Haklısın farklı süreçler ama bizimki herkesten farklı işliyorSebep mesafeler
Ben Konyadayım, yarim Diyarbakırda, yarimin ailesi Elazığda. Hal böyleyken bizde de tuhaf adetler gelişti.
Kasımda söz yaptık, onun tayinle yanıma gelmesi için ocakta nikahı yaptık,haziranda tayin sonuçları belli olacak. Esasen evliyim yani, ama nikahta da sözde de sadece çekirdek aileler vardı, o yüzden haziranın son haftası da inşAllah önce Konyada nişan-kına Elazığda da düğün yapacağız.
Hatta durum o kadar garip ki bizde, gelinliği ben buradan kendim alacağım damatlığı o oradan kendi alacak, bir araya gelemiyoruz çünkü. İstediği her zaman izin alamayacak bir işi var. Şimdi alsa düğüne gelemez
Ben nişanımda zaten kabarık bir şey giymeyeceğim. Düz beyaz bir elbise ve pudra pembesi işlemeli boncuklu-incili bir ceket (üstteki gibi) Öyle bilindik nişanlık giyemem ben yapıma ters, hala kara kara düşünüyorum gelinlik nasıl olacak diye
Ben bindallımı da aldım ama içindeki büstiyer şalvarı giymeyi düşünmüyorum. Elbisem düz beyaz ya, ceketimi çıkartıp kaftanı giyeceğim inşAllah zaten tamamını kullanmamdan çok farklı olmayacak böyle bir durumda. Zaten kına yakıldıktan sonra onu tekrar çıkartırım, işim kolay olacak yani
Tatlım bende konyadadyım..ben kabarık nişanlık istiyorum..kına-nişanım diltaşta olacak senin nerede olacak?
Canım orkide düğün salonunu kiraladık biz.Aslında şimdiden niye kabarık nişanlıklardan giyinmedin diyeni duyar gibiyim ama gerçekten ben kendimi bu kıyafetin içinde mutlu hissediyorum o tarz şeyleri oldum olası sevemedim. Bir kere giyeceksin öyle giy pişman olursun sonra diyenler var ya bilseler bu tarz bir şeye zerre ilgi duymadığımı demezlerdi herhalde. Nasıl mutluysam öyle olmalıyım değil mi? Ben sade halimi seviyorum
Hem zaten başörtümü yaptıracağım kuaförde, makyaj da olacak haliyle, çok ta sade olmayacağım aslında.
Tatlım kendini nasıl iyi hissediyorsan o şekilde olmalı tabii..ben hep kabarık model istemişimdir ve inş bulucam gönlüme göre bişey...herşey gönlümüzce olsun..orkide bize çok yakın tatlımDüğün ne zaman canım senin? konya merkezdemi kalıcaksın evlenince yoksa il dışına falanmı gitceksin?
O zaman nişana beklerim :)
Düğün 30 haziranda Elazığda olacak. Gitmeyeceğim başka yere, Elazığlıyı Konyalı yapacağım inşAllah.
Zaten nikahı onun buraya tayini için yaptık. Ben tayin istemedim oraya, gerçi sadece ağustosta tayin isteyebiliyorum ya istemeyeceğim de yani. O gelecek nasipse.
Buyursun gelsin o zaman konyaya damadımızSenin düğüne az kalmış baya.ev falan hazırmı naptınız? Off çok yorucu işler değilmi...gelinlipğe baktınmı hiç? amma soru srodum yahu
Hiç bir hazırlık yok desem yeridir, kaalesiz bir babam var sağolsun :)
Sadece beyaz eşyalar var onu da yarim almış zamanında. Evi şimdiden tutamayız çünkü tayini belli değil daha. %1 ihtimal de olsa başka bir ile tayini çıkabilir, bu işler kesin değil ya. Hem zaten kesin bile olsa 3 ay niye boşuna kira verelim. Haziranın başında- mayısın sonunda tutarız inşAllah. Ev eşyalarına da mayısın başında bakmaya başlarım mobilyalara falan. Alırsam da dükkanda kalır. Gelinliğe baktım esasen bir modeli de çok beğendim. Diktirmek istediğimi söylediğimde gelinlikçilerden 1400-2400 lira arası fiyatlar verdiler(aksesuarları dahil) Ama dikilince bana yakışmasa bile almak zorunda kalacağım ya, bugün ya da yarın annemle gidip gelinlik deneyeceğim inşAllah belki yakışan başka bir şeyi daha ucuza bulurum. Açıkçası tek bir defa giyeceğim şeye o kadar para vermek te içimi acıtmıyor değil. 1 maaş sırf gelinliğe gidecek bu durumda. Kiralamakla almak arasında pek fark yokmuş üstelik.
Bak beğendiğim gelinlik bu:
Eki Görüntüle 392404
Tesettür gelinlik olacak sanırım canım..ben beğendim...bende birkaç yere baktım gelinlikte..bir modelde ben beğendim göstereyim sana Eki Görüntüle 392409 bu modele çok yakın bir model denedim ve harika durdu üstümde haziranda gidip alıcaz inş.. yoksada diktircem çünkü önce denedim üstümde nasıl durduğunu biliyorum
Bizde temmuz başı falan tutucaz evi...ev kiraları çok pahalı birde doğru düzgün kiralık ev yok tatlım..Allah kolaylok versin bize :44:
Amin hepimize kolay gelsin :) Ama canım gelinliği hazirana bırakma, düğün zamanı gelinlikler 2 katına çıkıyor. Kendileri de diyor 2 gün önce bir gelinlikçi bana '' acele et diktireceksen ya da alacaksan 10 gün sonra gelinlikler pahalanacak, hem çok geç kalırsan dikmek için kimse de almaz çünkü hepsi dolu olacak'' dedi. Geçen sene öğretmen arkadaşım kızını evlendirdi. Gelinliği 1000 liraya almışlar ama 2 ay sonra aynı gelinlik 2000 lira olmuş dediydi. Aklında bulunsun.
Senin beğendiğin model de çok hoşmuş ama ben giyemem benimki tesettürlü olacak
Bende söledim şimdiden alalım diye ama kayınvalide daha erken diye tutturdu bilemiyorum tatlım napsam acaba :44::44:
Belki pahalanacağını bilmiyordur sen ona bu şekilde söyle canım, yani para belki senden çıkmayacak ama yazık ona da dünyanın parası zaten. Daha da pahalı olmasın. Biz aileleri karıştırmıyoruz bu tarz şeylere. Kocacım ve ben alıyoruz, parası da bizden çıkıyor. Sanırım bu yüzden kıymetli oluyor. Düğünde takılacak altınları bile kayınpeder almayacak maddi durumu pek yok,eşim alacak. Eşimle benim aramda da para mevzuu olmayacağı için çok ta önemli değil ne kadar altın taktığı, zaten muhtemelen ev için yapacağımız borçlara gidecek. Dedim ya biz tuhaf adetler geliştirdik bu nedenle, gelinliği ben alacağım damatlığı kendisi alacak. Gelinlik te benim maaşımla alınacak yani, o yüzden aşırıya kaçmak istemiyorum. Bütün ev eşyalarını da biz alacağız anne babaların cebinden para çıkmayacak yani. Belki düğün hediyesi ufak tefek bir şeyler yaparlar bilemem. Açıkçası böylesi işime geldi. Ben kimseye bana şunu al demem, liseden beri böyleyim. Hep böyle olsun istemiştim ve öyle oldu şükür. Düşünsene kaynana bişey beğenecek sen beğenmeyeceksin o beğendiği için sana onu aldırmaya kalkacak sen almayacaksın kötü gelin olacaksın.Şimdi gönlüme göre alırım kimse de benim gıyabımda aman şuna şu kadar para verdim de beğenmedi diyemez
Hahaha tatlım benim kayıonvalidem bir kuruş vermiyor bize...herşeyi iğneden ipliye biz alıyoruz...Gelinliğe bakalım sonra pahalıo olacak nişanlıma yazık dedim...eğer evlenmek istiyor ise alacak mecbur dedi geçtiii...bizim biraz sorunlu tatlım...ayy sinirim bozuluyor konu açılınca boşver işte öyle...yemeğe gideyim acıktım tatlım..görüşürüz
O zaman nişanlınla da bir konuş derim. :)
Afiyet olsun canım.
Hayırlısı olsun o zaman :)
Evi nerden tutmayı düşünüyorsun canım...biz meram istiyorduk ama 600'den aşağı ev yok gibi oralarda...artık havzan yada hocafakıf taraflarına bakıcaz galiba :44::44:
Biz otogar civarından tutacağız inşAllah. Valla hiç bakmadım da kiralara inşAllah çok pahalı değildir.:26: :44:
Bizde nişanlımın arkadaşına ev aradık tatlım 2 hafta önce ve gözümüz fena korktu...oturulabilecek evler 500'den aşağı değil tatlım ne yazıkki...her semte baktık nerdeyse :44::44:
Hayırlısı olsun canım evet ben de öyle düşünmüştüm ama hamama giren terler ne edelim
Bu arada ben bu gelinliği bugün diktirmeye verdim.
Eki Görüntüle 392833
ahanda bu
1500 lira ama, yazık paracıklarıma
tatlım bence fiyatı gayet uygun..yazık olurmu hiç..en önemli günün senin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?