• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan süreci,ev eşyalarını yarı yarıya bölüşelim diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba,

3 yıllık ilişkimde nihayet ciddi şeyler konuşmaya başladık. yakın zamanda nişan yapacaktık ta ki dünkü konuşmamıza kadar... Bana dedi ki alırız tüm eşyaları yarı yarıya öderiz. Neden böyle bir şey yapılıyor, herkes kendine düşeni alsın dedim (çünkü benim birikimim var borçsuz her şeyimi alırım). O da dedi ki aynı eve girince beraber ödeyecegiz zaten. ben borçsuz almışım neden senin borcuna ortak oluyorum ki. Ben çalışıyorum diye bana güveniyor. kendi de çalışıyor ama beni de ödemelere ortak ediyor. Ben kendim ve kendi lükslerimi karşılamak için çalışıyorum. Bir eş karısına bakabilmekle mükellef değil mi zaten ?Evlenmeye ve ev geçindirmeye durumun yoksa evlenip elin kızının başını neden yakıyorsun...

Ben yanlış mı düşünüyorum sizce?
Yani daha evlenmeden bunu söylüyorsa evlendikten sonra da artık kendisi oturur vallahi sen çalışırsın bu işlere bu şekilde ilerliyor yani anda evlendiğinde bir ortak olmuyor zaten hani evlilik ortaklıktır ama yani nişanlıyken alması gerekenleri o alır yani alınması gerekenleri yarı yarıya bölüşürsünüz yani bu çok normal ama direk borcu ortak olmak ne alaka yani o zaman düğündedeki takıları da muhtemelen alır yani kusura bakma da yani bence bir kez daha bir gözden geçirsen iyi olur🌸

@sage777
ay geçen sene yazmıştım başka konuna ayrıl diye şimdi yine hortlamış. bütün bildirimlerim senin konularınla ilgili. ayrıl-barış yapıyordunuz zaten evlilik nerden çıktı
bayadır ayrılmadık ya bu fırsatı kaçırmadan evlenelim dedik :D

Ben bunu çok yakınımda gördüm çocuk yabancıydı böyle yapıyorlardı çok korkunç ya hiçbir şeyi ödemiyordu adam hiçbir şeyi üstlenmiyordu kadın çocuğum olunca çalışmayayım falan dedi 2 aydan sonra kreşe verirsin çalışırsın dedi adam düşün artık ya of ya
İşte ben de bir sonraki yorumum da aynı şeye giyindim çünkü bu sistem bana biraz erkeği koruyor gibi geldi

onu diyorum ya işte.

evde tuvalet kağıdının azaldığını fark edip yerine yenisi stoklamak bile bir sorumluluk bilinci.
yere düşmüş eşyayı kaldırıp yerine koymak yerine üstünden atlayıp geçmek sorumsuz bir davranış.
akşam içtiğin soda şişesini almasan 1 hafta sehpa da bekletip çöp kutusunu atmaktan aciz adam sorumsuzdur benim gözümde.
evde patlamış ampulü birini rahatsız etmiyorsa o insanda sorumsuzdur.

genellemiyorum kadın erkek fark etmiyor ama , genelde gözlemlediğimiz umursamaz sorumsuz rahat takılan taraf erkekler.
kadın çalışsın çalışmasın önemli değil. Yetişkin bir adam temel yaşam düzenini sağlayamıyor. Bilinç yok demek.

işin ucu yine denklik ve uyuma çıkıyor.
sorumluluk bilinci denkliği. bence çok önemli.
para yönetebilmek de gayet önemli bir sorumluluk.

benim yaşadığım gördüğüm 1. dereceden tecrübem.
30 yaşına kapı dayamış adam daha parasını yönetemiyorsa bence hiç bir şey yönetip sorumluluğunu alamaz.
az kazanıyor çok kazanıyor mevzusu değil bu. O başka boyut. Az kazanıp akıllı harcayan insan da değirmenini çevirir.
Eylülde doktor çatlatma iğnesi yazdı bizde küçük şehirde cuma günüydü bulamadık. Hemen arabaya binip büyük şehire gittik aldık akrabaya uğradık kadın belediyede memur kadın kendi kendine yemek ne çıkarsam diye deli tavuğa dönmüş adam kendi dünyasında yaşıyor ne etten ne kıymadan ne ortaya konulacak yemekten bir haber devamlı işide yok saçma sapan güvercinlerle yaşıyor kadın kendi kendine hem erkek olmuş hem kadın. Boşanmıyor çünkü o yaşam tarzına alışmışlar onların normali o olmuş böyle tüm sorumlulukları tek başına yüklenmek çok zor birazda annemden biliyorum oturup ne alınacak ne yapılacak erkek bir tık önde olmalı ortak kararlar dışındada tek başına karar alabilmeli

Yani ne bileyim kadınlar aşırı derecede Çalışkan benim ailemde böyle vızır vızır Hani ben onlara zaten yetişemem de o yüzden boş çay bardağı falan pek görmem bazen kuzenlerim erkek kuzenlerim ya da böyle enişteler damatlar falan da çay koyar bizimkiler biraz hanım köylü ondan herhalde böyle erkek erkek ama kadın üzülmesin diye yorulmasın diye elinden geleni yapıyor falan o derece değişik tipler ya bilmiyorum belki ben atarken nedir bilmiyorum Hani böyle filmlerdeki kötü kötü adamlar var ya onlara atarsın kötü bir şeydir yanii🥳🤣 ama ne bileyim yani bir erkeğin de erkek gibi olması çok güzel bir şey erkek benim gibiyse benim yaptığım her şeyi yapabiliyorsa o erkek gibi değil kadınla erkek birbirinden ne kadar farklı işler yapabiliyorlarsa ne kadar değişiklerse birbirlerine o kadar çekici gelirler yani öyle değil mi benim yaptığım şeyi o o kadar güzel yapamamalı ya da onun yaptığı şeyi ben o kadar güzel yapamamalıyım ki birbirimizden farklı olalım birbirimize değişik gelelim çünkü gidelim yani ikimiz aynı bu aşk aşk olmaz ki Tarkan bile şarkısında bahsetmiş "sen bana ben sana benzersek ne olur? nasıl dayanır ki aşk bu kadar aynılığa?"
kesinlikle öyle degil
şok oldum yazilarinizi okurken .
en son ananemle benzer bir sohbete girmistik ki dedemin corabini giydirip cikartirdi yas 65i gecince. dedemin gomlegi kirışsa ananemin yüzü kızarırdı "ben nasil kadinim" diye😅
benim dunyamda kadin erkek o kadar da farkli dünyalar degiller. ama zaten sizinle ayni frekansta degiliz, uzatmanin ve konu sahibini daha da gicik etmenin alemi yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X