Nişan Nişanı evde yapanlar yardım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

meleks

Bu Alemde Kendini BiliceN
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
480
1
96
Diğer
merhaba kızlar benim ekimde nişanım olacak fazla kalabalık olmadığımız için evde yapmayı düşünüyoruz nişanı erkekler karşı komşumuzda olacak bayanlar bizde peki biz yüzüğü nerde takcaz nişanı evde olanlar varsa bana yardım etsin yaa:( nasıl yapılcak nasıl olcak hiç bilmiyorum.benneyaptımkibenneyaptımki:bbo::utangac:

biz de evde yapmıştık. bizim eve sığılmayınca bayanları alt kata amcamlara almıştık. erkekler de bizim evde.
nişanlım erkeklerin yanında durmuştu yüzük takılana kadar, ben de bayanların yanında.
yüzükler takılacağı zaman nişanlım gelip beni aldı ve bayanlarla birlikte bizim eve çıktık erkeklerin yanına.
yüzüklerimiz orda takıldı. yüzük takılınca bayanlar geri indi amcamlara.
biz de el öpmeye başladık.
önce erkeklerin elini öptük sonra amcamlara inip bayanların elini öptük.
el öpme faslından sonra da biz gençler bir odada toplandık, büyükler de ikramları yemekle meşguldü cokacimcoook
biz, bizim eve hepimiz sığarız demiştik ama sığmayınca böyle yapmıştık.
güzel oldu ama yine de. karmaşa falan da olmadı.
mutluluklar canım. a.s.

Bizim de evde oldu. Çok kalablıktı aslında ama ben daha samimi olsun diye ev konusunda diretmiştim. Biraz sıkışıklık oldu ama kargaşa olmadı. İkram tabaklarını karşı komşuda hazırladılar. Biraz salona, biraz küçük odaya, biraz antreye sığıştık. Yüzük takılırken herkes başımıza toplantı. Gençler mutfakta kendi kendine eğlendi. Az biraz sıkışık olsa da çok samimi, çok eğlenceli bir ortam vardı. Gene olsa gene evde yaparım.
Nişanda benim fikrim tabi ama en önemli şey pasta. Pastana önem ver. Tatlı olduğundan mıdır nedir güzel bir pasta ağız tadına da tat katıyor.
Bir de dert etme biraz evin büyüklerine havale et işleri, onlara güven, sen kafanı yorma. Onlar herşeyi tıkır tıkır hallediyor. Az aksi giden birşeyler olsa da hiiiiiiççç yokmuş gibi davran. Mutluluğunun tadını çıkar.
Mutluluklar...

bencede canım..
sen aile büyüklerine bırak bu işi.
onlar en uygun şekilde yönlendirecekler herşeyi.
Allah tamamına erdirsin..
sen gününün tadını çıkarmaya bak..

niye ayrı yapıyorsun benimde evde oldu erkek ve bayanlar birlikteydik tekrar isteme oldu takıldı bence öyle haremlik selamlık yapmayın herkes bir yerde olsun

niye ayrı yapıyorsun benimde evde oldu erkek ve bayanlar birlikteydik tekrar isteme oldu takıldı bence öyle haremlik selamlık yapmayın herkes bir yerde olsun
Doğru bu noktaya dikkat etmemişim herkes birarada daha neşeli olur. Hem de kaynaşır kız tarafıyla erkek tarafı.

Benimde nisanim evde oldu..biz (kendi ailem) sadece en yakin akrabalari cagirdik...teyze, hala, dayi ve onlarin cocuklari..Nisanlim biraz daha kalabalik geldi..malum kendisi zaten tek cocuk..kayinvalidem kendi akrabalarindan toparlayip gelmisti..!

Erkekler günlük oturma odasinda oturdular..bayanlar misafir salonunda oturdular..avantajimiz büyük bir antreye sahip olmamizdi..yüzükleri orada taktik..! Resim merasimi filan iste..!

Annem kiralik sandalye ayarlattirmisti nisandan önce..böylelikle bi zorluk yasamadik..biraz sIkIsIkta olsa herkes en azindan oturabildi bayanlardan..! Yüzükler takildiktan sonra nisan cikolati ikram edildi...ardindan kuru pasta ve meyve suyu..! Bizde erkek tarafi getirir bu gibi seyleri nisana...adetler farkli olabilir..!

Ardindan kayinvalidem bohcalari dizdi...biraz muhabbet filan derken herkes tikir tikir dagildi karsi taraftan...kendi akrabalarim ile biraz daha oturduk ama sonra onlarda gitti!

Gecip gidiyor iste...geriye kalan sadece hatira..:nazar:

ne bilim ya erkeke tarafı biraz kapalı ondan yoksa bizce sorun yok yani:) ayrı ayrı olcak karmmaşa olcak die çok korkuyom tedirginim valla bu konuda.nasıl olur ya

bizim antre genizş değil işte pek.çok sıkışık olacak bence sıkışık sıkışık napcaksak artık.bizdede erkek tarı getirir bu gibi şeyleri de.ne bilim ya tedirginim dediğim gibi.bakalım nasıl olcak yorumlarınız için hepinize teşekkürler başka yokmuymuş evde yapan ya nişanı...

bizim antre genizş değil işte pek.çok sıkışık olacak bence sıkışık sıkışık napcaksak artık.bizdede erkek tarı getirir bu gibi şeyleri de.ne bilim ya tedirginim dediğim gibi.bakalım nasıl olcak yorumlarınız için hepinize teşekkürler başka yokmuymuş evde yapan ya nişanı...kaydirigubbakcemile5:utangac:a.s.

benımde nısanım evde oldu fakat havalar guzeldı ozamanlar terasta yapmıstık evde kırlenmemışti.ama evımızın ıcerısıne okadar mısafırı sıgdıramazdık ııkı terasımız vardı.

benimde evde olsu ama kadın erkek karışik oldu çokta güsel oldu ikitaraf birbirine kaynaştı ama evde bayagı zor oluyo ben nişanlandıgım halde ogün hiç oturamadım ikram etmekten bitmiştim dünyanın şeyini yapmıştım yiyecek olarak egerki almaz ev diyosan yüzükler takılırken hep beraber bir tarafta toplanırsınız cnm olur biter hayırlı olsun buarada

Bayramdan 1 ay sonra falan kısmetse benim de nişanım evde olacak bende de bu yüzden aynı tedirginlik vardı ama babamla konuşunca rahatladım birazcık. Çok yakın akrabaları davet edicez, evimizin küçük olduğunu bilen erkek tarafından da aynı şeyi rica edicez sade kendi aramızda bişey olacak. Heyecanla o günü bekliyorum :utangac:

cnm bır kere evdekı fazla yer kaplıyan seylerı ortadan kaldır yer ac en azından mesela salon ıncık moncuk tarzı seyler olur ya onları kaldır

salon sakın olsun olsun cunku buyukler oturacak
mutfakda ıse sana yardım edecek yakınların olsun hersey hazırda bulundursunlar allahım bende dakka bası su ıstemıslerdı of delırıyordum allahdan cok bardak cok su hazırdı cok cay koyun allahım ıkıncı seyde caydı allahdan onuda cok yaptık evı olabıldıgıne sakınlestır fazlalıkları ayagına dolanan seylerı kaldır yeter rahat olur

Nişanda ben ikram yapcakmiyimki bence arkadaşlarim yapar ben kalkmam pek yaa..erkek nerde oturcak benim yanimdami erkeklerin tarafindami bilmiyorum

ortak arkadaşlarınız varsa yüzükler takıldıktan sonra gençler başka bir odada toplanırlar....benimde evde olmuştu haremlik selamlık olarak düşünmedik ama çok kalabalık olduğumuz için yüzükler takılınca bayanlar ve gençler kuzenimin karşı daireye,erkeklerde bizim evimizde kalmıştı.....erkekler heryerde futbol konuştuğu için onlarında canına minnet bir durum olmuştu yani....şahsım adına hiç servise karışmadım benim tarafımda bolca kuzenim vardı hepsi hallettiler saolsun.....allah mutluluk versin şimdiden....heyecan yapma hepsi güzel bir anı.....

canım ilk önce heycan yapma herşeyi oluruna bak çünkü herşey kendiliginden oluyor benimde nişanım evde olmuştu yaklaşık seksen kişiydik biz hep gelenleri karşıladık bol bol fotografa çektirdik hep nişanlımla yanyanaydık yüzüklerimizi evin salonunda taktık daha sonra biz ikram olarak 80 kişilik güzel bir pasta yaptırdık onu birlikte kestik kola ve kuru pasta ikram ettik güzeldi zaten herkes istediği odada oturdu ev tıklım tıklım doluydu zaten ikramları falan yakınlarım yaptı rahat ol herşey kendiliğinden gelişiyor mutluluklar dilerim canım

merhaba kızlar benim ekimde nişanım olacak fazla kalabalık olmadığımız için evde yapmayı düşünüyoruz nişanı erkekler karşı komşumuzda olacak bayanlar bizde peki biz yüzüğü nerde takcaz nişanı evde olanlar varsa bana yardım etsin yaa:( nasıl yapılcak nasıl olcak hiç bilmiyorum.benneyaptımkibenneyaptımki:bbo::utangac:

Hayırlı olsun canım.Allah tamamına erdirsin.
Benim nişanımda evde oldu.Kadınlar bizde erkekler karşı komşudaydı.
Nişan takılacağı zaman erkeklerden 2-3 aile büyüğü kadınların oraya geldi.Orda yüzüklerimiz takıldı.Daha sonra önce kadınlardan başladık el öpmeye sonra erkeklerin oraya geçtik.Ardından pasta börek dağıldı vs..

Nişanda ben ikram yapcakmiyimki bence arkadaşlarim yapar ben kalkmam pek yaa..erkek nerde oturcak benim yanimdami erkeklerin tarafindami bilmiyorum

canım yüzükler takılmadan önce erkek tarafında oturuyordu nişanlım.Yüzükler takıldıktan sonra yanıma geldi.Kuzenlerle falan boş bi odaya geçtik.Pasta börek yedik hihoyyyt

erkelerin elidemi öpülecek aman uzun iş dediğim gibi bizim erkke tarafı biraz kapalı böyle olmasını istemzedim ama bakalım nasıl olcak o evein son halini düşünemiyorum ben temizlicem onları ölürüm valla

Back