• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan Hakkında Sorular

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar selam size
nişanımız evde aileler arasında olacak
çok net değil ama ortalama 20 kişi filan
şimdi ailelerin desteği olmadan yapıcaz herşeyimizi inşallah
alyans almamız gerek , ben ona o bana dogru değilmi?bohça yapmayı düşünmüyoruz maddiyattan ötürü çünkü 2 ay sonrası nikah olacak. kınamızı bir eglence clubunde yapmayı konusuyoruz
neyse bohça olmasa garip olurmu ? bohcaya ne koyabiliriz ?

o kıyafetini kendi alacak , bende kendim alacağım .
o gelirken bir çiçek çikolata getirse
bende pasta yaptırsam yanına ikramlık neler olmalı ?
birde ben nişan tepsisi almayı düşünüyorum
dip not : benim 2.evliliğim onun ise ilk eviliiği olacak. Heveslenmemekten ziyade maddi acıdan yüklenmemek için minimumda tutmayı düşünüyorum acaba o ne düşünecek?

Ne desem ne yazsam toparlayamadım kafamda :)
Öncelikle hayırlı olsun canım...
Senin 2. evliliğinmiş onun 1. evliliği... Bence bunun hiçbir önemi yok. Yani şöyle bu insan seninle evlenmeyi istemiş ve sonuç olarak erkek tarafı. Ellerinden geldiğince, bütçeleri yettiğince üzerlerine düşeni yapmaları gerekir.

Sorularına gelince:

Tabiki yüzükleri ortak alacaksınız. Klasik eski usul halka yüzük seçerseniz alyansınızı uyguna alabilirsiniz. Ben uygun olsun diye değil ama geleneksel olsun diye eski yüzüklerden aldım ve çok memnunuz, çok rahat kullanılıyor.

Yüzük tepsini erkek tarafı alabilir. Hatta bir tepsi alıp çikolatayı ona dizebilirler. Ama bu zor olur tepsiyi boşalt doldur yapmamız gerek diyorsan, tepsiyi sende alabilirsin ne de olsa çeyizde de gerek olacak.

Bohça olayına girmeyelim demişsin ama sonuçta onun 1. evliliği. Hiç kimsenin içinde uhde kalmasına dayanamam. Çam sakızı çoban armağanı diyerek yüzük bütçenizi biraz kısarak birbirinize 100 er liralık bir bohça hazırlayabilirsiniz. Mesela sen ona 1 gömlek-1 çamaşır takımı-1 pijama-1 çorap-1 terlik bohçaya koyup kırmızı kurdeleyle sarabilirsin. Onlarda senin için aynı şekilde 1 gecelik takımı-1 terlik-1 ayakkabı-çanta koyabilirler bohçaya.
2.evliliğin diye es geçme hiçbir şeyi.

İkramlık olarak çevrenden yardım almanı öneririm. Yani yenge, hala,teyze vs... tanıdıklardan ikramlık bir şeyler isteyebilirsin.

Daha da detaylı bir yazı yazdım blogumda istersen ordan oku canım. minikpembegezegen.blogspot.com

Allah kolaylık versin...

Ne desem ne yazsam toparlayamadım kafamda :)
Öncelikle hayırlı olsun canım...
Senin 2. evliliğinmiş onun 1. evliliği... Bence bunun hiçbir önemi yok. Yani şöyle bu insan seninle evlenmeyi istemiş ve sonuç olarak erkek tarafı. Ellerinden geldiğince, bütçeleri yettiğince üzerlerine düşeni yapmaları gerekir.

Sorularına gelince:

Tabiki yüzükleri ortak alacaksınız. Klasik eski usul halka yüzük seçerseniz alyansınızı uyguna alabilirsiniz. Ben uygun olsun diye değil ama geleneksel olsun diye eski yüzüklerden aldım ve çok memnunuz, çok rahat kullanılıyor.

Yüzük tepsini erkek tarafı alabilir. Hatta bir tepsi alıp çikolatayı ona dizebilirler. Ama bu zor olur tepsiyi boşalt doldur yapmamız gerek diyorsan, tepsiyi sende alabilirsin ne de olsa çeyizde de gerek olacak.

Bohça olayına girmeyelim demişsin ama sonuçta onun 1. evliliği. Hiç kimsenin içinde uhde kalmasına dayanamam. Çam sakızı çoban armağanı diyerek yüzük bütçenizi biraz kısarak birbirinize 100 er liralık bir bohça hazırlayabilirsiniz. Mesela sen ona 1 gömlek-1 çamaşır takımı-1 pijama-1 çorap-1 terlik bohçaya koyup kırmızı kurdeleyle sarabilirsin. Onlarda senin için aynı şekilde 1 gecelik takımı-1 terlik-1 ayakkabı-çanta koyabilirler bohçaya.
2.evliliğin diye es geçme hiçbir şeyi.

İkramlık olarak çevrenden yardım almanı öneririm. Yani yenge, hala,teyze vs... tanıdıklardan ikramlık bir şeyler isteyebilirsin.

Daha da detaylı bir yazı yazdım blogumda istersen ordan oku canım. minikpembegezegen.blogspot.com

Allah kolaylık versin...

Sağol canım şimdi öncelikle benimde ilk hevesim bu nişan muhabbeti filan sadece annemlerde çok şatafatlı olsun ıstemıyolar ama dün konustuk annem soyle dedı
alyansları alırsınız hatta aldıgı tek tasıda ve kolyeyıde verırım onlarıda takar yenıden bana
bohcayada - takım elbıse -ayakkabı-pijema takımı-içer terliği-parfümleri traş losyonları-havlu-seccade,tesbih , takke - cüzdan takımı filan dedi annem ama bence birde günlük pantolon gomlek ve hırkada alınmalı cunku takımı gıycek
karsılındada kadın ıcın olanları bana vs
bakım bloguna

Sağol canım şimdi öncelikle benimde ilk hevesim bu nişan muhabbeti filan sadece annemlerde çok şatafatlı olsun ıstemıyolar ama dün konustuk annem soyle dedı
alyansları alırsınız hatta aldıgı tek tasıda ve kolyeyıde verırım onlarıda takar yenıden bana
bohcayada - takım elbıse -ayakkabı-pijema takımı-içer terliği-parfümleri traş losyonları-havlu-seccade,tesbih , takke - cüzdan takımı filan dedi annem ama bence birde günlük pantolon gomlek ve hırkada alınmalı cunku takımı gıycek
karsılındada kadın ıcın olanları bana vs
bakım bloguna

Canım bohça olayı biraz masraflı bir iş. Bu dediklerinin hepsini alırsan 600 falan tutar. Aslında bunu nişanlanacağın kişiyle konuşsan açık açık daha iyi olur. Bir şeyleri açıkça konuşmak sonradan stres olmaktan daha iyidir. Mesela bizim bir arkadaşın nişanlısı benim takım elbisem ayakkabım var zaten onları giyerim demiş. Onlarda bohçaya daha fazla eşya almışlar. Böylelikle daha işleri görülmüş.
Bu örnekteki gibi açıkça konuşmak iyi olur. Bütçenizi belirleyin. İkinizde eşit harcamaya çalışın. Böyle olursa iki tarafta kendini kullanılmış hissetmez. Ama senin için mutlaka bi bohça olmalı hiç değilse 1 altılı gecelik takımı, 1 ev terliği, 1 çamaşır takımı, birkaç makyaj malzemesi, 1 parfüm olmalı bence. Hatta durumları aşırı kötü değilse. Gecelik olarak 1-2 renk daha al. Sonuçta bunları sen evlenince giyeceksin. Bunları almak kayınvalidene ve nişanlına düşer. Kızın geceliklerini alıpta gelmesi hoş olmaz bence. Bohça götürürken durumun iyiyse canım sende kayınvalidene, kayınbabana küçük birer hediye ekle. Annesine bir tülbent babasına havlu olabilir. Onlar getirmese bile sen koy canım. Herkes kendi yaptığından sorumludur. İyi tanısınlar seni.

Blogumda bizim erkek tarafına götürdüğümüz bohçayı da paylaşacağım ama o aralık sonunu bulur. Ara ara bak canım aynı zamanlarda yürüteceğiz galiba hazırlıkları :)
Bu arada kolay gelsin

Son düzenleme:
Tatlım diğer yazılarını okumştm çok sevndm inşallah bu sefer umduğunu bulursun bebeişin nolcak peki bu durumda sennler kalacak değil mi

Back