• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan tepsisi acil fikirler

• Konu Sahibi Konu Sahibi CoskuylaYasamak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
C

CoskuylaYasamak

Ziyaretçi
arkadaşlar 1 ay sonra nişanım var ve tepsi yapmak istiyorum buradan bir kaç tepsi modeline baktım hepsi çok güzeller fakat nasıl yapıyorsunuz yani o saten gibi kumaşları tepsiye yapıştırıyormusunuz dikiyor musunuz nasıl yaptınız kızlar ya üstündeki süsleri nasl yaptınız yapıstırarakmı dikerekmi çözemedim bi türlü genelde nasl kumaslar sectiniz pek anlamam o işlerden kumas adını verirseniz sevinirm benim nişanlığım mor ve ben gümüş parlak saten oluyo sanrım onun üstüne mor parlak birleik boncuklar varya öyle bişey düşnüyorum. bana fikir verirseniz çok mutlu olurum ne demi,şler akıl akıldan üstündür

canım gümüş rengi düşünüyorsan gümüş rengi kurdele ile tepsini süsle.daha sonra mor boncuklar serp. ya da mor kurdele ve gümüş rengi boncuk olabilir

öncelikle hayırlısı olsun
hala yapılıyormu nişan tepsisi
ben 2 gelin gelin aldım,yapmadımda ,istemediler,,

öncelikle hayırlısı olsun
hala yapılıyormu nişan tepsisi
ben 2 gelin gelin aldım,yapmadımda ,istemediler,,

ee ben yüzük kutularını elimde mi tutacağım :))) çok özendim valla yapmak istiorum ama annemde yani çok abartılı vs. bilmem ne deyip şevkimi kırıp duruyor senağlama bi kez gein olacam ben demi ama yaa nie bööle diyor anlamadım istediğim gibi yapacam ve herkes de hayran kalacak ama birden nasıl yapıldıgını blsem dikiliyormu yapısıyormu çözemedim ben onuuuu :1no2:

bayanlkar engin tecrübelerinizden ve akıl alıcı fikirlerinizden sonuna kadar yararalanmak sitiyorum :)) bana yardım edinnnnn size güveniyorummmkaydirigubbakcemile2

Canım ben sana bizim nasıl yaptığımızı anlatayım...
ıstediğin büyüklükte bir karton kesiyorsun istersen kalp kare yada dikdörtgen olabilir...
O kartonu kaplayacak kadar saten kumaş alıyorsun beyaz al derim ben, hem tenmizliği sembolize eder, hem de zaten saten olduğu için parlıyor...
Kartonun üzerini gene kumaşçıdan yada thafiyeciden alacağın elyafla ve daha sonra kumaşla kaplıyorsun... Biz saten kumaşı kartonun büyüklüğünde biçtk.. Halam üzerine kurdela nakışı işledi nişanlığım mor olduğu için mor pembe ve lila tonlarda.. snra yastık gibi üç kenarını diktik ters çevirip içine elyafla kaplanmış kartonu yerleştirip açık olan ucunu elde temiz dikiş yaptık.... Etrafına da fistoyu büzgülü bir şekilde diktik.. çok da güzel oldu... Eklemiştim foruma ama bulabilirsem gene eklerim..

resim057d.jpg

canım 1 hafta sonra nişanım var bu şekil bişey hazırladım kurdeleleri birbirine bağladım yapıştırma yok yani.üzerine dağnık şekilde boncuklar koydum eğer sen tepsiyi kaplamak istersen belki yapıştırma olabilir.makası kurdeleye sardım sadece üstte olan deniz yıldızını yapıştırdım

Canım ben sana bizim nasıl yaptığımızı anlatayım...
İstediğin büyüklükte bir karton kesiyorsun istersen kalp kare yada dikdörtgen olabilir...
O kartonu kaplayacak kadar saten kumaş alıyorsun beyaz al derim ben, hem tenmizliği sembolize eder, hem de zaten saten olduğu için parlıyor...
Kartonun üzerini gene kumaşçıdan yada thafiyeciden alacağın elyafla ve daha sonra kumaşla kaplıyorsun... Biz saten kumaşı kartonun büyüklüğünde biçtk.. Halam üzerine kurdela nakışı işledi nişanlığım mor olduğu için mor pembe ve lila tonlarda.. snra yastık gibi üç kenarını diktik ters çevirip içine elyafla kaplanmış kartonu yerleştirip açık olan ucunu elde temiz dikiş yaptık.... Etrafına da fistoyu büzgülü bir şekilde diktik.. çok da güzel oldu... Eklemiştim foruma ama bulabilirsem gene eklerim..

canım seninki güzel olmuştur mutlaka anlattıklarından hayal ettimde ama dikiş bilmek gerek bunlar için. benimki pratik bişey oldu dikişsiz fln

canım bu da benim söz tepsim. kendim yapmadım yaptırdım ama yapımı çok kolay. vaktim olsaydı kendim yapacaktım. kenarları sarı yaldız olan ortası gümüş olan tepsi aldım. tepsiyi tutma yerlerine düz olarak altın sarısı kurdele geçirmişler. kenarlarına altın sarısı tül gibi kurdele alıp pileli şekilde katlatıp yapıştırmışlar. silikon yapıştırıcı kullanıyorlar. üzerine boncuk yapıştırmışlar. 3 er den 6 tane deniz kabuğu var. birer tanesinin içleri tepsiye gelecek çekilde yapıştırıyorlar. diğer ikisinin içi birbirine bakacak şekilde tek kenardan yapıştırılıp tepsiye yapıştırılanların üzerine yapıştıyorlar. deniz kabuklarının arka kısmına tülün içine lavanta koyarak yapıştırmışlar. deniz kabuklarının etrafını da birbirlerine yapıştırmadan önce yapıştırıcı sürüp sime batırıyorlar. bu kadar canım başka bişisi yok.önemli olan silikon tabancasını temin etmen. elinde yoksa da çok pahalı birşey değil.

kızlarr benimde agustosta nisanım var... bende yavas yavas nisan yastıgımı tasarlamaya başladım... şimdilik bikaç bişey ekledim.. benimkisi tepsi değil nişan yastığı olacak gümüş ve mor kombinasyonu yapacağım bu resimde denedim şöyle bir tasarladım ... daha kenarları işlenecek ve mor zeminin üzerine oturtulacak... bitmemiş halin işte burda........

snv11650r.jpg

resim057d.jpg

canım 1 hafta sonra nişanım var bu şekil bişey hazırladım kurdeleleri birbirine bağladım yapıştırma yok yani.üzerine dağnık şekilde boncuklar koydum eğer sen tepsiyi kaplamak istersen belki yapıştırma olabilir.makası kurdeleye sardım sadece üstte olan deniz yıldızını yapıştırdım

canım bu da benim söz tepsim. kendim yapmadım yaptırdım ama yapımı çok kolay. vaktim olsaydı kendim yapacaktım. kenarları sarı yaldız olan ortası gümüş olan tepsi aldım. tepsiyi tutma yerlerine düz olarak altın sarısı kurdele geçirmişler. kenarlarına altın sarısı tül gibi kurdele alıp pileli şekilde katlatıp yapıştırmışlar. silikon yapıştırıcı kullanıyorlar. üzerine boncuk yapıştırmışlar. 3 er den 6 tane deniz kabuğu var. birer tanesinin içleri tepsiye gelecek çekilde yapıştırıyorlar. diğer ikisinin içi birbirine bakacak şekilde tek kenardan yapıştırılıp tepsiye yapıştırılanların üzerine yapıştıyorlar. deniz kabuklarının arka kısmına tülün içine lavanta koyarak yapıştırmışlar. deniz kabuklarının etrafını da birbirlerine yapıştırmadan önce yapıştırıcı sürüp sime batırıyorlar. bu kadar canım başka bişisi yok.önemli olan silikon tabancasını temin etmen. elinde yoksa da çok pahalı birşey değil.

canlarım ikiside çok güzeller ben şey soracaım o makası ne ile kapladın sonbaharcım bende öle bişşey fdüşünüom nasıl yaptın o makası müebbet sevdam seninkide çok tatlı özellikle yüzük kutularına bayıldım fazla inceleyemedim müsait anımda daha detaylı inceleyecem canlarım cok saolun kaydirigubbakcemile3

kızlarr benimde agustosta nisanım var... bende yavas yavas nisan yastıgımı tasarlamaya başladım... şimdilik bikaç bişey ekledim.. benimkisi tepsi değil nişan yastığı olacak gümüş ve mor kombinasyonu yapacağım bu resimde denedim şöyle bir tasarladım ... daha kenarları işlenecek ve mor zeminin üzerine oturtulacak... bitmemiş halin işte burda........

snv11650r.jpg

canm resim yeni acıldı buda cok hoş ayy kafam karıstı bak şimdi :)

birdfe şey soracagım karton demişşiniz tepsiye yapılmıomu onlar nasıl oluyo kartonu tepsi botunda kesip tepsiyemi oturtuluo yoksa direk kartona mı yapılıuor o dediğn onnu anlayamadım ben ben tepsi üstüne düşünüomda fisfisfis

canlarım ikiside çok güzeller ben şey soracaım o makası ne ile kapladın sonbaharcım bende öle bişşey fdüşünüom nasıl yaptın o makası müebbet sevdam seninkide çok tatlı özellikle yüzük kutularına bayıldım fazla inceleyemedim müsait anımda daha detaylı inceleyecem canlarım cok saolun kaydirigubbakcemile3

canım teşkk.ler ince kurdele aldım beyaz ve kırmızı makası beyaz kurdele ile sardım bitim kısmında bağladım iki ucunu. sarmayı alt tarafta bitirdim bağladım uzun uzun bıraktım sonra o kısımda kırmızı kurdeleyi geçirdim bağladım uzun bıraktım kurdeleyi yine püsküllü oldu. zaten eline alınca sarmak için fikir geliyo canım. biraz kayıyo birinin tutması gerekiyor.bu arada makasın sapı saracağın kurdele ile aynı renk olsun çünkü saramadığın yer olursa abes durmaz.

kızlar maşallah ne güzel ne zevkli tepsiler bunlar böyle:nazar:
benim nişanım sözle birlikte evde olduğu için sade bi tepsim olmuştu. ama çok da içime sinmişti doğrusukaydirigubbakcemile2

canım tepside olur ama ben düz zemin yapacagm öyle görmüştüm bir dizide ama tepside olur...tepsi şuk bişeyle kaplanır kurdela ve ya kumaş vs.. üzerine konur... daha bitmedi bitince resmini koyarım...

benide nişanım temmuz 4 te ama tepsimi yastıkmı ço kararsızım ne yapsamm burdaki modeller çok güsel

ayy evet yaa hepsi çok güzeller ama işte nasl kumaslar lazım yani tüllü falan seyler var çok güzel yaa onları enerlerde bulabilirimki yani adı ne die gecioki :)) çok tatlılar yaa

canım tuhafiyelerde kurdeleler satılıyor ordan alabilirsin ben tuhafiyeden aldım mesela ist. gibi büyük şehirlerde de bir sürü ayrıca açılmış kurdeleciler var çeşit çok gittiğinde zaten kararını veryorsun.dantelli kurdeleler kumaşlar var oralarda süslemek için

yzktepsisiny2.png

yzkveekerbj4.png

s6300830vh9.jpg

Çeşitlerim çok bunlar iki tanesi. Yardımcı olabilirim.
Şimdiden hayırlı olsun nişanınız.

Back