Nişan Nişanı evde yapanlar yardım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
biz odalara dağıldık erkekler salonda bayanlar balkonda (balkonumuz kapalı ve geniş) kalan bayanlar benim oda da arkadaşlarım abimin odasındaydık yüzükler takılınca herkes salonda toplandı herkesin elini öptük işte ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy çooooooooooooooook güzeldi
Rabbim hayırlı uğurlu etsin

canım benim nişanım da aynı dediğin gibi oldu.erkekler karşı dairede bayanlar bizim evde.ama nişan anında erkeklerde geldi bizim salona fotoğraf çekilen tebrik eden odanın dış kapısında yada holde toplandı bi kısım yavaş yavaş tekrara karşı daireye geçti anlıyacağın hiç sorun olmadı çook güzeldi.nişan yüzüklerimiz takıldıktan sonra biz nişanlımla arka odaya geçtik gençler yanımıza girip çıkıyodu bi yandana da nişan pastamızı yedik.

biz de evde yaptık, ev dubleksti ama :D erkekler komşumuzdaydı.. terasa tabureleri sıralamıştık, bilgisayarın kolonlarını da çıkardık, kardeşim odasından müziği ayarladı, salon gibi yani :D biz çıktık dans ettik oynadık derken babalar amcalar falan geldi, yüzükler takıldı sonra geçtiler tekrar. indik ellerini öptük sonra kadınların ellerini öptük.. sonra eşim erkeklerin yanına indi biz terasta kudurduk kudurduk ve bittiiiii (:

gayet rahat ve masrafsız olduk yani (:

canım ben anlamadım neden haremlik selamlık yaptığınızı?
bende nişanımı evde yapmak istiyodum.çok diretmeme ragmen babama soz geçiremedim dışarda yemekli oldu.ama inan evde omasını çok istemiştim çok daha samimi olacagı için.
benim isteme ve nişan aynı gun oldu(nişanlımın ailesi başka sehirde,git gel olmasın diye dusunduk) istemede de ev cok kalabalıktı.herkes salonda oturdu biz gençler mutfakta oturduk. bu arada için rahat herkes çok yardımcı olcak.walla benim kahvelerimi bile annanem yapmıstı bana ikram etmek dustu! :)))

ya haremlik selamlığı bede istemiyorum ama oğlan tarafı biraz tutucu bende sevmiyorum böyl eolmasını hiç evde olmasını istemiyorum bende dışarda olmasını istiyorum çok karışıklık olcak çoooooooook erkekler ayrı bayanlar ayrı :(:(

merhaba tatlım öncelikle allah hayırlı etsin....bende nişanımı evde yaptım...1,5 aylık nişanlıyım...evimiz büyük olduğu için yüzükler takılana kadar aynı odada oturuldu bay bayan..yüzükler takıldıktan sonra erkekleri yan odaya aldık bayanlar oynamak istedi çünkü rahat oynansın istedik...ama kaynanam dırdıra başladı neymiş efendim dar görüşlüymüşüz hayır efendim bayanlar rahat hareket etsin diye odaya aldık erkekleri...neyse bi güzel oynadık bende kaynanaya inat oynadım...hihoyyytçünkü o geceyi ağzımdan burnumdan getirdi...benden sana tavsiye ailen ne diyosa onu yap nişan kız tarafının herşeye burnunu sokmasınlar erkek tarafı...cok tutucu olan gelmesin kardeşim keyifleri bilir sen ve nişanlın mutlu olduktan sonrakaydirigubbakcemile4ben yandım sen yanma canım:delphin:allah tamamına erdirir inşallah nacizhane fikrim bu:içelim:

çok teşekkürler canım doğru diyon valla ya benim kaynana bu arada sözlü olduğum halde bana hediye getirmediler bayramda yaa çok üzüldüm oda yarı bir konu tabi ama yazmak istedim çatlayacam yoksa

ya haremlik selamlığı bede istemiyorum ama oğlan tarafı biraz tutucu bende sevmiyorum böyl eolmasını hiç evde olmasını istemiyorum bende dışarda olmasını istiyorum çok karışıklık olcak çoooooooook erkekler ayrı bayanlar ayrı :(:(

merhabalar Güzelim,
Benimde nişanım evde olmuştu.Üstelik nişan değil söz diye konuşulmuştu o yüzden fazla masraf olmasın diye eşimle evde olsun istedik.nişan gününe kadar 20 kişilik hesaplanan kişiler nişan akşanı 50 yi geçti.Kayınvalidem en yakınlarını çağırmış ama biraz kalabalık aile oldukları için fazla frenleyememiş akşam nişandaki kalabalığı görecektiniz evde adım atacak yer yoktu.neyse erkekler alt komşuya geçti yüzükler takılırken geldi.takıdan sonra tekrar indiler çünkü evde kıpırdayacak yer kalmamıştı.Kalabalıktan ve curcunadan nişanın nasıl geçtiğini anlayamadım.Ertesi gün ise yaptığımız temizlikte cabası.Evin heryeri batmıştı.Heryer kurupasta çerez olmuştu.
Canım benim sana tavsiyem nişanını asla evde yapma.Az kişi gelecek densede kimseye sen gelme denilemediği için gelen geliyor ve nişan curcunaya dönüyor.Kücükte olsa bir salon yada kullanılmayan bir dükkan yada okul bahçesi ayarlayın masa sandalye tutun daha rahat ve daha az eziyetli olur.Gelmek isteyende rahatça gelir.Kayınvaliden tabi ev ister tuzu kuru nasılsa ev az masraf demek hemde nişan kız tarafında olduğu için zahmete girmeyecek.Sakın evde yapma ilerde kıymet bilmezler yapılan fedakarlıklar çabuk unutuluyor maallesef...

sen tadını cıkar..
keyfını yaşa o günün cnm :)

bır tarafta toplanılır yuzuk takılırken gelırler bakmayaa :D

yaaa gül güzeli çok doğru söylemişin valla aynen oğlanda kaynanamda evde olmasını istyiyor anneminde akrabalrı olduğu için hemen kabul etti yaaa gıcıklar:(

benimde nişanım bayramdan sonra cume günü evde oldu.hem fazla masraf olmaması hemde benim sazlı sözlü oyunlu fasılları çok sevmememden dolayı evde olmasını istedim.önceden aileler kaç kişi gelebileceği şeklinde konuştular çünkü evin alacağı insan sayısı belliydi.herkes en yakınları çağırdı(sürpizlerde vardı ama sorun olmadılar) gençler zaten mutfakta oluyor,sigara içenler balkonlara dağılıyor.öğlene kadar temizlik,pasta yapımı devam etti.sonra ben ve kardeşim kuaföre gittik.sırt dekolteli bir elbisem olduğu için çok şık bir topuz yaptırdım,saçımın bir köşesinede nişanlımın 1. yıldönümümüzde verdği gümüş gülü taktım ve hem görüntü hem de anlam olarak çok güzel oldu.makyajımı tesadüf eseri kuaföre gelen güzellik uzmanı yaptı.eve geçince üstümü giyinip yemek yiyip beklemeye başladık.onlar geldiğinde isteme faslı,el öpme,çikolatanın dağıtılması, kahvelerin dağıtılması derken yüzükler takıldı, onlar takılarını taktı ve müzik eşliğinde pastamızı kestik.ben pastamın çok özel olmasını istediğimden dolayı butik pasta yapan biryerle görüştüm ve muhteşem bir nişan pastam çıktı.pasta kesildikten sonra evdeki herkesle fotoğraf çektirdik,işte en sıkıcı kısım buydu.sonra ikram faslına geçtik,evde gencin fazla olmasından dolayı herkes işin bir ucundan tuttu .pastaları biz hazırladık.aslında bizde de herşeyi erkek tarafı yapar ama onlar anca kuru pasta ve suböreği getirebilirdi ve ben böyle olmasını istemedim.onlar sadece baklavalarını getirdiler.sağolsun akrabalarım ve komşularda çok yardım etti.pasta ve çay-meyvesuyu-kola ikramı yaptık.çok da iyi oldu,çünkü herkes yapılanlara bayıldı.bütün bu fasıl 1,5 saatte bitti.bu bir tercih meselesi ama ben herşeyin kısa sürede bitmesini istedim ve iyikide evde yapmışım..

Ya kizlar çok şekersiniz ya.benimde söz,nişan merasimi ayni anda oldu
olayi en başindan anlatiyim kisaca eşimle taniştiktan 1 ay sonra aileleri tanişmasi için bir araya geldik daha doğrusu bize geldiler.tabi benim aile gayet rahat(daha doğrusu öle görünmeye çalişiyorlardi:))ana bi baktik çiçek çikolota bi anda lafa girdiler ve beni istemesinlermi.ailem ve ben şokkk:)içindeyiz tabi canim babacim nasil afallamişti.sonra babam düşündü taşinti nişan bizim evde olsun dedi isteme merasiminide o zaman geldiğinizde bizim evde yaparsiniz dedi.alişverişe çikildi .nişan kiyafeti alindi.veeee o mutlu gün geldi çatti .tabi iki tarafta birinci derece akrabayi çağirmakta anlaşti.o günü muhteşemdi ama inanirmisiniz bazi detaylari hatirlamiyorum çünkü rüya gibi geçti.düğünüm şöle dursun o günü yaşadiğima bile inanamiyorum.neyse ben kardeşlerim ve kuzenler kuaföre gittik..akşama doğru misafirler tek tek gelmeye başladi.salonda bay bayan ayrimi yapilmadi herkezin tercihine biraktik çünkü salonun içinde bir odamiz daha vardi.isteyen oraya geçti.hepimiz çok heycanliydik açikcasi isteme olayin dan sonra salonda herkezin içinde yüzüklerimiz takildi.ardindan resim çektirme merasimi.sonrasinda tatlimizi yedik.o zaten tam bir fiyasko .tatliyi birbirimize yedirdikten sonra kolalarimiz geldi onuda birvbirimize içirirken eşimin akrabalarindan birinin bişey sölylemesi sonucu ağzindaki bütün kolayi suratima püskürtmesinmi üstüm başim suratim her yerim batti bi yandan silmeye çalişiyoruz bir yandan yerlerde sürünüyoruz ..allahim çok güzeldi ya.her neyse kizlar ev ortami çok samimi oluyor herkeze taviye ederim .yani bende iyiykide evde yapmişim diyenlerdenim.....

arkadaslar benim nisanim evde olacak ve hesaplarimiza gore bi 50 kisi falan gelecek :(( benim size sormak istedigim bir soru war, ikram olarak pasta + kuru pasta +meyve suyu gibi dusunmustuk ama sizlerin yorumlarini okudugumda borek vs. goruyorum... bu sekilde geniz bir hazirlik mi yapsak acaba yaw :))

cunku ben nisan saati oncesi icin zaten anneme tavuk pilav dolma vs hazirlatiyorum ama o uzaktan gelen akrabalara veriliyor olacak??? acaba yine kek borek vs. yaptirsam mi pasta ile ikram icin??

yardim ltf :))
tsk.

Kızlar benim de söz-nişan aynı anda evde oldu,ama evde gerçekten çok samimi bir ortam oluyor.Tavsiye ederim.Biz kuru pasta+kola+poğaça ikram ettik.Yüzük takılırken herkes bizdeydi ve baya kalabalıktık.Yüzükten sonra erkekler üst kata çıkmak zorunda kaldı çünkü oynamak için yer kalmıyordu.Müzik setini açıp biraz oynadık,sonra nişanlım falan da geldi,bazı erkekler de geldi,bir oynadık,bir oynadık,çoook süperdi....

Bizde evde yaptık..
Hem ramazan ayındayız diye hemde oynama vs pek sevmiyorum diye.
Açık büfe yaptık,çok çeşit vardı.
Sarmadan baklavaya kadar herşey vardı.
Tam istediğim gibi oldu,herkes memnun ayrıldı,bende mutlu oldum.

Cnm evde yapmayı düşünüyosan eğer ona göre kişi sayısını az çok belirlemen gerekiyo davetli sayısına göre paralel olmalı fikrin ben evde yaptım ama 25 -30 kişi falan vardı bayan erkek karışık evim o kadar büyük değil yatak odası balkon neresi olursa yani herkes kendine biyer buluyo mutlaka yüzük takılana kadar zaten herkes ayakta durmayı tercih ediyor sonrada göbek atılıyo :teytey:

arkadaslar benim nisanim evde olacak ve hesaplarimiza gore bi 50 kisi falan gelecek :(( benim size sormak istedigim bir soru war, ikram olarak pasta + kuru pasta +meyve suyu gibi dusunmustuk ama sizlerin yorumlarini okudugumda borek vs. goruyorum... bu sekilde geniz bir hazirlik mi yapsak acaba yaw :))

cunku ben nisan saati oncesi icin zaten anneme tavuk pilav dolma vs hazirlatiyorum ama o uzaktan gelen akrabalara veriliyor olacak??? acaba yine kek borek vs. yaptirsam mi pasta ile ikram icin??

yardim ltf :))
tsk.

Benim nişan pastası vardı yanında börek, poğaça, sarma, turta, minik pizzalar,:bbo: hatırladığım kadarıyla bunlar ama benim bu menüden haberim bile yoktu sadece pastayı biliyordumkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan

canım,
hiç stres yapma emin ol nasıl geçtiğini anlayamayacaksın bile :) Arkadaşların da dediği gibi aile büyüklerine bırak.Onlar her şeyi hallediyorlar.
Şimdi buraya yazacağım adresteki ADANIN GEZİLERİ: Temmuz 2009 videoyu izle.Nişan öncesi hazırlık,nişan aşaması herşeyi içeren kısa bir şey.Eminim fikir verecektir.
Sevgiler...

Doğru bu noktaya dikkat etmemişim herkes birarada daha neşeli olur. Hem de kaynaşır kız tarafıyla erkek tarafı.

tatlım biz de ayrı ayrı yaptık ama burda amaç haremlik selamlık olması değildi.kalabalıktık tek eve sığılmadı,bölünmek zorundaydı,o yüzden erkekler bi yere bayanlar bi yere dağıldı,nişan takılırken de erkekler bayanların yanına geldi.yani amaç illaki erkekler bayanlara karışmasın olmayabiliyor.:lepi:

Back