Nişan nişanda ne takılır?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
sen ne zaman aldın canım biz geçen sorduk 14 ayar ve 40 gr dı. günlük kullanabileceğim şık bişey. 5000 tl den kapı açtı 3800 e peşin olur dedi

valla temmuzun başında alındı benimkiler canım da 5 milyar da çok yaa. bir de ben altını birikim amaçlı kullanıcam ev için .seti geri versen de çok zarar ediyor .seti bozdurmak akıl karı değil zaten ama önemli olan senin beğenmen ve içinde kalmasın beğendiğini aldır durumları da göz önğnde bulundur ama bir kere takılacak...

hadiya. benim takas yapmak istememdeki sebep bilezik takmam normal zamanda sadece düğünlerde takarım ama kelepçe olsa yada künye onu hergün takarım diye diyorum

ablamda evlendikten sonra kelepçeye çevirdi elinde daha çok bilezik olduğu için daha kalın ve işçiliği az kelepçe aldı. hem daha karlı oldu..
bide insanoğlu kimseyi bilemeyizki laf ederler falan diye biz ellemeyiz..

ben normalde altından nefret ederim bi söz yüzüğümü takıyorum ona da alışana kadar canım çıktı birde kvalidem dgünümde bi kolye almış günlük çok şık onu takarım. sözde bileklik taktılar mesela onu hiç takmadım bi kvalideme giderken takarım o kadar o yüzden de sete çk para verme taraftarı değilim zaten durumumuzda ortada en mantıklısı sanırım bi kolye ve küpe alıp seti düğüne bırakmak.
acaba inci set alsak olmazmı?

su tarz bısıler bakabılırsın bunlar asagı yukarı 600 700 cıvarı falandır daha agırlarıda var ben ınt bunları bulabıldım fıkır olsun sana dıye

Bizde sözde/ nişanda aile takar, herkesin geleneği farklı.. Sözlün takmasın derim, ne gereği var onca borç altına girmenin
zaten düğünde de set takıcak napcan onca seti :)

arkadaşım sana kolay gelsin.şimdiden hayırlı olsun.set yerine 3lü küpe yüzük kolye setler var ya onlardan al.tabi düğünde güzel bir set takacaklarsa.nişandada bana 22 ayar set takılmıştı.bilezik taktılar.düğünde de bilezik taktılar.nişanda takılanları tekrar takmadılar yani.nişanlının ailesi neden oğullarına yardımcı olmuyorlar anlamadım.ailesi şimdi yanında olmayacakta ne zaman olacak.ayrıca arkadaşım bilezik falan alırsan 22 ayar ve işçiliksiz bilezikler düşün.ilerde satarsan 14 ayarlarda neredeyse yarı yarıya fiyat düşüyor.seni üzmek istemem ama nişanlın biraz ailesişni sıkıştırsında sana bir set yapsın.senin ailende üzüleceğe benziyor.sana takı az takılacak diye.

canım bizde ne takılacağı anlaşmaya bağlıydı. benim setim ve 4 bileziğim nişanda takılmıştı. geri kalan 4 bilezik düğünde takıldı. inci setimi nikahımda takmıştı eşim, düğünde incimi taktım. yani bizim bileziklerimiz 180 gr kadar ama 1 yılı geçti bizim düğünümüz olalı. şimdi altın tavan yaptı.. allah düğünü olanlara yardım etsin.
sen şimdi büyük set alamazsan da şu kolye ucu,küpesi ve yüzüğü olan güzel küçük setler v<ar. onlardan güzel bir model seçebilirsin. allah gerçekten yardımcınız olsun...

nasıl yani olurmu oyle şey banada toplam 4 bilezik takıldı şimdi onlar çıkarılıp geri mi takılcak. Bizde oyle bişey yok ayrıca olsada vermem geri hiç takmayın daha iyi derim

Genelde ustunu tamamliyolar canim,
Yani en azindan oyle galiba yoksa bana nisanda 9 bilezik takan dugunde iflas bayraklarini ceker herhalde

canım çok teşekkür ederim gerçekten güzel fikir oldu birazdan çıkıcam işten çarşıya gidip bi kuyumcuları dolaşıcam :))

ailesini sıkıştırsa ne olurki canım aslında isteseler yardımcı olurlar ama umurlarında değil pek suya sabuna dokunmyan cinstenler. siz nasıl isterseniz siz nasıl istiyosanız bu tripteler maalesef o yüzden herşeyi biz düşünmek zorunda kalıyoruz...

annemde dedi ben nişanda inci takıldığını hiç görmedim diye oda haklı bişey diyemiyorum ama şu ufak günlük setlerden bakabilirim :)

naçizane karamelli fikrim :

ehem öhöm

Nişanda aileden bileziğimsiler takılır kardeşlerden altınımsılar .. Günlük set kayınvalideden hoş bi hediye olur amaaa düğün için özellikle eğer ki kullanmıosanız asla set almayın derim. geçen sene kuzenim evlendi (erkek) ve kız tarafı biz set istemioz set yerine 5 bilezik daha dedi (ki bunu diyen gelinini annesi kızı istemeye gittiğimizde kolunu açıp aha bu bileziklerden 6 adet istiom 24 ayar 20 gr 5 cm çap dedi neysee aradaki pazarık süt parası nidalarını es geçiom. setten vazgeçip bileziğe döndüler çünkü altın yükselmişti her yaz olduğu gibi. bi bilezik bin liradan çoktu. sonra neler oldu hatırlamıorum da en son kız tarafı sete karar verdi.. Ve dğünden sonraki 2. hafta seti bozdurdu kız. sevmez takmaz bilezik bile. 2,750 TL ye almışlardı 650 TL ye satıldı.. setlerin mali değeri yok hatıra saklayın yemeklerde davetlerde kullanın ama 500 TL için bozdurmayın derim..

nişanda ne takılcak.. aman hiç bişi yakmasınlar eşimi alırım koynuma giderim bodruma peh

:) doğru söylüyosun ama işte sadece bizim kararımıza bağlı olmuyo bu aileler giriyo devreye onlarında istekleri oluyo. bende aldığım seti bozdurmak niyetinde değilim o yüzden takabileceğim bi model arıyorum. dünde bikaç kuyumcu gezdim istediğim tarzda ucuz yollu setler var hafta sonu sözlümle birlikte bakıp almayı düşünüyoruz

Günaydıınnn.. Hadi inşallah aklına yatan bi model bulursunn dielim

bu yazıyı okurkenn kendimi gördm bi anda:)benm 09.10.11 de nişanm var evde ben set met istemedim yapabildiğiniz kadaryla ddimm. vee çokk gururlandıı sözlümm vee elinden gelenii yapacağınıda biliyorum..neysee esas soruna gelmm bennde bilezikleri bozdurup eşya falan alamak çeyizimi hazırlamak istyrm anneme dersem annem her sefrende bozdurunmu diycek acaba nee yapsammm.. bazı borçlarımı kapatmki para brktrm dee düşünyrm ama nasıl yaparım blmyrmm:)

buna en iyi cevabı nişanlın verir canım. ihtiyacın varsa eğer o altınlar senin istediğin gibi harca ama yok danteldi carttı curttu gibi gereksiz şeyler alırsan erkeklerin gözlerine batıyo söylüyim :)

Canım inan bende çok kararsızım bozdurup eksiklerimi alıyım diyorum. Evet calışıyorum ama iki kardeşimin bütün okul giderleri bana ait Babam 2 sene önce iflas etti yaptığı site davalık aileme yük olamak istemiyorum..Erkek arkadaşım kürt ve ben doğunun hiçbir adetini bilmiyorum annemde boşver herşeyini dört dörtlük yaparım sıkma canını yarın bir gün lafını yaparlar senin tadın kaçar diyor Ama erkek arkadaşım onlar senin ne istersen onu yap diyor ne yapıcam bilmiyorummmm

anneler diyosa vardır bi bildikleri canım doğulular bide altına önem verirler ben öyle biliyorum gerçekten yarın öbür gün laf edebilirler. boşver sen kesene göre hareket et kim dört dörtlük evlenmişki zamanla herşeyini yaparsın sıkma canını

Haklısın canım... Ekimin sonuna dogru davamız var kazanırsak hersey cok güzel olucak inşallah... Dua et olur mu canım... umarım seninde hersey gönlünce olur.....

Benimde 21 Ekimde hayırlısıysa nişanım :) Bana da 3 bilezik ve birde trabzon hasır seti takılacak inş. Ben hasırı çok istiyordum o yüzden set yerine 22 ayar hasır aldık. Hem bozdurunca da işçilik parası çok az düşülüyor. Hem de şık duruyor bana göre :)) Düğünde de 3 bilezik daha takılır ve konu kapanır inşaallah :)

Haklısın canım... Ekimin sonuna dogru davamız var kazanırsak hersey cok güzel olucak inşallah... Dua et olur mu canım... umarım seninde hersey gönlünce olur.....

dualarım seninle ve tüm evlenecek arkadaşlarıma. evlenmek gerçekten hiç kolay değil özellikle aile desteği yoksa. Allah hepimizin yardımcısı olsun

canım benimde gönlüm neler ister hepimiz bayanız ama gel gör ki şartlar neyi gerektirirse o olucak. ne güzel bak sana istediğini almışlar ama biz kendimiz alıcamız için biraz sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…