Nişanım, karşı taraf, getirdikleri bohça ve hayal kirikligi

aaah aaah. biz seni böyle çemçüklere gelin ol diye mi büyüttük yetiştirdik kızım be. gittin oralarda elin herifine gönlünü kaptırdın da şimdi böyle sıkıntılar çekiyosun yok yere.

önceki bayan arkadaşların yorumlarına katılıyorum ben. bugün çiçeğin çikolatanın hesabını yapan, yarın gelinliğin hesabını yapacak, öbürgün gidecek evine alacağın ikea mobilyasının hesabını yapacak, bir başka gün gidip avm'de yiyeceğin baydöner'in ardından bizim gelin evde yemek yapmıyor da oğlana para harcatıyor anca diye hesabını yapacak. seni yemeye doymayacaklar sonra, bi gün aldığın kıyafet olay olacak, öbür gün evlerine gitmediğin akşamlar olay olucak, seni kendilerine benzetemedikçe sana kinlenecekler. sen de saf saf "beni niye sevmiyorlar ya ühühü" diyeceksin sonra forumlarda.

bence duygusal düşünmemelisin, hepimiz zorluklara büyüdük. çocuğun yurtta büyümüş olması annesine olan taraflı tutumunu açıklamıyor. sevdiğini biliyorum, eyvallah da bak seni beşinci boyut'ta uyarmaya gelen salih abi gibi uyarıyorum tekrar: hazır nişanlandın da, hevesini aldın, bu noktadan sonra bari bir koruma mekanizması geliştir kendin için, sonra daha çok üzüleceksin, üzüleceğiz.

insanlar değişmez çünkü, ne kadar değişir dense de bir bana bir de kendine bak, değişmiyoruz yani, değişmeyince de karşındakini tolere edemediğin noktada uzaklaşıyorsun ondan. yarın öbürgün maraş'ta sürekli annesinin evinden çıkmayan kocanla kavga edip uzaklaşmak mı hoşuna gidecek, ya da hasbelkader ailece gittiğin alışverişte aldığın her şeye müdahale edilmesinin ardından sinirden kendini şeyapacak duruma gelince mi vazgeçmek seni tatmin edicek?

hayır daha diğer konulara girmiyorum bile. ya düğünde takılan takıları almaya kalkarlarsa? o zaman ne yapacaksın? a101 atletinle evin içinde kocana fırtınalar estirirken, kocan "ama bizimkiler çok masraf yaptı durumları da yok, onlar alsın ben sana istediğin her şeyi alırım hayatım." dediğinde ne yapacaksın? gelip forumda saadet zinciri kuracaksın aq.

zor biliyorum, zor yani ama bütün bunların farkındasın sen de. bir ömür böyle geçmez, kendine yazık etme. yine de sen bilirsin tabi. sevgiloplar.

Enişte en ucuzu olsun diye seni sıkıştırırken nişanlın ne yapıyordu o esnada? Sana ne diyemedi mi?
Bohçanın içine konulanlar onları ilgilendirir. Ayna terlik vs kullanılmıyor zaten, iç çamaşırı vs de eğer beraber çıkmadıysanız alışverişe onlar istediği yerden alabilir bişey diyemem. Ama ucuzundan olsun tavırları, şuna şu kadar para verdik muhabbeti gibi konularda nişanlınız etrafındakileri susturamıyorsa bu sıkıntıyı ömür boyu çekmeye hazırlanacaksınız demektir.
He yok çekemem diyorsanız da ayrılmak kolay değil demeyeceksiniz. Kolay valla, eski nişanlımın bir sözüyle ayrıldım. İyi ki de ayrılmışım diyorum hala, yoksa eşim çıkmazdı karşıma ömrümü mahvederdim. Siz de iyi düşünün. Karşınızdaki insan değişmez. Siz onlara ayak uydurabilecek misiniz?

aah ah bende bunları yaşadım canım benimde eski nişanlımın ailesi böyleydi. Çarşıya çıktığımızda 10 tlnin bile pazarlığını yapardı. Bana atkı bere örerdi aylarca reklamını yapardı şöyle kaliteli ip kullandım şu kadar paraya aldım vs. Allahtan nişanı attım kurtuldum hepsinden ve inan bana asla yolun sonu değil hayatının geri kalanını düşün. Şuan yeniden nişanlandım ve oh be dedim NE İSTERSEN NEYİ BEĞENİRSEN AL KIZIM lafını duymak inan bana dünyalara bedel. Hakkında hayırlısı olsun inşallah !

Aklın varsa arkana bakmadan bırak bu adamı ve aileyi daha evlenirken istediklerin olmayınca bütün hayatın boyunca da böyle olacak içinde hep uhde kalıcak. Mesela benim düğünüm olmadı eşimin durumu yoktu ailesi destek olmadı ozamanlarda şimdi çok şükür herşeyim var mutluyum ama o günler içimde uhde düğün görsem içim sızlıyor gelinliğimi kirletemedim yani o kadar uzun süre giymedim diye. Kıtıbiyoz insanlar Malesef değişmiyor içinde uhdelerle istediklerin hiç umursanmadan yaşamak istiyorsan evlen sonra kafanı çooook vurursun dağlara taşlara. Abla nasihatı bunlar inşallah dindersin bizleri :kızgın::KK20:

enişte ne karışıyor pardon da?? nişanlın orda diyemiyor mu "hayır nişanlımın istediği neyse ondan alalım" diye. böyle özel bir günde 100 200 fazla vermiş ne olur ki? aslında hiç aileler karışmayacaktı bu çiçek çikolata işine. siz nişanlınızla birlikte gidecektiniz. biz öyle yaptık, nişan günü ikimiz gittik aldık rahat rahat. bohçaya gelince, keşke nişanlın deseydi ne istersin ne alalım diye. ya da nişan alışverişine ikiniz çıksaydınız. bana bohça yapılmadı, ben istemedim çünkü annesi zevkimi bilemez. biz nişanlımla ikimiz çıktık, o da benim gönlüm olsun diye. çok sembolik bikaç şey aldık, terlik pijama parfüm vs.

ailesi bu saatten sonra zaten değişmez. önemli olan nişanlının tavrı. bu adamla yaşabilir misin bu önemli.

Canım sen bu adamı çok mu aradın? Cimrilik ye nirvana yapmışlar.

Sana birşey diyeyim mi evlenince daha beter gireceksin kocanın cimriliklerini. Sakın ailesi yapıyor deme asıl yapan nisanlin. O isteseydi zaten herşeyi yapardı.

Evlilikte zor günler seni bekliyor.

Arkadaşımın eşi de böyle. Kız bıktı boşanmak istiyor ama çocuk var diye bosanamiyor. 3-5 TL nin hesabını vermekle geçiyor ömrü. Bu arada 6 senedir antidepresan kullanıyor kocasının yüzünden

Yazık sende hayatını yakmak üzeresin. Bu sözümü asla unutma.

Bu maddiyatci olmak degil. Ama bu tarz cimri olan bazi aileler sonra da paragoz olmakla suclayabiliyorlar onlara takilmayin

Gonul rahatligiyla ayrilin diyorum. Ben de nisanliyim. Herseyi tam almasalar da ellerinden geleni yapiyorlar. Caba goruyorum. Ben de kiyip aldirmiyorum. Karsilikli iyi niyet meselesi yani.

Ama ilk evliligmde sizinki kadar olmasa da cimri ve gorgusuz bir aileye denk gelmistim. Sinir hastasi olursunuz inanin. Yapmadklari her sey ofke krizine donusebiliyor. Cunku iyi niyetli degil gibiler. En azndan kizin yaninda en ucuz en ucuz diye konusmak pek hos degil sanirim yine de kinamayayim.

Nisanliniz da ailesinden terbiye aldigi icin o tarz biri sanirim. Iyi gozlemleyn ve hatta bence sutlayin

Oncelikle hayatini maf etme .benimde nisanım yapılacaktı .sandiga alınacak malzemeler olur yani .ama benim kvdrm .böyle esylara calcaput.duyip durdu.sonra nisan kiyafeti ve gelinligi kendi memleketimde secmem gerekiyor ki provalara gidip geleyim.ama kvdem fiyatları duyunca olmaz biz seni kendi memleketimize getirelim burda seç yada biz getirelim sen giyinirsin dediler.tabi annem kabul etmedi. Sonra kuaför için bir tartisma çıktı daha önce dedikleri hiç biseyi yapmadılar .sürekli oğlumun parası gitmesin diyip durdu.ve11 aylık evliyim halende aynı şeyi yapıyor .ama artık takan yok .tabi kızlar bu 11 ayın içinde kavgalarimizda oldu .öyle esinde böyleyse ohayat hiç çekilmez ..böyle insanla hem kendini hem sizi rezil ederler etrafa ..kayinpederim bile ayakkabı alırken nisan alışverişini yaparken kayinpederim bile 2 tane el ayakkabı dedi .çalışanların yanında annem bile duyunca sinir krizi geçirdi .

Son düzenleme:
Bende nişanlıyım boyle sorunlar yaşamadım ama bende başka şeylerle imtiham ediliyorum. Bi kere bende nisanlıma kurban da koç getirilir gelin kıza bizde adet dedim. Ben oyle bisey duymadım bizde yok öyle bi adet dedi. Çok zoruma gitti bi canın sagolsun bile diyememisti

Bende nişanlıyım boyle sorunlar yaşamadım ama bende başka şeylerle imtiham ediliyorum. Bi kere bende nisanlıma kurban da koç getirilir gelin kıza bizde adet dedim. Ben oyle bisey duymadım bizde yok öyle bi adet dedi. Çok zoruma gitti bi canın sagolsun bile diyememisti

yanlis anlamayin ama bence böyle adetler artik eskide kalmali. Acikcasi bana cok garip geliyor. Bana almak isteseler bile asla istemem. Nisanlinizin tavri yanlis olabilir ona birsey diyemem ama bayram ziyaretinde eli bos gelmese ben zorun etmem sahsen

Bu yaşadıklarının aynısını nişanlı iken yaşadım düğün alışverişinde de Yok yok denildi hep.ama koltuk bakılırken düğünden sonra bizde alırız diyorlardı nasıl yoksa.hatta kayınvalide olacak kişi kendi 3 bileziğini gidip benimki gibi kalınları ile değiştirdi Yok derken.düğğnden sonra yeni araba almaya kalktılar ve benim düğün takılarımın tamamını çaldılar şu an uzak şehirlerdeyiz piyasa da Yok hiçbiri demem o ki ailesine de laf ettirmeyen sonra neler eder neler aman dikkat bunları göre bile evlenmeyin evlilik nişanlı sevgili gibi hadi güle güle olayı değil bir kez değil bin kez düşünün

Nişanlinin parası işi birikmisi yok galiba her seye ailesi hatta enistesi karıştığına göre... boyle is mi olur ya sinir oldum kusura bakmayın

Merhabalar, ben tam 20 gun once nisanlandim. Soz nisan bir arada bizim evde yapildi. Nisanlimin ailesi sehir disinda oldugu icin hicbir seye karismadilar. Her seyi biz hallettik. Nisanlim ucuz al deyip durdugu icin her seyin ucuzunu sectim. Nisan pastasina bile zor ikna ettim. Nisan gunu cicek cikolata secmem icin beni de goturduler. Arabaya biner binmez herkes baklavanin fiyatindan bahsetti resmen başıma kaktilar. Ki ben baklava falan istememistim. Zaten baklava da almamislar serbetli bir tatli almislar ama baklava deyip durdular. Neyse sonra cicekciye gittik. Iceri girer girmez enistesi "en ucuzundan" demeye basladi. Ben de anlattim iste uygun fiyatli olsun, beyaz cicekler istiyorum diye 100 liraya anlastilar. Sonra cikolataciya girdik. Enistesi bayram cikolatasi kakalamaya calisti hemen en ucuzu o diye. Bildiginiz kartonda madlen çikolata. Kiz isteme cikolatam o olacakmis. Orda sesimi cikardim biraz hayir tepside olur ama en uygunu olsun dedim. Tepsi cikolatalarin en ucuzundan aldirdim. Neyse, enistesinin gorgusuzluklerine yeterince sinirliyken nisan basladi vs. sonuna dogru kayinvalidemle eniste bey geldiler "yemeklerden koyun haa" dediler. Zaten biz koyacaktik. Bu ne gorgusuzluk yani? Hadi ona da neyse dedim. Ama gerek nisandan once gerek nisandan sonra ailesine bir turlu isinamiyorum. Gercekten yol yordam bilmiyorlar. Hatta biz şehirli oldugumuz icin bizim bilmedigimizi dusunerek uyaniklik yaptiklarini dusunuyorum.

Soyle aciklayayim; kayinvalidem ilk telefon konusmamizdan beri (hic yuz yuze gorusmeden yani) surekli "ev cok buyuk ya temizligi bitmiyo" der. Surekli yaptigi dikis islerinden aylik 3000 lira kazandigindan bahseder (ki bence bol keseden salliyor) surekli paralarini anlatir durur yani. Ve cok yalan soyler her konuda. Kayinbabam da ilk tanismaya geldiklerinde afedersiniz kicini babama donup oturmustu ve telefonuna bakarak babamla konusuyodu. O da ayri bir gorgusuz yani. Bu kadar mal mülk gosterisine ragmen bohcamda a101'den alinmis atletler, coraplar, kulotlar var. Ve nevresim takimi, yazma, seccade. Ne bir tarak ne bir ayna ne bir terlik. Hicbiiir sey yok. Hadi onlar olmasin da gorumcem a101de calisiyor. Resmen ona "eve gelirken ekmek al" der gibi "is yerinden atlet falan getir" demisler. Insan biraz ozenir madem o kadar hava atiyosunuz dimi? Yuzukleri 1400e aldik. 3 tane yuzuk yani siz dusunun. Nisanlima 1 bana 2 tane. Hem kendileri "1500u gecmesin" dediler hem de yuzukleri gorduklerinde "bunlar hic altina benzemiyolar cok dandikler" demisler.

Bir de nisanlima ne zaman bisey desem "bizde yok oyle bisey" deyip duruyor. Boğasim geliyor valla. Her seye itiraz her seye itiraz. Yakinda bayram geliyor. Nisanli olara ilk bayramimiz ve bizde erkek tarafi gelir hediye getirir ya da gelemiyolaraa biseyler gonderir. Onu soyledim sakayla karisik. Ciddi ciddi bisey isteyerek demedim. Hemen ona bile "bizde yok oyle" demeye basladi.

Gercekten delirmek uzereyim. Zorla maddiyat duskunu yapacaklar beni. Ama gercekten takildigim en buyuk sey gorgusuz ve terbiyesiz davranislari. Durumlari olmasa ve duzgum bir dille anlatsalar "yapamayiz" diye vallahi de billahi de anlayis gosteririm. Ben napicam boyle? :KK43:((
Şimdi şöyle bir şey var . Paraları yoksa o zaman diyecek bir şey yok ki bohça işine bile hiç girmesinler ...
Ama varsa bu yapılanların hepsi ayrı terbiyesizlik .
Benim eşimin evlenirken durumu yoktu hiç yoktu .
Deniz rezil oluruz bohça isteme dedi. Ben de tamam dedim .
Gelinliğimin altına yeni ayakkabı alamadık o derece .
Ama bana bir sözü vardı . Borçları üstümden atayım seni ayakkabı çanta bolluğunda yaşatıcam diye .
18 yıllık evliyim her ay bir ayakkabı alırım . Tek kelime laf etmez. Kuyumcudan borç alınan (ele güne ayıp olmasın diye ) iki tel bilezik bir set ile evlendim ve geri verdik düğünden sonra .Ailemin durumu çok iyiydi. Babam hiç laf etmedi .Sadece babam sanırım biraz içerlemekten pırlantanı ben alayım deniz ,eşin takmış olsun dedi .Onu da kırmadım tamam dedim . Zamanla eşimin durumu iyileşti ben zaten çalışıyorum . elmas kolyeler pırlanta setler her şeyim var .

Sana diyeceğim şu ;
Pinti adam başka bir şey , durumu olmayan adam başka bir şey .
Eşim her ay kartlarımı öder ben çalıştığım halde , demez ki nereye harcadın bu kadar parayı extreni ver bakayım .
Eğer bu adam aileden pintiyse bununla başa çıkılmaz
hakkında hayırlısı olsun

Aynı şeyleri yaşadım hemen hemen ve şimdi bosaniyorum. Nisan atmak çok daha kolay ve iyi bir şey hatta. Bu gerçeği anlamam için böyle bir musibet yaşamam gerekiyormus

Aynı şeyleri yaşadım hemen hemen ve şimdi bosaniyorum. Nisan atmak çok daha kolay ve iyi bir şey hatta. Bu gerçeği anlamam için böyle bir musibet yaşamam gerekiyormus

Cok uzuldum :KK43: umarim boylesi daha hayirli olur sizin icin. Ben de hala surunuyom. kafa falan kalmadi. Zaten canim burnumda bi de kpss ile ugrasiyorum. 3 hafta sonra su sinava bi girip cikayim her konuda daha saglikli karar verebilecegimi dusunuyorum. Cunku bu yazdiklarimin uzerine birkac olay daha yasandi ve artik saldim kendimi. Sinava kadar takmicam dedim erteliyorum simdilik. Umarim ben de siz de cok mutlu oluruz.

Cok uzuldum :KK43: umarim boylesi daha hayirli olur sizin icin. Ben de hala surunuyom. kafa falan kalmadi. Zaten canim burnumda bi de kpss ile ugrasiyorum. 3 hafta sonra su sinava bi girip cikayim her konuda daha saglikli karar verebilecegimi dusunuyorum. Cunku bu yazdiklarimin uzerine birkac olay daha yasandi ve artik saldim kendimi. Sinava kadar takmicam dedim erteliyorum simdilik. Umarim ben de siz de cok mutlu oluruz.

Her şeyin en hesaplisini almaya çalıştılar . Düğün alışverişinde babası dükkanı almışlar dedi bunu bi yakınım duymuş. Halbuki iç çamaşırı almıştık sadece . Neyse eşim de onlara katıldı aldırmadı bir şey. Her fikirlerine çok değer veriyordu benim fikrime değer vermiyordu . Ailesine acıyor para harcatmak istemiyordu. Mobilyayı erkek tarafı alacaktı sonra bize yıktılar siz alın diye neyse aldık. 9 ay evli kaldım. Eşim annesi yüzünden kavga çıkardı nerdeyse vuracakti ben de baba evine geldim. şimdi boşanma asamasandayim. Ben yandım başkası yanmasin

3 hafta falan bekleme inan ki bitirince çok rahatlayacaksin. Tez vakitte bitir. Nişanlın sana değer vermiyor. Aileci bir erkekle olmuyorr

Merhabalar, ben tam 20 gun once nisanlandim. Soz nisan bir arada bizim evde yapildi. Nisanlimin ailesi sehir disinda oldugu icin hicbir seye karismadilar. Her seyi biz hallettik. Nisanlim ucuz al deyip durdugu icin her seyin ucuzunu sectim. Nisan pastasina bile zor ikna ettim. Nisan gunu cicek cikolata secmem icin beni de goturduler. Arabaya biner binmez herkes baklavanin fiyatindan bahsetti resmen başıma kaktilar. Ki ben baklava falan istememistim. Zaten baklava da almamislar serbetli bir tatli almislar ama baklava deyip durdular. Neyse sonra cicekciye gittik. Iceri girer girmez enistesi "en ucuzundan" demeye basladi. Ben de anlattim iste uygun fiyatli olsun, beyaz cicekler istiyorum diye 100 liraya anlastilar. Sonra cikolataciya girdik. Enistesi bayram cikolatasi kakalamaya calisti hemen en ucuzu o diye. Bildiginiz kartonda madlen çikolata. Kiz isteme cikolatam o olacakmis. Orda sesimi cikardim biraz hayir tepside olur ama en uygunu olsun dedim. Tepsi cikolatalarin en ucuzundan aldirdim. Neyse, enistesinin gorgusuzluklerine yeterince sinirliyken nisan basladi vs. sonuna dogru kayinvalidemle eniste bey geldiler "yemeklerden koyun haa" dediler. Zaten biz koyacaktik. Bu ne gorgusuzluk yani? Hadi ona da neyse dedim. Ama gerek nisandan once gerek nisandan sonra ailesine bir turlu isinamiyorum. Gercekten yol yordam bilmiyorlar. Hatta biz şehirli oldugumuz icin bizim bilmedigimizi dusunerek uyaniklik yaptiklarini dusunuyorum.

Soyle aciklayayim; kayinvalidem ilk telefon konusmamizdan beri (hic yuz yuze gorusmeden yani) surekli "ev cok buyuk ya temizligi bitmiyo" der. Surekli yaptigi dikis islerinden aylik 3000 lira kazandigindan bahseder (ki bence bol keseden salliyor) surekli paralarini anlatir durur yani. Ve cok yalan soyler her konuda. Kayinbabam da ilk tanismaya geldiklerinde afedersiniz kicini babama donup oturmustu ve telefonuna bakarak babamla konusuyodu. O da ayri bir gorgusuz yani. Bu kadar mal mülk gosterisine ragmen bohcamda a101'den alinmis atletler, coraplar, kulotlar var. Ve nevresim takimi, yazma, seccade. Ne bir tarak ne bir ayna ne bir terlik. Hicbiiir sey yok. Hadi onlar olmasin da gorumcem a101de calisiyor. Resmen ona "eve gelirken ekmek al" der gibi "is yerinden atlet falan getir" demisler. Insan biraz ozenir madem o kadar hava atiyosunuz dimi? Yuzukleri 1400e aldik. 3 tane yuzuk yani siz dusunun. Nisanlima 1 bana 2 tane. Hem kendileri "1500u gecmesin" dediler hem de yuzukleri gorduklerinde "bunlar hic altina benzemiyolar cok dandikler" demisler.

Bir de nisanlima ne zaman bisey desem "bizde yok oyle bisey" deyip duruyor. Boğasim geliyor valla. Her seye itiraz her seye itiraz. Yakinda bayram geliyor. Nisanli olara ilk bayramimiz ve bizde erkek tarafi gelir hediye getirir ya da gelemiyolaraa biseyler gonderir. Onu soyledim sakayla karisik. Ciddi ciddi bisey isteyerek demedim. Hemen ona bile "bizde yok oyle" demeye basladi.

Gercekten delirmek uzereyim. Zorla maddiyat duskunu yapacaklar beni. Ama gercekten takildigim en buyuk sey gorgusuz ve terbiyesiz davranislari. Durumlari olmasa ve duzgum bir dille anlatsalar "yapamayiz" diye vallahi de billahi de anlayis gosteririm. Ben napicam boyle? :KK43:((
Anlattıkların eşimin ailesine benziyo biraz. Ve cimrilikte sınır tanımıyolar. Sana tavsiyem bu evlilik işini tekrar düşün. Çünkü evlendikten sonra ve çocuğun olunca çok sıkıntı oluyo. Bişey alıyosun aa şunu almış diyolar. İnsanı sinir ediyolar. Çok aşık değilsen vazgeç. Aşıksan da mutluluğun için vazgeç. Vazgeç yani.

Kesinlikle vazgeç..bu kadar insan aynı şeyi söylüyor sa bi bildikleri var demekki. Evlenince daha cok uzulup yıpranacaksın ama ayrılma k zor gelecek. Hele cocuk olunca kopması zor olacak zincir lerin..ne bu aile değişir ne de nişanlının bakış acısı.kendine yazık etme.hatta şükür et.ne güzel erken gördüm gerçek yüzleri ni diye

X