- 13 Haziran 2011
- 12.657
- 7.696
- 448
canım adetler gerçekten değişiyor...ama siz maddiyatı çok ön plana almışsınız..her haraketleri dolayısıyla batıyor...
bizim buradada öyledir..kıza takılan kızda erkeğe takılan erkekte kalır...yok kız çeyiz yapsın diye kızda kalırmış böyle bir mantık yok yaa...benimde abim evlendi yakasına 8 bilezik takıldıı ve 60 yakın çeyrek ve paralar..yengemede 10 bilezik ve set taktık....bizde kız tarafına vermedik..sonuçta annem sonra kim ne getirdiyse götürecek...ve nişanıda biz yaptık..kimse hazır para değil malum takılandan ödeniyor..evlense borç içine gelecekti...ama nişanda gelen para ve altınlarla bir çok şeyin masrafı çıktı..yengemde bileziklerinide gönül rahatlığıyla takıyo harcın borcun içine girmedi...
oğlan evi altın yumurtlayan tavuk misali gözüküyor..yok böyle dünyaa herkez elinden geleni yapar...otobüs kiralamıyormuş madem annen baban kiralasın...herkez işine geldiğince adet uyduruyo iştee
benim böyle saçma sapan şeyler midemi bulandırdığı için nişan yada düğün yaptırmadım...bi söz yapıldı ve sonra nikah töreni yaptık..oradanda ver elini balayı...kafa nasıl rahat anlatamamm
bence çok ayıp erkeğe takılan erkeğe kıza takılan kıza olur mu oyle şey. kimbilir gelininizin ailesi nasıl yadırgamıştır. çünkü nişanı kız yapar takıları onda kalır. masrafı o karşılar çünkü. fotografçı ,kuaförde erkek tarafına aittir.
sende nasıl oldu diye sorarsan nişanlımın akrabaları( ailesi hariç) birtane takı takmadı tabi kıza kalmasın mantığı. nişanlım sap gibi dikeldi rezil ettiler bizi. herkes bilir kız takıları kızda kalır çünkü. onlarda bende kalmasın diye yaptılar sanki bilmiyom herkesde arkalarından konuştu
size gelince nişanda takıların alınmasına nasıl ses çıkarmadınız inanamıyorum. bu arada düğün için otobus tutmak zorundalar.taviz vermeyin