- Konu Sahibi Z e r d e c a l
-
Bu arada genelde istediklerini alanlar basit bi ayrıntı demişler ama tepside olsa bu durumlarda istediğin gibi olmayınca içinde ukte kalır ister onlar alsin sen istediğini tekrar al bu önemli değil ama kendi istediğini almaya bak.
Bencede ben evimde de dekor ettiğim şekilde aldım üstünde isim yazıyor kütükten kapı süsü bile olabiliyor. Bi kenara atmıyorsun yani severek alıncaEvet kesinlikle katılıyorum birde şu dönemde herşey ticarete döndüğü için süslemesi püslemesi bir çok çesidi var eskisi gibi olsa keşke herşey. daha sade organizasyonların olmadığı , ozaman detaylara takılmıyosun ama günümüzde malesef detaylara dokunduruyorlar zorlada olsa
Kesinlikle doğru diyosun , birde bazı şeyleri yapmak çok saçma yapmayıncada artık farklı gözle bakılıyorBen kendim almıştım. Çok gereksiz bir ürün keşke para vermeyip başkasından, eşimden dostumdan rica etseydim 1 saatliğine.
Bende hemfikirim , hemen erkek arkadaşımla konuştum, olur mu öyle şey sen ne istiyosan at alsın dedi bakalım nolcakKim alır bilmem de gelinle damat ne istiyorsa o alınır belki kv nin daha güzeli dediği senin için çirkin
Merhaba benimde çok begendim oldu o zaman annesi ben aldım demişti ben aldım ve aldıgımı kullandım iyikide kendi aldıgım oldu onların bildigin eski tiplerdendı ve çok kötüydü ben nişanlıgıma uydurmustum çiçekleriniMerhaba,
Haziranda nişanım olacaktı covid sebebiyle ertelendi. Ne zaman olacağı belli değil apar topar bir anda olabilir diye ben önden alıyım hazır bulunsun dedim üzerine kız kardeşi tepsi atmış bende beğendiğimi attım alıcam diye ve kaynanam biz alıcaz erkek tarafı alır demiş, benim beğendiğimi malesef beğenmemişler ben ona daha güzelini alırım demiş. Adetlerden hiç anlamam Gerçekten erkek tarafımı alıyor, nasıl yaptınız sizler
Oh en güzeli illa erkek tarafı alıyorsa öyle yapınBende hemfikirim , hemen erkek arkadaşımla konuştum, olur mu öyle şey sen ne istiyosan at alsın dedi bakalım nolcak
Çok iyi yapmışsınnMerhaba benimde çok begendim oldu o zaman annesi ben aldım demişti ben aldım ve aldıgımı kullandım iyikide kendi aldıgım oldu onların bildigin eski tiplerdendı ve çok kötüydü ben nişanlıgıma uydurmustum çiçeklerini
bin liralik ne? cozemedim vallahi.. mm yi de anlamadim cok merak ettim.Ben kendim alışmıştım keşke almasaydım. Düğünümüzde kaynım 1000 liralık m..... Harcadıgını duydugumdan beri herşeyi eşime yaptrmadım için pişmanım. mm.... Nin parasını eşim ödemiş ceplerine para koymuş. Şaka gibi bende masraf olmasın diye dügün salonu ve fotografçı istemedim
Valla ben doğulu bi insan olarak söylemeliyim ki bunlar çok saçma şeyler erkek tarafı alır kız tarafı alır falan. Geleneksel olarak toplumumuzda çalışan erkek olduğu için herşeyi erkek tarafının alması günümüze kadar gelmiş. Eğer çalışıyorsanız böyle küçük şeylerin lafı edilmemeli caliamiyordaniz da edilmemeli kimin neye gücü yetiyosa onu yapmalı. Abim nisanlanirkrn biz almıştık. Kendisi çalışıyordu adet böyle dedi gittik aldık. Ben kendi tepsimi kendim yaptım gerçi ben herşeyimi kendim yaptım gelinlikten davetiye kadar.Merhaba,
Haziranda nişanım olacaktı covid sebebiyle ertelendi. Ne zaman olacağı belli değil apar topar bir anda olabilir diye ben önden alıyım hazır bulunsun dedim üzerine kız kardeşi tepsi atmış bende beğendiğimi attım alıcam diye ve kaynanam biz alıcaz erkek tarafı alır demiş, benim beğendiğimi malesef beğenmemişler ben ona daha güzelini alırım demiş. Adetlerden hiç anlamam Gerçekten erkek tarafımı alıyor, nasıl yaptınız sizler
Sanırım siz konuyu anlamadınız ben zaten herşeyi kendim seçip alıyordum o noktada sen alma biz alacağız bizim geleneğimiz bu dediler bu arada iki aileninde geleneği farklı yoksa benim içinde o almış bu almış pek önemli değil Hatta hiç anlamam gelenekten herşeyimi kendim alırımValla ben doğulu bi insan olarak söylemeliyim ki bunlar çok saçma şeyler erkek tarafı alır kız tarafı alır falan. Geleneksel olarak toplumumuzda çalışan erkek olduğu için herşeyi erkek tarafının alması günümüze kadar gelmiş. Eğer çalışıyorsanız böyle küçük şeylerin lafı edilmemeli caliamiyordaniz da edilmemeli kimin neye gücü yetiyosa onu yapmalı. Abim nisanlanirkrn biz almıştık. Kendisi çalışıyordu adet böyle dedi gittik aldık. Ben kendi tepsimi kendim yaptım gerçi ben herşeyimi kendim yaptım gelinlikten davetiye kadar.
Mmm düğünlerde aala tasvip etmediğim zararlı olan birşey kullananlar çok ama birde bunu gelin çıkarken kulagımın dibindede yaptılar adetten miş bin liralık şeyden kullanıp kullanıp atmış işte anlayın aklıma geldikçe sinirlerim tepeme çıkıyorbin liralik ne? cozemedim vallahi.. mm yi de anlamadim cok merak ettim.
Öyleyse bırakın onlar alsınlar beğenmezseniz istediğiniz şekilde değişiklik yapın üzerinde hem emeğiniz olursa manevi değeri de artar.Sanırım siz konuyu anlamadınız ben zaten herşeyi kendim seçip alıyordum o noktada sen alma biz alacağız bizim geleneğimiz bu dediler bu arada iki aileninde geleneği farklı yoksa benim içinde o almış bu almış pek önemli değil Hatta hiç anlamam gelenekten herşeyimi kendim alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?