işlerinde. :44:

Umarım ikiniz için de en güzel karar olur

teşk.ederim

15 nisanda çıkmaya başladık.kısa bir süre sonra aşık olduk.15 gün-1 ay sonra da sözlendik.
Ailem modern yapılı ama tutucu.
2 ay sonra da nişanlandık.
Beni ailesi dahil herkese karşı koruyor.

Ben yatak odamı aldım.
Bir çok mutfak eşyamı aldım.
Beyfendi daha yemek odamızı alıcak.
Ya ben anlamıyorum yani yapıcak olan insan sorumluluklarının peşine düşer,borcun altına bile girer yine uğraşır yapar.
Ben çalışan bir bayanım ve izin almam işim için oldukça riskli.Haftasonlarımız hep gezmek-tozmakla geçiyor.
Bi elimden tutup da gidelim şuna bakalım,şunu alalım demiyor hiçkimse.
Ama ben olduğum yerde sayıyorum 5 aydır.

Afedersiniz sanki bekaretimi kaybettim ya da gebeyim ve ona muhtacım.
Neden bu kadar kendilerini ağırdan satmaya çalışıyorlar.
Aslında benim ailemin çok hatası var.
Sanki onlara yükmüşüm gibi karşı taraf ne dediyse hep kabul ettiler.
Diğer gelinlerden çok çok az gram bilezik takıldı bana.
İnanın hiçbirşey istemedik.
Karşı taraf teklif ettiyse bile bnm ailem; ''onlar önemli şeyler değil,yeterki mutlu,huzurlu olsunlar'' dediler.
Böyle yani..

teşk.ler
hayır ama ben hep soruyorum.
Hiç biryere borcu falan yok.ne kendisinin ne ailesinin
ben nişanlımın sorumsuzluklarına kızıyorum daha çok.
elbette 3 ayda neler olur ama isteksiz.
ben ona yalvardım bile,herhangi bir engelin olursa bana söyle ben anlayışlıyımdır dedim.
ama yine aynıı yine aynııı

çok sağolun.
çok haklısınız.
nişanlım düğün salonunu çoktaan tuttu bile.
2.750 TL ve 3 aralık gecesi..
nikah işlemleri için ben koşturdum,testler,tahliller..
ama ben erkek olsam sevdiğimin yakasına yapışır hemen bir an önce nikah günü almaya götürürdüm.
ama bekliyoruz öylece..
ve ben de evim boşaltılana dek nikah günümü de almıycam.
ve bunu da herkes biliyor.işte ben onun yerinde olsam yinede işlerin peşine düşer günü aldırttırırdım.

okuyunca anladım ki hep aynı hep aynı şeyler bende evlenelı 7 ay oldu..sanki dul musum gıbı davrandılar kimse hiçbirşeyımle ılgılenmedı eşimın tayını baska ildeydı ve cok uzaktı rica mınnet bırseylere bakmaya göturuyordum kayınvalıdemlerı bır tane görumcem vardı sankı el gıbıydı nefret ettım hepsınden o zamanlar eşimle ne tartısmalar yasadık yuzuk cıkarmalar vs. ki bızım öncesınde 6 yıllık bır beraberlıgımız vardı..ancak bizim kavgalarımız hep ailesının sorumsuz davranısları yuzunden cıkıyordu benım ailemde hiçbirşey ıstemedi.nıkah kıyafetıme varana kadar hep eşim aldı.hiçbirşey ıstemedıler ama bazı seyler hep yarım yamalak oluncada başim egık kalıyordu aileme karsı...ama dedıgım gıbı benım sorunum eşimle degıl ailesıyleydı.velhasıl evlendık şimdi onlardan uzakta kafamız rahat eşimle evımde mutluyum ama senın sorunun eşinle!!!!!! evlenınce onıunla aynı evde olacaksın ailesı olsa derdım boşver dıye ama ii düşünmelısın bence......bu arada birşey daha dicem nişanlınla ne konusuyorlar bılemezsın strese gırıyor ve belkıde sana yansıtamadıgı cok şey vardır baksana bı ton abi eltı var bıraraya gelıp kımbilir neler konusuyorlardır..yenı gelen pek sevılmez kıskanırlar genelde......

küçükmüşsünüz be ikinizde yavrum ya
sen zaten 21 sin, nişanlın 26, hadi o daha büyük ama erkeklerde geç olgunlaşır
inşallah mutlu olun tabii ama cok sorumsuz diyorsun ,bir insan 7 sinde neyse 70 inde odur
10 yaşında bile ne sorumluluk sahibi çocuklar var, değişmesini bekleme, her zaman sorumsuz olacaktır diye düşünüyorum,onu değiştiremezsin
Böyle kabul edebilecek misin ömür boyu onu düşün

haklısın.kıskançlıklar çok ve bende bunu anlamıyorum.
bnm kimseye bir zararım yok.abileri ne kadar masraflı evlenmişler.
bnm sadece istediğim evim boşaltılsın ve sadece gerekli olanlar alınsın.
bana dün gece bir msj attı;ben hep babama soruyorum o da halledicez diye cvp veriyor sonrada kavga ediyoruz bu hep böyle dedi.
ya bari en azından peşimden koşsun nikah günü alma için ikna etsin yada balayı için yer araştırsın.
offff hiç dinmiyor gözyaşım.

herkes at nişanı diyor.söylemesi kolay.görkemli bi nişan yaptım.
o kadar masraf ettik.ayrıca seviyorum.
şimdiden düşünüyorsan at gitsin diyor kimileri.elbette düşünücem aşk başka mantık başka.
ben sevgiliyken de ayrılmayı çok düşündüm,sözlüyken de,şimdi de.
ama o kadar hızlı gelişti ki.
işte dile kolay..

ben hep değişir diye ümitlendim ve hala aynı düşünüyorum

anlıyorum seni cnm tabı kolay mı ya nişan atmak attıktan sonra gerı dönuse de olmaz....o yuzden ben sana at falan demedim sonucta her nekadar ınkar etsekte cevrenın ne dıyecegı ailemıızın ne olacagını kendımızı sureklı düşünuyoruz...ama benım cevremde vardı 2 defa nısan attı aaa falan dedık sonra 1 gun e kalmadı unutuldu gitti...sen kendıne bı sure ver baktın kı bu surec ıcınde hiçbirşey degısmıyor tavrını koy yüzüğü cıkarıyorsa o anda sende cıkar....ama bu süre de sakın sen artık hıcbırsey yapma evlılık bu herseyı sadece sen halledemezsın......ama tavrını degıstırmezsen hıckımse degısmez ona göre!

hiçbirimiz sana ayrıl veya devam et diyemeyiz yani dememeliyiz sadece dikaktimizi ceken noktaları söylersek seni düşünmeye sevkederiz biraz..senin kadar iyi tanıyamayız nişanlını.Ama o da ailesi tarafından sıkıntı içinde sanırım

peki sana olan ilgisi nasıl,nişan olaylarını falan gec, seni araması sorması, senle ilgilenmesi,bir sıkıntın oldugunda senle ilgilenir mi, ailene davranışları nasıl mesela

Nişanlıyken yüzüğü çıkarabiliyorsa,evlendikten sonra en küçük bir tartışmada hadi boşanalım diyebilir...
Biraz sorumsuz sanki nişanlın yada evlilikten korkuyorda olabilir,bence biraz daha düşün evlilşk işini birde hep beraberce aynı binada olacakmışsınız sorunlar şimdiden başlamıi zaten..

canım benm insanlar 10yıllık evlikken beraber yattıgı kocasını tanıyamıyor:S 2 ayda nasıl buna karar verdin.. yagırgamıyorum hani neden ki:S
yaşında küçükmüş:S

arkadaşım nişanlın ve ailesi biraz sorumsuz gibi geldi evlenince evin sorumluluğunu nasıl alacak bu insan şimdiden her şeyi sen düşünüyosun bide yüzük çıkarmakta ne demek hiç olgun tavırlar değil iyi düşün nişan yaptım dönemem diye bir şey yok ki göz göre göre kendini ateşe atamazsın üstelik daha küçüksün çalışıyorum demişsin mesleğin nedir

bence gelişmeler ilginç.evlenmeye istekli olan biri herşeyi ayarlar dört dörtlük.şimdiden yüzüğü atıyorsa ilerde azıcık bir kavgada boşanacağım der.herşey sevgi değil.sevgi ne ki.bende emek ve değer vermek lazım.seviyorsun nişanlını ama mantıklı hareket et.sende tehtit et ayrılalım de.tepkisi ne olacak bakalım.kör müsün topalmısın yahu kendini ağırdan al.erkek milleti kolay lokmayı sevmez değerinide bilmez.ailenle istişare yap.sözlerini dinle.ne derlerse uygula.ayrıca aynı apartman çok zor bence.ilerisini düşün.

nişanlım bana ve aşkımıza gayet ilgili.diyorum ya beni deli gibi seviyor.
ama nedense abilerine herşey yapıldı biz böyle ortada kaldık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…