• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişanda ne takılır?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
uooaa 600 kişi mi.. :53: tabi ki kurdele :6: ama erkeğe de takman gerek öle bi ortamda sadece kendine takarsan acaip olur :69: baya baya düğün gibiymiş sizinki. :77: masa masa gezme fikri ama kimseyi öpmeme fikrim vardı benimde ama foto isticekler vs zor olabilir die düşündüm. süslü mini sandıklar var. onlardan alıp yakınlarında durcak işte gelen sandığa atıcak ne getirdiyse yanına gelicek tebrik edicek foto çekilecek sonra geçicek.. sandık dolarsa acaip görsel şov olur he :) o yüzden sandığın tabanını da hafif yükseltebilirsin içerden bölece dolu gibi görülür :51:
Tabiki canım, o işin espirisi, damadımı ayırır mıyım hiç ben, kıyamam ona:69:
Ben de vakit kaybı olmasın die böyle bişey düşünebilirim ama inanki öyle insanlar var, sandık orada durur, bu gelip benim üzerime iğneler... ben de sinirden kudururum:47:
ben bu fikri sevdiceğime söyliyim bi, çok sıcak bakmayacağını düşünüyorum ama belli de olmaz:1:
çok sağol canım:34:

canım sana uyar mı bılmıyorum ama bızım bı tanıdık dugununde ıkı tane sandık koymutu gelınle damadın yanına bırınde kız tarafı bırınde erkek yazıodu sen ıstersen tek sandık yaparsın gelen onun ıcıne atıp tebrık edıp gıdıodu. bu arada takı sırasında bekleyenlerden sıra onlara gelmeden once ısım soyısım ve hedıye yı yazan bırı vardı defter gıbı bısıye ... kı ıyıkı onların dugun öle oldu cunku cok koklu bı aıleydı ve dugun takıyla bıterdı herkes takıp vakıt kaybedılseydı.
çiğdemcim güzel fikir aslında, hem takı faslı çabuk bitmiş olur.. pazar günü bi düğüne gittim, 8 buçukta düğün başladı, 9da takı merasimi, 10 buçukta takı bitti, oyun başladı ve biz düğünden kalktık...:44: böyle olsun istemiyorum hiç:50:

Valla kızlar daha çok yeni evliyim ocakta nişanım mayıs sonu düğünüm oldu ve her nişan düğün muhabeti açılınca içim çızlıyor nedenmi;

nişanda: Sadece bir alyans birde normal günlü kkulanabilceğim 250 tlye alınmış bir kolye
kınada: Kaynanam bizde avuca altın konmaz yok öyle birşey desede her yörede vardır ben zorla eşime aldırmıştım bari bir çeyrek takın diye
düğünde: Koca bir hiçççççççççççççç kaynanam bir çeyrek dahi takmadı teyzeler amcalar hiççç bir evime tabak getiridler,abisi taktı birde abalsı birde bizimkiler ,sağolsun halam inci seti taktıda düğünde en azından boynumda bir kolye olu.

Not: Bana millete gösteriş olsun diye 5 grdan 4tane bilezik verdi eşim ben sandım alındı ama düğünden sonra aldı kuyumcu arkadşaından emanet almış kızlar o kadar kırgın ve okadar ucuza getirilmiş hisediyorum ki kendimi....

:44: çok acaipmişş..

ben büyük konuşmiim ama eşinin ailesi -haklı bi nedeni yoksa - çok ayıp etmiş. ben olsam bozardım bu işi yani hiç kimse altınında değil inşallah şimdi ikiniz mutlusunuzdur ama bu işler biraz da aile evliliği yıllar geçer bunlar söylenir her söylenmede sen cephe alırsın aileler uzaklaşır hoş bişi değil yani.. nişanda benim takı beklentim yok konuşmadık da ama kınada altın konmaz mı ya.. ben yapmıorum derim herhalde kalkar giderim keyfi bilir o saatte gitsin bi de kuyumcu arasın çilli horoz töbe yarabbim :51:

Valla kızlar daha çok yeni evliyim ocakta nişanım mayıs sonu düğünüm oldu ve her nişan düğün muhabeti açılınca içim çızlıyor nedenmi;

nişanda: Sadece bir alyans birde normal günlü kkulanabilceğim 250 tlye alınmış bir kolye
kınada: Kaynanam bizde avuca altın konmaz yok öyle birşey desede her yörede vardır ben zorla eşime aldırmıştım bari bir çeyrek takın diye
düğünde: Koca bir hiçççççççççççççç kaynanam bir çeyrek dahi takmadı teyzeler amcalar hiççç bir evime tabak getiridler,abisi taktı birde abalsı birde bizimkiler ,sağolsun halam inci seti taktıda düğünde en azından boynumda bir kolye olu.

Not: Bana millete gösteriş olsun diye 5 grdan 4tane bilezik verdi eşim ben sandım alındı ama düğünden sonra aldı kuyumcu arkadşaından emanet almış kızlar o kadar kırgın ve okadar ucuza getirilmiş hisediyorum ki kendimi....
ayy kıyamam yaa...
yaa gücü yoksa takmaz onu anlarım da, kuyumcudan emanet alıp da geri götürmesi gerçekten kırıcı olmuş:44:
Bari onu da yapmasaydı, gücümüz yetmedi kızım deselerdi zaten insan anlayışla karşılar o durumda

Ben de vakit kaybı olmasın die böyle bişey düşünebilirim ama inanki öyle insanlar var, sandık orada durur, bu gelip benim üzerime iğneler... ben de sinirden kudururum:47:
ben bu fikri sevdiceğime söyliyim bi, çok sıcak bakmayacağını düşünüyorum ama belli de olmaz:1:

canım sandık da orda Allaha emanet durmicak yanii :20: başında genç kızlarınızdan biri durur sıra ilerlerken sandık hizasına gelmeden takıyı böle alim der. emanet de olur hem.. Takı merasimi başlamak üzeredir anonsunda belirtrsiniz sandık işini de.. Anons verilir verilir duydunuz zilin sesini herkes sandık başına oy kullanmaya :1:

canım sandık da orda Allaha emanet durmicak yanii :20: başında genç kızlarınızdan biri durur sıra ilerlerken sandık hizasına gelmeden takıyı böle alim der. emanet de olur hem.. Takı merasimi başlamak üzeredir anonsunda belirtrsiniz sandık işini de.. Anons verilir verilir duydunuz zilin sesini herkes sandık başına oy kullanmaya :1:

:44: çok acaipmişş..

Ben büyük konuşmiim ama eşinin ailesi -haklı bi nedeni yoksa - çok ayıp etmiş. Ben olsam bozardım bu işi yani hiç kimse altınında değil inşallah şimdi ikiniz mutlusunuzdur ama bu işler biraz da aile evliliği yıllar geçer bunlar söylenir her söylenmede sen cephe alırsın aileler uzaklaşır hoş bişi değil yani.. Nişanda benim takı beklentim yok konuşmadık da ama kınada altın konmaz mı ya.. Ben yapmıorum derim herhalde kalkar giderim keyfi bilir o saatte gitsin bi de kuyumcu arasın çilli horoz töbe yarabbim :51:

çok acayipler birde erkek tarafı antepli heleki bohça olaylaına hiç girmiyorum biz aman antepliler mahçup olmayalım dedikçe bunlar ezildi bizim yanımızda resmen.eşimle çok şükür sorunumuz yok o yastığı başına koyduğun zamanhepsi geçiyor ama benim aklımda dediğin gibi ielrde lafımıda sokarım, herşeyimizi biz yaptık annesinin evde krş yardımı yok annesinde olan tarla arsa benim ailemde yok diğer gelinelre yapılmış arsa satmış altın yapmışlar benim eşiminde hakkı var ev alınca satıcaz diyordu şimdi satıldı arsası eşim miavcunu yaladı para mara yok ohh oldu annesinin değerinide anladı,ben çok soğuk davranıyorum pek gelip gitmede yapmıyorum annesini her gördüğümde bunlar geliyor aklıma gititğimdede en fazla 2 saat oturup dönüyorum .eşim bir tek kendi yaptı düğünü ondan ben çok ses çıakrtmadım ama şimdi az da olsa acısını çıkartmaya çalışıyorum altın kelepçe beğendim 4.000 al dedim doğum günümde var nasılsa he çokmu kulancağımdan hiç takmam altın ama acısını çıakrtmam lazım

nasıl yani olurmu oyle şey banada toplam 4 bilezik takıldı şimdi onlar çıkarılıp geri mi takılcak. Bizde oyle bişey yok ayrıca olsada vermem geri hiç takmayın daha iyi derim:63:

banada öyle olmuştu,, nişanda takılan bilezikleri düğünde ben zaten takmıştım sadece takı töreninde söylendi alıp geri takmadılar ama takı merasiminde atıyorum kayınvaldeden 4 bilezi , denildi onu zaten nişanda takmıştı ama öle oluyo yani herkes öle yapıyo:)

benim nişanda 22 ayar Altınbaş'ın kalın güzel bir kolyesi, 22 ayar 1 tane bilezik, tek taş ve alyans takıldı

kınada 22 ayar 1 tane bilezik ve inci kolye

düğünde beyaz altın set, kırmızı kurdelede beşibiyerde tarzı, bi de künye takıldı

bu kadar

[/QUOTE]
benim kociş yeniliklere kapalıdır da, fikir değişik gelebilir o yüzden dedim tatlım, yoksa bence süper bi fikir:34:
ayy bakalım bakalım bu haftasonu detaylı konuşurum ben aşkımla, bakalım ne dicek:69:

benim nişanda 22 ayar Altınbaş'ın kalın güzel bir kolyesi, 22 ayar 1 tane bilezik, tek taş ve alyans takıldı

kınada 22 ayar 1 tane bilezik ve inci kolye

düğünde beyaz altın set, kırmızı kurdelede beşibiyerde tarzı, bi de künye takıldı

bu kadar

canım bunları senmi istedin onlar kendi akıllarıylamı taktılar :9:
eğer sen bişey demeden taktılarsa helal olsun valla sözlümün ailesi suya sabuna dokunmayan cinsten valla hepsini boğasım geliyo herşeyi sözlüm düşünüyo :59:

benim kociş yeniliklere kapalıdır da, fikir değişik gelebilir o yüzden dedim tatlım, yoksa bence süper bi fikir:34:
ayy bakalım bakalım bu haftasonu detaylı konuşurum ben aşkımla, bakalım ne dicek:69:[/QUOTE]

ya sandık biraz tuhaf durabilir bence ne biliyim yardım kampanyası gibi :30:
en iyisi kurdele yaa gerçi ben onuda yapmıcam yaa :1:

canım bunları senmi istedin onlar kendi akıllarıylamı taktılar :9:
eğer sen bişey demeden taktılarsa helal olsun valla sözlümün ailesi suya sabuna dokunmayan cinsten valla hepsini boğasım geliyo herşeyi sözlüm düşünüyo :59:

nasıl istediğimi sordular ben de söyledim :1:
yine insaflıyım demi :27:

peki benimki gibi salonda olsa napardın canım?:26:

valla canım salonda olsa yapılcak belli kurdele takardım ben öyle sandık işine falan gelemem aklım kalır bi kere :9:
en iyisi kurdele hem kimin ne taktığını blirsin hemde aman çoluk çocuk kaçırırmı diye düşünmezsin :34:

valla canım salonda olsa yapılcak belli kurdele takardım ben öyle sandık işine falan gelemem aklım kalır bi kere :9:
en iyisi kurdele hem kimin ne taktığını blirsin hemde aman çoluk çocuk kaçırırmı diye düşünmezsin :34:
sandık fikri benim çok hoşuma gitti de, kociş dediğim gibi çok sıcak bakmadı... millet üzerimize takıp gösteriş yapmak ister dedi... ayy amaannn inanki şuan takı fln umrumda değil, isteyen istediği yere takabilir, çok relaksım bugün:32::32::32::21::35::1:

Bana üç tane bilezik taktı kayınvalidemle kayınpederim.Ama bileziklerim çok güzeldir yeni çıkan oldukça kalın simli olanlardan :)
Birde set takıldı günlük kullanmam için.
Eşim zaten evlenme teklifinde tek taşımı takmıştı.Ama kayınvalidem kenarları taşlı bir tek taş ve tamtur taktı.
Eşim alyanslarımızı aldı yani kendininkinide kendi aldı :52:
Bir de taşlı çok güzel gösterişli bir kelepçe taktı bana nişan hediyesi olarak.
Ayrıca çok beğendiğim kalpli bir kolye vardı onu da almış nişanımızın ertesi günüde onu hediye etmişti canım kociş :)
Annemler bilezik takacaklardı ama kayınvalidemlerin taktığı çok pahalıydı annemlerin ondan almaya durumları yoktu bende farklı bilezik olursa yanlarında kötü durur diye eşimin taktığının yanına taşlı kelepçe almalarını istedim onlarda kelepçe taktılar.
Akrabalarda çeyrek taktılar bizim nişan aile arasındaydı çünkü.
Ayrıca bana takılan hiç bir şey düğünde geri alınmadı düğünde de aynı bileziklerimden 2 tane daha yapıldı ve yine bayağı gösterişli bir set alındı he birde ben nişanda saat istemedim düğünde alındı :)

Bana üç tane bilezik taktı kayınvalidemle kayınpederim.Ama bileziklerim çok güzeldir yeni çıkan oldukça kalın simli olanlardan :)
Birde set takıldı günlük kullanmam için.
Eşim zaten evlenme teklifinde tek taşımı takmıştı.Ama kayınvalidem kenarları taşlı bir tek taş ve tamtur taktı.
Eşim alyanslarımızı aldı yani kendininkinide kendi aldı :52:
Bir de taşlı çok güzel gösterişli bir kelepçe taktı bana nişan hediyesi olarak.
Ayrıca çok beğendiğim kalpli bir kolye vardı onu da almış nişanımızın ertesi günüde onu hediye etmişti canım kociş :)
Annemler bilezik takacaklardı ama kayınvalidemlerin taktığı çok pahalıydı annemlerin ondan almaya durumları yoktu bende farklı bilezik olursa yanlarında kötü durur diye eşimin taktığının yanına taşlı kelepçe almalarını istedim onlarda kelepçe taktılar.
Akrabalarda çeyrek taktılar bizim nişan aile arasındaydı çünkü.
Ayrıca bana takılan hiç bir şey düğünde geri alınmadı düğünde de aynı bileziklerimden 2 tane daha yapıldı ve yine bayağı gösterişli bir set alındı he birde ben nişanda saat istemedim düğünde alındı :)

her açılan topikte gösteriş yapma peşindesin anladık eşinin ailesi zengin ve sana herşeyin en güzelini yapmışlar ama herkesin durumu buna müsait olmayabilir biraz düşün ve öle yaz burda milleti özendirmeye hakkın yok herşeyi ballandıra ballandıra anlatmanında anlamı yok sinir oldum yaaa ne gösteriş meraklısıymışsın...

Back