Biraderim icin kiz istedik cok sukur sozlendiler…yakinda nisani olacak muhtemelen…sizce nisan hazirliklari tamamen erkege mi ait yoksa kiz tarafina dusen gorevler var midir nisanda? Tabiiki bizler erkek tarafi olarak elimizden gelenin en guzeli yapmak istiyoruz guzel gelinimize ve biraderime….
Mesela kardesiniz nisanlanirken taki olarak neler taktiniz? Ya da para mi taktiniz???
Haricinde birde dugunde biricik kardesime nasil birsey takmam gerek, bu konuda kararsizim. Kararsizligim aslinda bilmedigimden…
Sizce evine buyuk bir esya almak mi daha uygun olur yoksa dugununde guzel bir taki takmak mi?
ben nişanı tamamen kız tarafı yapar diye biliyorum ama ? erkek tarafı sadece kuaförü ve fotoğrafçıyı öder bildiğim kadarıyla
takı olarak da nişanda, gelininize veya kardeşinize maddi durumunuza bağlı olarak uygun bir şey takabilirsiniz ama şahsi fikrim kardeşiniz çok yakınınız olduğundan çeyrek de olsa altın takın derim ben.. düğünde de bence uygun olanı bileziktir ama dediğim gibi eğer öğrenciyseniz ya da maddi durumunuz el vermiyorsa evine bir hediye de yapabilirsiniz
ben nişanı tamamen kız tarafı yapar diye biliyorum ama ? erkek tarafı sadece kuaförü ve fotoğrafçıyı öder bildiğim kadarıyla
takı olarak da nişanda, gelininize veya kardeşinize maddi durumunuza bağlı olarak uygun bir şey takabilirsiniz ama şahsi fikrim kardeşiniz çok yakınınız olduğundan çeyrek de olsa altın takın derim ben.. düğünde de bence uygun olanı bileziktir ama dediğim gibi eğer öğrenciyseniz ya da maddi durumunuz el vermiyorsa evine bir hediye de yapabilirsiniz
bende nisani tamamen kiz tarafi yapar biliyordum herseyiyle, bakin bu fotografci kuafor olayini erkek tarafinin odedigini bilmiyordum.
Nisan sanirim kucuk capta birsey olacak..gerci gelin tarafi bayag kalabalik bize nazaran…en yakinlari davet edip o sekilde bir merasim yapilacakmis saniyorum..evdemi olur yoksa salondami o da belli degil henuz…hani taki merasimi olmazsa genede ben ablasi olarak birsey takmak isterim. Hatta aklimda nedense para takmak vardi…ama simdi altin konusunuda dusunmeye basladim yorumlarinizdan sonra…
eğer salonda yapılıyorsa salon parası,yemek parası vs.. (evde yapılıyorsa da börek çörek haliyle) ayrıca nişan pastası, damadın kıyafeti, damadın alyansı kız tarafına ait.
erkek tarafı fotoğrafçıyı ve kuaförü ödüyor. bir de gelinin kıyafetini alabilir ama isteyen aileler anlaşıyor herkes kendi kıyafetini alıyor o da mümkün. ayrıca gelinin alyansını (yani herkes karşı tarafın alyansını alıyor)
takılar fln her ailede yörede değişir o yüzden yazmıyorum ama bence de ablası olarak altın takmalısınız eğer bir hediye yapmak istiyorsanız nedense para uzak akrabaların komşuların yaptığı bir şeymiş gibi geliyor bana
anlasilan erkege ait olan seyleri kiz tarafi oduyor salon ve yemek dahil olmak uzere..kiza ait olanlarida erkek oduyor fotografci da dahil olmak uzere.
wiccadem canim para takma konusunda birazda miktarina bagli degilmidir??
anlasilan erkege ait olan seyleri kiz tarafi oduyor salon ve yemek dahil olmak uzere..kiza ait olanlarida erkek oduyor fotografci da dahil olmak uzere.
wiccadem canim para takma konusunda birazda miktarina bagli degilmidir??
canım miktar olarak ben mesela 200 tl düşündüm? ama sen para olarak 500-600 ya da daha fazlasını kastettiysen zaten ozaman bir tam altın alman, daha fazlasını kastettiysen de bir bilezik alman daha mantıklı geliyor bana .. yani en azından benim bugüne kadar gördüğüm; yakın akrabaların altın takar (maddi durumuna göre çeyrek,tam veya bilezik). ama tabiiki bu benim yorumum en doğrusuna sen karar verirsin
sagolun kizlar cevaplariniz icin nisanda bakalim dediginiz gibi sanirim altin takacagim...ama ondan once sanirim 1 ziyaret daha olacak...
sanirim onumuzdeki gunlerde aileler bir araya gelip taki isleri ve nisan nasil olur ne sekilde olur diye konusacaklar...bu annemlerin kiz tarafina 3. ev ziyareti...
tanismaya gittigimizdede, istemeye gittigimizdede elimiz bos gitmedik tabiiki..sizce bu 3. defada birseyler goturmek gerekir mi?? gerekiyorsa ne goturulebilir??? :44::44: