Nişan nişanda ne takılır?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nişanda 3 beş para birikrse çeyize yatırım yapcam:)onun dışında 1 tane bilezik bozdurup 1500 tl lik borcumu kapatmak istyrm ve daha sonrada maaşımlada ufak tefek şeyler yapmak istyrm.. babam bana destek olmyckmş anneme öle sylemişş bnde baba bana para ver diyemem tabikidee hayırlısı olsunn

öncelikle tüm nişanlanacak veya nişanlanmış olanlara hayırlı olsun
Allah tamamına erdirsin inşallah
benim nişanımda Allah tan bi keder gelmezse kurban bayramının 4. günü olacak
kayınvalidem düğünde 10 bilezik,nişanda da 2 bilezik takacakmış.seti henüz konuşmadık :44:
benim aklıma takılanda şu,kayınvalidem geçen gündüz oturmasına geldi.konuşuyorduk,dediki ben nişanda takılan tüm çeyrek altınları toplayıp bileziğe çevireceğim.
normalde takılan altınların kız taraında kalması gerekmiyor mu?
kayınvalidem öyle deyince annemde bende bişey diyemedik,kabul ettik ama içime sinmedi.
sanırım kayınvalidem o çeyrekleri bilezik yapıp bana düğünde takacak,kendi takıyormuş gibi gösterip :26:
bense çeyreklerin bi kısmını bozup anneme çeyiz için vereyim diyordum.ben öğrenciyim çünkü.
aileme maddi hiç bi desteğim yok
okul masrafları zaten vardı bide düğün hazırlığı eklendi.
o yüzden çeyrekleri ve para olarak takılanların bi kısmını anneme çeyiz hazırlasın diye verecektim
arada soğukluk oluşmasın diye kabul ettik dediğini...
var mı aranızda kayınvalidesi böyle yapan?

canım öyle bişey olamaz nişanda takılanlar senindir düğünde takılanlarda eşinle senin. sessiz kalmakla doğru yapmışsınız ama bunu sözlünle konuş derim ben. herşeyi ailleye yansıtmak hoş olmaz ama sözlünle konuşursan işin aslını öğrenirsin ayrıca oda seni anlar ve ailesini ona göre yönlendirir.

canım benim hangimizin ailesi ne kadar yardımcı oluyosa o kadar gerisini zaten hep biz düşünüyoruz. ilerde ev almayı düşündüğümüz için ben nişanda takılan bilezikleri bozdurmak istemiyorum..

Doğru söylüyorsun canım hayırlısı olsun allah yardımcımız olsun... Zor işlermiş bunlar ((

Amin canım allah herkesin yardımcısı olsun... Varlıktan dara düşmek zor birde böyle insan içine çıkınca keşke babamın eski durumu olsaydı diyorum...Evlilik zor iş diye boşuna demiyorlarmış gerçekten zor işler...

bende öyle biliyorum canım,nişanda takılanlar kızda kalır.kayınvalidemde bunu biliyor.o yüzden izin istedi.sağa sola savrulmasın civcivvvv e bilezik yapayım dedi.ilk başta mantıklı geldi ama sonra düşündüm acaba o bileziği düğünde kendi takmış gibi mi gösterecek :44:
eğer öyleyse varsın 1 2 bilezik eksik taksın,ben çeyreklerimi aileme çeyizde destek olmak için kullanmak istiyorum
sözlüme söylesem anında annesine otoriteisini koyar ve mesele hallolur eminim.
fakat sözlüme böyle bişey demeyede çekiniyorum açıkçası :26:

tatlım benmde nişanım var inşallah..bende son sınıf öğrencisiyim...pek bi desteğim yok maddi hatta hiç yok dediğin gibi birde okul masrafları var...ama uzun suredir görşnce bi söz yaptık aile arasında,nişanı okul bitince istiyordum fakat böyle olması gerekti..mutluyum çok şükür..ailemde memnun mutlu ama bende bu konuda uzuluyorum bazen senin gibi destek olamıyorum diye..

bizde o gun sözlümle konuşurken çeyrekleri ertesi gun bilezik yaptıralım dediki bir kısmını sonra bende öyle kalsın dedik..hanı x annemin (annesi) öyle bir isteği olmadı ben takayım diye,fakat benimki onu düğünde ben takarım dedi o ayrıca yapılanları bende tamam dedim...ama kayınvaldem böyle birşey deseydi gösteriş olarak düşünürdüm ..

öncelikle hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsin
benim kayınvalidem birebir ben bu altınları bilezik yapıp düğünde kendim takacağım demedi.belkide düğünden önce yapar verir geri.
çünkü düğn haziranda olacak Allah tan bi keder gelmezse.
o 7 8 aylık zaman diliminde verir belki bileziğe çevirdiğini...ama pek umudum yok.birebir söylemesede sanırım o çeyreklerden yaptığı o bilezikleri düğünde takacak.
tek umudum o çeyreklerdi benim
nişanda parada takan olacak,ona dokunmayacakmış.inşallah para biraz çok olurda bari ordan bi desteğim olur.
gerçi ailemin durumu iyi.fakat ne kdar iyi olursa olsun bi mahçup olma durumu oluyor illaki

Benimde haftaya nişanım var, bana sordu ne takıyım setmi alalım diye. Düğünde zaten takıcaksın başka bişe düşün dedim. Oda isimlerimizin baş harfinden kenarlarına nazar boncuğu koydurarak kolye yaptırmış. Çok beğendim.

Off kızlar yaa okudukça daraldım ben, benim de nişanım gitgide yaklaşıyor ve biz takılan takıların altınların paraların ne yapılacağını konuşmadık... yani ben kıza kalır diye biliyorum ama nişan gecesinin sonunda problem olmasın, tatsızlık çıkmasın... damadıma takılanlar onda mı kalacak? eğer hiç bişey demezlerse takıları ben mi alayım ki? ben soramam da öyle bişey ya:26:

canım canım canım nasılsınn

biz ne takılacak die bile konuşmadık konuşsam babam çok kızardı böle şeylerin adı koyulur mu hiç die bize de süpriz olacak bi alyansımdan eminim o kadar geri kalan herşey kızda kalır bizde de. Ama bunun için damada bişi takılmaz yani takan kıza takar nasılsa onda kalıcak die çünkü bizde saat düğünde takılır. Babama bunu sölediiğimde olur mu yaw bi çeyrek takalım bari dedi Eğer sizde de böle olursa yani erkek tarafı nişanda takılar kızda kalır die biliolarsa sana takarlar zaten die düşünüorum ben :78:

iyiyim tatlım sen nasılsın?
heyecan ne alemde
ya walla biz de konuşmadık, sormam zaten ayıp ama kayınvalidem bikere sohbet arasında nişanda şunu düğünde bunu takarım demişti, ama o laf o zamanda kaldı, bidaha lafı açılmadı..
Bi kerede ben aşkıma demiştim, nişanda bizde takı takılmaz pek sadece yakınlar takar dedim, o da bizde takarlar walla demişti... şimdi ona takılanı ben zaten istemem, onda kalsın.. ama sende kalsın die teklif ederler mi, ederlerse benim nasıl tepki vermem gerekiyor bilmiyorum:26:

hımm :44:
nişanda bizde takılır dediyse bile bence onun aile büyükleri de bu yoldan geçti bilirler ki nişanda kızda kalıo die direk sana takarlar. kız nişanın düğün erkeğindir bizde. erkeğe de takılsa çıkarılıp kıza verilir çeyiz tamamlaması içinmiş aslında bu adet. sadece izmirdeyken ben bi komşu oğluna kız istedi nişana gidiodu bütün tanıdıklarına gelin nişana ama takı takmayın kızda kalcak demişti evde toplamış herkesten takıları böle kaynana düşman başına yanii altının paranın lafı olmamalı siz mutlu olun yeter denilmeli. nişanlına da takılsa o sana teklif edecektir bence mutlaka duymuş görmüşlerdir. teklif gelirse ne dersin?

-Aşkım bu altınları sen al nişanda kızda kalıomuş altınlar..
-Evet öleymiş, benimkilerin yanına bırak gel dans edelim

Ayyy tatlım yaa çok güldüm walla, sen çok yaşa e mi?
Tkı takılması için takı kurdelesi yapacaktım süslü püslü, o zaman damada yapmıyım ben, direkt olarak mesajı vermiş olayım o zaman "Takılar damada değil, sadece geline takılacaktır!" die

uuu beybi çok haşinnn :82: ben kurdele yapmicam ya hadi bana takı takın bakın kurdelem bi buçuk metre boş yer kalırsa ateş ederim der gibi gelmiştir.. düğünde de sevmem başka fikirlerim var düğün takıları için Misafirleriniz çoksa dışarda bi nişansa olabilir tabi elbisen de delinmez bölece sizin evde damada ne takcaz bey gibi konuşmalar oluosa önlemini önceden al ne damadı yaaa de direk adrese teslim sana gelsin takılar

yaa benim aklıma başka bişi gelmedi kese ve kurdele dışında...
misafirlerimiz 600-700kişi arasında olacak ve büyük bir salonda olacak nişan..
kurdeleye takmazlarsa elbisem mahvolacak, kıyamam
yoksa benim de hoşuma giden bir olay değil takı merasimi masaları gezelim istedim önce, ama bu sefer takanı da takmayanı da en az 600 kişiyi öpcez, o da hoşuma gitmedi.. bilmiyorum walla nasıl olcak..
sen düğün takılarında ne yapmayı düşünüosun tatlım, senin orjinal fikirlerine herzaman ihtiyacım oluyor

uooaa 600 kişi mi.. tabi ki kurdele ama erkeğe de takman gerek öle bi ortamda sadece kendine takarsan acaip olur baya baya düğün gibiymiş sizinki. masa masa gezme fikri ama kimseyi öpmeme fikrim vardı benimde ama foto isticekler vs zor olabilir die düşündüm. süslü mini sandıklar var. onlardan alıp yakınlarında durcak işte gelen sandığa atıcak ne getirdiyse yanına gelicek tebrik edicek foto çekilecek sonra geçicek.. sandık dolarsa acaip görsel şov olur he :) o yüzden sandığın tabanını da hafif yükseltebilirsin içerden bölece dolu gibi görülür

canım sana uyar mı bılmıyorum ama bızım bı tanıdık dugununde ıkı tane sandık koymutu gelınle damadın yanına bırınde kız tarafı bırınde erkek yazıodu sen ıstersen tek sandık yaparsın gelen onun ıcıne atıp tebrık edıp gıdıodu. bu arada takı sırasında bekleyenlerden sıra onlara gelmeden once ısım soyısım ve hedıye yı yazan bırı vardı defter gıbı bısıye ... kı ıyıkı onların dugun öle oldu cunku cok koklu bı aıleydı ve dugun takıyla bıterdı herkes takıp vakıt kaybedılseydı.

Valla kızlar daha çok yeni evliyim ocakta nişanım mayıs sonu düğünüm oldu ve her nişan düğün muhabeti açılınca içim çızlıyor nedenmi;

nişanda: Sadece bir alyans birde normal günlü kkulanabilceğim 250 tlye alınmış bir kolye
kınada: Kaynanam bizde avuca altın konmaz yok öyle birşey desede her yörede vardır ben zorla eşime aldırmıştım bari bir çeyrek takın diye
düğünde: Koca bir hiçççççççççççççç kaynanam bir çeyrek dahi takmadı teyzeler amcalar hiççç bir evime tabak getiridler,abisi taktı birde abalsı birde bizimkiler ,sağolsun halam inci seti taktıda düğünde en azından boynumda bir kolye olu.

Not: Bana millete gösteriş olsun diye 5 grdan 4tane bilezik verdi eşim ben sandım alındı ama düğünden sonra aldı kuyumcu arkadşaından emanet almış kızlar o kadar kırgın ve okadar ucuza getirilmiş hisediyorum ki kendimi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…