Ne desem ne yazsam toparlayamadım kafamda :)
Öncelikle hayırlı olsun canım...
Senin 2. evliliğinmiş onun 1. evliliği... Bence bunun hiçbir önemi yok. Yani şöyle bu insan seninle evlenmeyi istemiş ve sonuç olarak erkek tarafı. Ellerinden geldiğince, bütçeleri yettiğince üzerlerine düşeni yapmaları gerekir.
Sorularına gelince:
Tabiki yüzükleri ortak alacaksınız. Klasik eski usul halka yüzük seçerseniz alyansınızı uyguna alabilirsiniz. Ben uygun olsun diye değil ama geleneksel olsun diye eski yüzüklerden aldım ve çok memnunuz, çok rahat kullanılıyor.
Yüzük tepsini erkek tarafı alabilir. Hatta bir tepsi alıp çikolatayı ona dizebilirler. Ama bu zor olur tepsiyi boşalt doldur yapmamız gerek diyorsan, tepsiyi sende alabilirsin ne de olsa çeyizde de gerek olacak.
Bohça olayına girmeyelim demişsin ama sonuçta onun 1. evliliği. Hiç kimsenin içinde uhde kalmasına dayanamam. Çam sakızı çoban armağanı diyerek yüzük bütçenizi biraz kısarak birbirinize 100 er liralık bir bohça hazırlayabilirsiniz. Mesela sen ona 1 gömlek-1 çamaşır takımı-1 pijama-1 çorap-1 terlik bohçaya koyup kırmızı kurdeleyle sarabilirsin. Onlarda senin için aynı şekilde 1 gecelik takımı-1 terlik-1 ayakkabı-çanta koyabilirler bohçaya.
2.evliliğin diye es geçme hiçbir şeyi.
İkramlık olarak çevrenden yardım almanı öneririm. Yani yenge, hala,teyze vs... tanıdıklardan ikramlık bir şeyler isteyebilirsin.
Daha da detaylı bir yazı yazdım blogumda istersen ordan oku canım. minikpembegezegen.blogspot.com
Allah kolaylık versin...