Nişanda takılan bilezik bozdurulur mu?

akslepios

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
469
152
123
Ankara
Arkadaslar kayınvelıdem bana bı bılezık takacak. Kalın ve işciliği olmayan bişey. Zarar etmeyeyım dıye oyle takacakmış ama ben oyle seylerı evde tutmaktan yana degılım. Nişanda takılan bileziği hemen bır kac gun ıcınde bozdursam da parasını bankaya koysam ayıp olur mu? O bilezikle gezecek halım yok ama dugunde vs. gormek ıster mı ayıp olur mu?

Merhaba ,

Öncelikle Allah tamamına erdirsin. Böyle bir harekette bulunursanız evet bence hem ayıp olur hem de müstakbel kayınvalideniz üzülür. Konunun iki farklı yönü var.

Size takılan bileziği taktığınızı görmek isterler, ilerleyen zamanda düğününüzde de takmanız beklenir. Bozdurmanız uygunsuz kaçar.

Bir başka açıdan bakarsak nişandan dönerseniz bu durumda takıyı geri isteyebilirler. Ben bozdurdum , buyrun bu da parası denmez.

Kusura bakmayın her iki koşulda da uygun olmayacağını anlatmak istedim. O yüzden olumsuzu da yazmak durumunda kaldım.

Sağlıcakla kalın.

tabıkı yazmalısınız ama acıkcası mal kaybı degıl en cok can kaybından korkarım ben. sonucta bı evde dugun nısan bısey varsa bu duyulursa en cok yenı evlenen yenı dugun olan evlere gırıyor hırsızlar bunu hepımız cok ıyı bılıyoruz. gıden 1 - 2 bınlıralık bı bılezık olacakken bı manyak cıkar anneme babama bısey yapar dıye korkuyorum. cunku gıttıgım yere goturmeyecegım. banka kasalarının arastırmasını yaptım yıllık 250 lıra depozıtosu da var 250 lıra 500 lıra para ıstıyorlar altın zaten en fazla 2000 lıralık olacaktır. yanı o da sacma geldı ama sızın dedıgınız de mantıklıymıs. ne yapacagımı sasırdım.

Allah korusun. Evde saklamaktan da çekiniyoruz haklısınız. Ailenizle bir konuşun belki bizim aklımıza gelmeyen bir fikir sunarlar

canım bence bozdurman ayıp olur. büyük ihtimalle nişandan sonraki süreçte gidiceğiniz düğün vs. yerlerde bileziği kolunda görmek isterler. evde saklama konusunda haklısın. Allah korusun hırsızlık olursa hem sen kötü duruma düşebilirsin. bence nişandan sonra bileziği kayınvalidene ver. o saklasın. hem üstünden yük kalkmış olur, hem de birlikte düğünlere giderken o sana verir, takmış olursun.

bizler zamanında 10 binlik altını sakladık bişi olmadı allaha emanet herşey olacakla ölecegede çare yok ama bence ayıp olur iyi bir yere saklarsan bii sorun olmaz inşalah takmassan saklarsan bişi olmaz

evde saklamaya korkuyorsanız kayınvalidenize söyleyin sizin için o saklasın takacağım zaman senden alırım deyin inanın memnun olacaktır

Nişanda takılan altını bozdurursanız elbette kayınvalidenize karşı ayıp olur,evlendikten sonra bozdurur bankaya koyarsınız paranızı o zaman sorun olmaz,sorarlarsada altınları bozdurduk birikim yapıyoruz ev-araba almak için derseniz ama daha yolun başında bozdurulursa ayıp olur.

Hirsiz giricek olduktan sonra sen bozdurup bankaya yatirsanda hirsiz bunu nerden bilicek yine varmis gibi aricaktir.Allah korusun bisey olucak olsa oylede olucaktir. Sonucta bozdurunca evine afis asmicaksin evde altin yok ben bozdurdum boşuna gelmeyin diye :))
Inşallah hic bişey olmaz korktuguna degmez

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayıp olur ve yanlış anlaşılabilirsin bozdurma bence. düğünden sonra olabilir belki. ama öncesinde bence bozdurma sakın

arkadaslar hepınıze tesekkur ederım kendi aileme hala sormadım bu soruyu ancak biz kayınvalidemle vs. dugune filan gitmeyiz. yani oyle bi ortamımız olmaz. ben nişanımdan sonra atanacağım Allah izin verirse ve sonra da kesintisiz nöbetli vs. calısmaya baslayacagım. Ama dediğiniz gibi ben de dugunde hanı benım sana taktıgım bılezık filan diyip onları da takalım derse bozdurdum ben onu diyemeyecegim icin sevgilimle konustuk banka kasası tutmaya karar verdik. 2000 liralık şey yuzunden ailemi yük altında bırakmak istemedim. Nereye gitse tasıyacak filan zor bi şey altın saklamak sonuçta. Ve dugunden sonra da hemen bozdurmaya karar verdik. Seti bozdurmayıp saklayacagımız icin cok pahalıya kaçmak istemedim. Onu da kasa da saklicaz. Bakalım hayırlısı. Zaten takıyla cok işim yok bi alyansım bi tek taşım bi de hayırlısıyla kocişim yeter :)

Canim bana nisanda takilanlar ailemin ve esimin ailesinin babamin arkdaslarinin akrabalarin taktiklari baya bi cok para ediyordu ama nisanimiz cok guzeldi bundan 7 sene once babam bir restranti kapattirdi yaklasik 200 kisi vardi ickili ve yemekli yaptik o gece ora bizmdi zaten babamin arkadasinin yeriydi ama genede 10 bin yer kapatma parasi verdik ki babamin takilar kiyafetler kuafor ve fotografci ve sabaha kadar kameraman ucretleri haric yani hepsi buldu gene bi 20 yi ve aksam 8 den sabah 5 e kadar bizimdi :) gelenler iyi taki takti yani paralar ve altinlarla 15 bini buldu ama babam o sizin paraniz dedi ne yaparsaniz yapin dedi nisanlim da 1 milyon bile istemedi icinden sen bozdurulurmu dedin ya canim ben 15 bini harcamam 15 gunu bulmadi hemde istediklerim vardi kiyafet falan olarak sirf 3 tane ayaklabiya 3 bin lira verdim 2 tane cantya 1500 verdim flan iste oyle gitti hepsi ogluma guzel bir altin tasma yaptrmistim uzerinde adi yazan flan iste 15 gun surmedi ama senin ailen kaynan kayin pederin ne der bilmem canim benim kaynanam zaten yok kayin pederim hayatta karismaz

Dugun olayida oyle ben nikah yaptim dugun degil sonrasinda galataya gittik baya bi kalabalik gene eve gelmem 4 u buldu ve ben hep derdim cok beyendigim bir araba vardi hep derdim iyi takim olursa ustunede ekleyip onu alacagim diye ve gece saat 4 de beni eve birakti ailem amann yarabbim bir baktim kapida o istedigim araba duruyo ustunde bir kac cicek ve istedigm renk ben tabi gene sok babam dedi bu da size evlilik hediyemiz dedi ve anahtari verdi hayatimda unutamayacagim guzel anlar halende o araba duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…