Nişanda gelin ve damada ne takılmalı?

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
628
728
29
Merhaba,

Bir arkadaşımın nişanı var, kızla yaklaşık bir yıldır tanışıyoruz, damadı da bir iki kere gördüm fakat samimiyet olmasa dahi bir tanışıklık var elbette.
Diğer iş arkadaşlarımızla toplanıp kendi aramızda bir şeyler alalım dedik, altın ya da takı gibi. Ay başı işten çıktık, muhabbet de yattı.

Şimdi kimin ne alacağını bilmiyorum, tek bildiğim hepsi yüksek meblağa da bir şey takmaz çünkü bu işin düğünü de var dediler. Yine de gram altın, bileklik vb şeyler çıkar mı bilemiyorum. Ben de işsizim açıkcası altın takmayı çok isterim fakat şu an gücüm yetmez. Gelin ve damada 200'er lira taksam çok mu basit olur? Ne yapmalıyım sizce? Ne takılır?

Nişanda neden ayrı bi şey takıyorsunuz ki, nişanda benim bildiğim aileler takar.

Bilmiyorum ki. İş arkadaşları öyle toplanıp kendi aramızda para verelim bir şeyler takalım diyince tamam dedim. Zaten çok yakın iş arkadaşıyız, takmasak ayıp olmaz mı ki?

Bu arada nişan, düğün konularında çok deneyimim yoktur.

Bilmiyorum ki. İş arkadaşları öyle toplanıp kendi aramızda para verelim bir şeyler takalım diyince tamam dedim. Zaten çok yakın iş arkadaşıyız, takmasak ayıp olmaz mı ki?

Bu arada nişan, düğün konularında çok deneyimim yoktur.
20 senelik arkadaşlarım geldi nişanıma kimse bi şey takmadı, ben de çok gittim aileler dışında takanı görmedim. Bilemedim sizin oralarda farklıdır belki. Para takın bence

Ben hiç bir şey takmam, bana ne ya bir yıllık arkadaşımın nişanı 😂
Çok istiyorsan 200 lira tak

20 senelik arkadaşlarım geldi nişanıma kimse bi şey takmadı, ben de çok gittim aileler dışında takanı görmedim. Bilemedim sizin oralarda farklıdır belki. Para takın bence

Sanırım para daha iyi gibi duruyor, yorumlarınızdan anladığım kadarıyla.

Bana kendi kararları ile taki gelmisti sonradan nisanda ortam müsait olmazsa sana verecektik dediler, illa hediye istiyorsanız kıza hediye kartı alın cevizine birse alsın
Damada paraya gerek yok tabiki

nişanda aileler takarsa takar. pek takanda olmayiverdi nişanlar atılıyor diye😁 senin arkadaşınsa kıza destektir para takabilirsin. başka takan olursa.

Merhaba,

Bir arkadaşımın nişanı var, kızla yaklaşık bir yıldır tanışıyoruz, damadı da bir iki kere gördüm fakat samimiyet olmasa dahi bir tanışıklık var elbette.
Diğer iş arkadaşlarımızla toplanıp kendi aramızda bir şeyler alalım dedik, altın ya da takı gibi. Ay başı işten çıktık, muhabbet de yattı.

Şimdi kimin ne alacağını bilmiyorum, tek bildiğim hepsi yüksek meblağa da bir şey takmaz çünkü bu işin düğünü de var dediler. Yine de gram altın, bileklik vb şeyler çıkar mı bilemiyorum. Ben de işsizim açıkcası altın takmayı çok isterim fakat şu an gücüm yetmez. Gelin ve damada 200'er lira taksam çok mu basit olur? Ne yapmalıyım sizce? Ne takılır?
Bizde sadece düğünde takılır nisanda isterse kızın ailesi takar veya damat , neden hem nişan hem de düğünde takı takıyorsunuz ki

Merhaba,

Bence nişanda hiç bir seye gerek yok. Bir de işsizmişsiniz. Ayrıca nişan denen olaydan hoşlanmıyorum.

X