Nişan nişan takılarını kayınvalidem almak istiyor yardım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
benimde cumartesi nişanım olacak açıkçası hiç düşünmedik kimde kalacak nasıl olacak diye ama böyle ufak şeylere takılmayın bence hatta kayınvalideniz doğru bile söylemiş olabilir sonuçta zaten ileride hepsi sizin olacak bunlar ufak ve tad kaçırıcı detaylar.

Nişandaki takılar kızda kalır tabiki bence uyarmalısınız ki nişan sonunda alırken sizin aileden gören olunca tatsızlık çıkmasın bunlar evet çok ufak tefek şeyler ama sıkıntı çıkartıyor. Kızda kalır takı böyle biliriz yani hep.

Uyarmayin. Kayinvalidenize bu konu ile ilgili bisey gitmesin brnce ama rn kotu sunu yapabilirsiniz. Nisanlinizla anlasirsiniz nisanlinizda nisandan sonra takilanlari ben debunlari nisanlima takiyorum diyerek size verebilir.

Canim bizde nişanda takilan para ve altinlar bende kaldi bende bankaya koydum. Bildigim kadariyla nişan takilari kiza kalir nasil dugun takilari genelde erkege kaliyorsa gerci düğünden sonra bi aile oluyorsunuz ikinizin gibi düşünebiliriz ama bazi aileler kendileri masraf yaptığı icin hakli olarak takıdan pay almak isterler. Nisanda da masrafi kiz tarafı yaptığı icin takilar genelde kizda kalir. Ama bence bunun icin kayinvalidenle yuz goz olma adetleri bilmiyorlar demek yada islerine geldiği gibi ama sonra adin para göze cikar bence bosver gitsin

Biz onceden konusmamistik esimle. Nisanda takidan sonra odaya gittigimizde nisanlimin kurdelesini ayri koydum yanimda annem vardi.nisanlima da dedim ailene sor adetiniz neyse ona gore veririz kurdeleni dedim.ablasina sormus kiz tarafinin olur demis, takilar bizde kaldi. Eger isteselerdi dugun de de benim aileme soz hakki dogardi. Bence nisan takilari kizda kalmali..

Bizde de nisanda ne takilirsa kiza verilirdi. Ama nisanlim bana dedi ki setin ve bileziklerin senin ama gelen hediye altinlari annem alacak dedi benim ailem de sakin laf etme nasil derlerse oyle olsun dedi ki zaten bizde nisanda kiz evi takmaz sadece erkek evi takar. Nisanda da uzerime takilanlar bende kaldi kurdelaya takilanlari kayinvaldem aldi. Dugunde ise bizde artik gelinin uzerine takılmiyor. Kiz tarafı kizin annesi veya babasina veriyor erkek tarafida erkegin ailesine veriyor. Oyle olunca da herkes kendi tarafinin taktigi altini almis oluyor. Sonrasinda isterse aileler cifte veriyor.

bizde de gelinde kalir ama benim kaynanamda nisanlimi etkilemis ama ben vermem takilar kizda kalir dedim aramiz bozuldu biraz bilmiyorum gicik oluyorum kayinvaldeme surekli nisanlimi alttan alttan etkilemeye calosiyo basariyoda

Canim ya allah yardim etsin çok zor isler benim cok sukur nisanlimin ailesi hic bi sikinti cikartmadi taki bohca vs konularinda istediklerim oldu asiri seyler hic istemedim zaten kararinca yani.

annesi arıyor söylüyor, bizde kalcak erkeğe takılan takı diye çingenelik yapıyorlar. benim bu işten midem bulandı 2 yıldır severek ve çokta mutlu geçirdiğim sevgilimle aram bozuldu soğudum gibi. ben nişanda oynamak isterken bunlar ticaret yapıyorlar neredeyse bu işten. İşin en sinir bozucu yanı ise oğlu bunlara sessiz kalıyor benim yanımda olmuyor anne tamam onlara verelimde kapansın bu konu demiyor. Tektaş yüzüğü ve kayınpederimin istemeye geldiğinde taktığı çıkarıp vermek istiyorum onlara bu iş bozulsun istiyorum. Bir yanda da sevdiğim için cesaret edemiyorum tam ben çok üzgünüm kızlar eğer çingene değilseniz bu kaynanalarla uğraşmak çok zor, çalışmadıkları için akşama kadar komşu komşu geziyorlar dedikodu yapıyorlar akşamda oğlunu doldurup üstüne salıyolar...

Normalde olması gereken kızda kalması ve kızın çeyiz vs gibi ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılır canım. Ayrıca nişanlın böyle bi konuyu annesine dile bile getirmemesi gerekir.

Normalde olması gereken kızda kalması ve kızın çeyiz vs gibi ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılır canım. Ayrıca nişanlın böyle bi konuyu annesine dile bile getirmemesi gerekir.
hayatım bunlar tam tersi erkeğin eksiklerini gidermek için kullanacaklarmış... ayrılık için bi sebep mi sence bu? Sözlümde onlardan yana. bana ilgi alakası bile azaldı.

hayatım bunlar tam tersi erkeğin eksiklerini gidermek için kullanacaklarmış... ayrılık için bi sebep mi sence bu? Sözlümde onlardan yana. bana ilgi alakası bile azaldı.
canim kaynanan illa takilar bizim diyorsa gotur ver eline cik git nisanlinda orda olsun ama taki meselesini nisanlinla konus onu ikna etmeye calis yinede ayrilma derim onunuzde uzun yillar var sende ona gore o aileye tavrini alirsin nisanlilikta en cok bu sebepten ayrilmalar oluyor ayrilma ama nisanlina kirildigini belli et bi surede konusma o senin gonlunu alsin belki sana olan sevgisinide olcersin ona gore ne yapacagina karar verirsin hem bi kere sen calisiyomusun bilmiyorum ama erkegin maasi var onla giderir eksigini senin maasin yok paran yok o parayla senin eksiklerini gidermen lazim bunlarin hepsini paylas nisanlinla

şu adetlerimiz yok mu. deli ediyor beni.
yerin dibine batsın altınlar bilezikler takılar. mutluluğu bozmaya huzuru kaçırmaya değer mi ya..

Ben çalışıyorum gelirim de iyi çok şükür ama olay takının miktarı ve para değil.. olay artık onlar kız mı alıyo kız mı veriyo bizim istediğimiz neden olmuyor biz onların her istediğini yapacak mıyız?? İnsan buna gıcık oluyor birde benim mutluluğumu maddiyat için bozmaya çalışıyo anası ona çok gıcığım. Kızlar sizce bunlar ailecek bize konuşmaya geldiğinde nişan falan yapmıyoruz salonda tutmuyoruz eve gelin takın yüzükleri desek mi? ben öyle yapim diyorum yine bizim dediğimiz olsun çünkü bunlar kız evi gibi her istediğimiz olsun istiyor. anası çok çaçaroz ona uyuz oldum ben

bence cok mantikli canim nisani evde sade bi toren yap gitsin takilarda dugunde takilsin takilarda onlara kalmamis olur sende uzulmezsin o kadinda catlasin nisan tarihin ne zaman

bence cok mantikli canim nisani evde sade bi toren yap gitsin takilarda dugunde takilsin takilarda onlara kalmamis olur sende uzulmezsin o kadinda catlasin nisan tarihin ne zaman
aralık salonu tutmuştum ama iptal edeceğim. dünde zaten sözlümle kavga ettik. "herkes duymuş rezillik ben böyle rezillik görmedim" dedi "evet haklısın siz rezil ettiniz beni" diye bağırdım. kalktık masadan konuşmadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…