Nişan Nişanı Kız Kim Yapar??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Kızlar Mrb,
Nasipse önümüzdeki ay beni istemeye gelcekler. Ama benim aklımı kurcalayan bi konu var.

Bizim oralarda nişanı kız tarafı yapmaz. takı da takılmaz nişanda.

nişan, düğün hepsini erkek tarafı yapar ve sadece düğünde takı takılır.

Ama erkek arkadaşımda nişan kız tarafına ait. Sizin oralarda nasıl oluyor bu işler??

Kim yapıyor nişanı? takı oluyor mu? Evde mi oluyor salonda mı?

Tatlım bu durumlar, şartlara göre değişir.
Mesela benim sevdiceğim şehir dışında, biz aile arasında ufak bir bışan merasimi yapacağız. Bütün hazırlıklar masrafları biz yaparız. Nışanız kız tarafı yapar çünkü. Takılan takılarda bizde kalır. Gerçi benimki bana takılan bende gider dedi ama:26:

Bazılarıda salondu, mekandı tutar. Çoğunluk kız tarafı karşılar. Takılan takılarda kıza kalır. Geçen bir yakınımki salonda oldu. Salonu erkek tarafı tutmuştu, erkeğe takılan altınları o taraf almış, salonu onlar tuttu diye.

haklısın ama bizim nişanda takı takılmıyor zaten? ayıp gibi bişe bizde nişanda takı makı olmaz

cnm oncelıkle nerelı oldugunu cok merak ettım. ben sozluyum sozumuz evde oldu ama yınede cok kalabalıktı 100 kısı fln vardı sozde genelde parar takıldı onlar bızde kaldı ben o paralarla hatıra kalsın dıe ıncı set aldım kendıme. aralıktada nnısanım var salonu falan bız tuttuk.nısanı kız tarafı yapar denıyo ama kuafor foto vs hep erkege aıt.bız sadece salon tutmus oluyoruz. bıde karsılıklı bohcalar var o kadar. bızde nısanda takı takılır. takılanlarda kıza kalır gercı benım kayınvalıdem bız sana nısanda köstek takalım erkege takılan altınları alalım dedı ama ben kabul etmedım.senın anlayacagın hersey anlasmaya baglı

kısmetse benimde hafta sonra nişanım olacak nişanı erkek tarafının yaptığını duymadım hiç salon tuttuk biz kuaför fotoğrafçı yani her masrafı biz karşılayacağız takıya gelince akrabalarım takarlar onların akrabalarını bilemiyorum ama kime ne takıldıkysa onda kalır

allah mesut etsin cnm

ya ama hiç mi yok bizim gibi adetleri olan ???

Ben Dersimliyim / Tunceli...

Neyse bizde de Nisani ve Kinayi kiz tarafi yapiyor ama Taki fln takilmiyor.... Seninde dedigin gibi Taki dügünde takiliyor...

Bu arada az kalmis allah tamamina erdirsin insallah Mutluluklar dilerim

En başta bu adetlerden herkes mutluysa sorun yok tabikii ama bizim adetlere göre nişanda takısız olmaz, kızın bomboş kalmış öyle boynunda bişeyi bile yoktu derleer...

Ben giresunluyum nisanlim rizeli bizde nisani kiz tarafi yapar takilan taki kiza kalir.ailemin durumu iyi olduğu ve kalabalik olacagimiz icin salonda yaptik kisin olduhu için 2 bin liraya tuttuk.ev tertemiz kaldi ve herkes rahat etti cop bulasik derdi cikmadi.takilan takiyla nisan masrafı fazla fazla cikti zaten.daha once nisanin erkege ait olduğunu hic duymamistim ama her yerin adeti farkli işte:))evde yapilirsa pasta ve icecekle bu is tamamdir.zaten elbise ayakkabi ve cantayi erkek alir.cok kalabalik olmayacaksa evde sade bir nisan guzel olabilir.

Nisanda kuafor parasini da nisanlim vermisti.salonda nisanimiz yapilacagi icin oranin kendi gelin damat albumu olacakti o nedenle ben stüdyo fotosu istemedim ama nisanlim hatira olsun dedi kuafor çıkışı son anda karar verdik nisanlimin bi akrabasinin sutudyosu vardi orda cektirdik masrafı nisanlim karsiladi.hic bi zamanda lafini etmedi.

Kiz tarafi yapar canim.ama kizin elbisesi,ayakkabisi,kuaforu erkege ait.kiz tarafi salonda yapcaksa salon tutar.resim cektircekce fotografci ayarlar ordaki ikramda kiza ait tabi.bizdede nisanda kimse bisey takmaz ama adet bole biz yapcaz mecbur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…