• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan için geri sayım yapanlar yok mu kızlaar

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Bende hazırlık içerisindeyim. Evde yapılacak nişanım ama bohçaydı nişandı 1 haftan var. Yetişmeyecek diye çok korkuyorum. Çalışıyorum zaten kış vakti akşam dükkanlar da kapanıyor :( Şimdiden hazırlıklara başlasam daha kız istenmeden bohça hazırlamak ayıp mı olacak yaa amaaan :cry:

Ya bohca konusunda da benim soracagim birsey var simdi subatin ilk haftasi benm icin alisverise cikilacakmis kim gelecek benimle? Bide biz damadin alisverisini ne zaman yapmaliyiz kizlar?

Ya bohca konusunda da benim soracagim birsey var simdi subatin ilk haftasi benm icin alisverise cikilacakmis kim gelecek benimle? Bide biz damadin alisverisini ne zaman yapmaliyiz kizlar?

canım damat bohçasının düğüne kadar zamanı oluyor önemli olan senin bohçanın nişan zamanı eve gelmesi o yüzden rahat olabilirsin. Benim için yapılan alışverişe ablamla gittim ben sende birinci dereceden bir akrabanı çağırabilirsin güzel pazarlık yapan makbuldür. :KK39:

canım damat bohçasının düğüne kadar zamanı oluyor önemli olan senin bohçanın nişan zamanı eve gelmesi o yüzden rahat olabilirsin. Benim için yapılan alışverişe ablamla gittim ben sende birinci dereceden bir akrabanı çağırabilirsin güzel pazarlık yapan makbuldür. :KK39:
Canim sagol cevap icin:) ortalama ne kadar harcarlar birde ne alinir carsidan bilmedigim icin abartmak istemiyorum yani :)

Canim sagol cevap icin:) ortalama ne kadar harcarlar birde ne alinir carsidan bilmedigim icin abartmak istemiyorum yani :)

Ben bohça takımı almadım hani şu şaseli olanlardan erkek için gerek duymadım zaten onlardan bana alındı. Ben sadece bohça örtüsü aldım.
Benim nişanlım için yaptığım liste şu şekilde;
-Saat (çok pahalı bir saat almadım daha öncesinde saat almıştım çünkü )
-Traş takımı (kendim marketten oluşturdum çeyizcilerdekiler çok pahalı ve verdikleri kutuları beğenmiyorum sepete koyup süsledim ben)
-Parfüm (Her zaman kullandığı parfümünden)
-Pijama takımı -Terlik-İç çamaşırları-Çorap (Çeyizciden aldım 200tl verdim hepsine)
-Gömlek-kravat-mendil-kol düğmesi-cüzdanı aynı kutuda aldım ds damat marka ciceksepetinden 120tl verdim.
-Kemer
-Ajanda ve kalem(Ben değişik bişey olmasını istediğim için aldım ismi ve soyadı yazıyor üstünde hoşuna gideceğini düşünüyorum.)
Gerisi zaten evlerde olan şeyler;
-Seccade
-Lif
-Takke
-Havlu
-Tesbih

Birde bohçayı süslemek için kurdela, tül, yapışkan taşlar, nazar boncukları aldım.Benim bohçam bu şekilde. Kimisi traş makinası alıyor ben onu önceden aldığım için tekrar almadım.Nevresim takımı da alan var ama erkek bohçasında gereksiz görüneceğini düşündüğüm için almadım yine ben.Toplamda 600tl harcamış oldum.Neredeysde 3 saatte tamamladık alışverişimizi inşallah sende yorulmadan çıkarsın bu işlerden :KK49:

Kızlar ya nişandan sonra yemek yemeğe gitmek istiyoruz anadolu yakasındagenelde gelinlerin tercih ettiği mekanları biliyormusunuz

Ben bohça takımı almadım hani şu şaseli olanlardan erkek için gerek duymadım zaten onlardan bana alındı. Ben sadece bohça örtüsü aldım.
Benim nişanlım için yaptığım liste şu şekilde;
-Saat (çok pahalı bir saat almadım daha öncesinde saat almıştım çünkü )
-Traş takımı (kendim marketten oluşturdum çeyizcilerdekiler çok pahalı ve verdikleri kutuları beğenmiyorum sepete koyup süsledim ben)
-Parfüm (Her zaman kullandığı parfümünden)
-Pijama takımı -Terlik-İç çamaşırları-Çorap (Çeyizciden aldım 200tl verdim hepsine)
-Gömlek-kravat-mendil-kol düğmesi-cüzdanı aynı kutuda aldım ds damat marka ciceksepetinden 120tl verdim.
-Kemer
-Ajanda ve kalem(Ben değişik bişey olmasını istediğim için aldım ismi ve soyadı yazıyor üstünde hoşuna gideceğini düşünüyorum.)
Gerisi zaten evlerde olan şeyler;
-Seccade
-Lif
-Takke
-Havlu
-Tesbih

Birde bohçayı süslemek için kurdela, tül, yapışkan taşlar, nazar boncukları aldım.Benim bohçam bu şekilde. Kimisi traş makinası alıyor ben onu önceden aldığım için tekrar almadım.Nevresim takımı da alan var ama erkek bohçasında gereksiz görüneceğini düşündüğüm için almadım yine ben.Toplamda 600tl harcamış oldum.Neredeysde 3 saatte tamamladık alışverişimizi inşallah sende yorulmadan çıkarsın bu işlerden :KK49:
canım bu süper detaylı cevap için çok sağol:) pekı onlar bana ne alacak çarşıda rezil olmayayım bılmıyorum dıyee:))

canım bu süper detaylı cevap için çok sağol:) pekı onlar bana ne alacak çarşıda rezil olmayayım bılmıyorum dıyee:))

Bana neler aldıklarını söyleyeyim canım;
-Bohça takımı aldırlar ilk olarak sandık istemeyenlere böyle getiriliyormuş içinde ;
(Bu sana bağlı bavul,sandık veya bohça hangisini istersen)
-Şaseli bohçası (Şase süslü dantel örtüymüş bu arada :KK48: sonradan masa örtüsü olarak kullanabiliyormuşşun)
-Seccadesi
-Kuran kabı
-Terlik kabı
-1 tane daha ayrı bohça örtüsü var.
Bohçaya;
-Gecelik takımı (Penye mi saten mi istediğine karar vermen gerek 6 lı olan takımların pijamalarını beğenmediğim için 2 li takım aldım.)
-Pijama Takımı (Pijama olarak spor bir model seçtim.)
-Sutyen takımı
-Pijama takımı
-İç çamaşırları normal ve dantelli :KK23:
-Terlik (Tüylü terlik istemiyorsan belirtmen gerek çünkü çeyizcilerin aklına başka türlü terlik modeli gelmiyor. :KK48: )
-Makyaj takımı (Kozmetikçiden aldırdım takım yerine ürünleri kendim seçtim)
-Ayakkabı(ben topuklu ayakkabı aldırdım)
-Çanta (Portföy çanta aldım ben ayakkabılarımla aynı renk )
-Şık bir elbise (Kotondan aldırdım ayakkabıma uygun :KK8:)
-Nevresim takımı (Beraber seçtik günlük kullanım için)
-Gerisi yine evde olan şeyler (fix konuluyor her bohçaya)
-Havlu
-Lif
-Tesbih
-Patik
-Tülbent
Benim bohçamda bunlar bulunuyor canım. Ama ben masraf yaptırmak istemediğim herşeyden birer tane aldırdım.Bu sana bağlı çeyizcide soruyorlar zaten başka renk pijama gecelik vs istermisin diye.Bunların dışında istersen saat de aldırabilirsin.Kolay gelsin:KK3:

Bana neler aldıklarını söyleyeyim canım;
-Bohça takımı aldırlar ilk olarak sandık istemeyenlere böyle getiriliyormuş içinde ;
(Bu sana bağlı bavul,sandık veya bohça hangisini istersen)
-Şaseli bohçası (Şase süslü dantel örtüymüş bu arada :KK48: sonradan masa örtüsü olarak kullanabiliyormuşşun)
-Seccadesi
-Kuran kabı
-Terlik kabı
-1 tane daha ayrı bohça örtüsü var.
Bohçaya;
-Gecelik takımı (Penye mi saten mi istediğine karar vermen gerek 6 lı olan takımların pijamalarını beğenmediğim için 2 li takım aldım.)
-Pijama Takımı (Pijama olarak spor bir model seçtim.)
-Sutyen takımı
-Pijama takımı
-İç çamaşırları normal ve dantelli :KK23:
-Terlik (Tüylü terlik istemiyorsan belirtmen gerek çünkü çeyizcilerin aklına başka türlü terlik modeli gelmiyor. :KK48: )
-Makyaj takımı (Kozmetikçiden aldırdım takım yerine ürünleri kendim seçtim)
-Ayakkabı(ben topuklu ayakkabı aldırdım)
-Çanta (Portföy çanta aldım ben ayakkabılarımla aynı renk )
-Şık bir elbise (Kotondan aldırdım ayakkabıma uygun :KK8:)
-Nevresim takımı (Beraber seçtik günlük kullanım için)
-Gerisi yine evde olan şeyler (fix konuluyor her bohçaya)
-Havlu
-Lif
-Tesbih
-Patik
-Tülbent
Benim bohçamda bunlar bulunuyor canım. Ama ben masraf yaptırmak istemediğim herşeyden birer tane aldırdım.Bu sana bağlı çeyizcide soruyorlar zaten başka renk pijama gecelik vs istermisin diye.Bunların dışında istersen saat de aldırabilirsin.Kolay gelsin:KK3:
Sagol canim yani nisan takilari orda alinmiyor ogrenmis oldum :)

kızlar ya nişan başım için taç takmam uygun olur mu sizce yani benim gördüğüm kadarıyla takılmıyo ama beğendiğim modeldeki kız takmış kararsız kaldım bi nişanlansaydım hayırlısıyla :KK70:

kızlar ya nişan başım için taç takmam uygun olur mu sizce yani benim gördüğüm kadarıyla takılmıyo ama beğendiğim modeldeki kız takmış kararsız kaldım bi nişanlansaydım hayırlısıyla :KK70:
Valla canim nisanlanan sensin istedigin hicbirsey icinde kalmamali bence :)

Eklentiler

• Screenshot_2015-11-22-09-10-10.jpg
    Screenshot_2015-11-22-09-10-10.jpg
    34,5 KB · Görüntüleme: 113
  • Screenshot_2015-11-22-09-10-02.png
    Screenshot_2015-11-22-09-10-02.png
    206 KB · Görüntüleme: 108
Back