Nisan evde mi olmali salonda mi ?

Haappyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
16
Puanlar
3
Arkadaslar uzun sureli bi iliskim var allah kismet ederse onumuzdeki yil nişan yapmak istiyoruz. Mayis veya haziran ayinda aileler tanisir aile arasi soz olur diye dusunduk. Eylul gibide nisan istiyoruz. Nisandan sonra kasimda erkek arkadasim askere gidicek geldikden sonrada dugunumuzu yapicaz. Bizi dusunduren nisan evde mi olmali salonda mi ? Dugunle nisan arasinda 1bucuk sene kadar bir zaman oldugu icin salonda olsa daha iyi olur sanki. evde olursa sozla nisan arasinda bi fark yok ikisinde de ayni yuzukler takilicak haziranda evde soz eylulde ayni sekilde yine mi aileler evde toplanicak ayni yuzukler bidaha takilicak ayni islem basa saricak sadece adi nişan olucak. Ote yandan salonda yapilsa kimse taki takmaz hem nisanda hem dugunde takmazlar gelenler diyo herkes. Bosa mi masraf salonda yapmak. ne yapmaliyim sizce kizlarrrrrrrr

Benim çevremde gördüğüm nişanı pek kimse sallamıyor. Öyle takıdır bilmem nesidir, masrafınız çıkmaz bile çok kalabalık bi çevreniz yoksa. Ben dışardaki nişana boşa masraf gözüyle bakıyorum ama en nihayetinde sizin ne istediğiniz önemli :kahve:

aslında arada 1.5 sene olmasa bence de salonda nişan yapmayın derdim ama
vakit uzun olunca salonda yapmanız uygun olur gibi geldi.
tabii bir de davetli sayınızı bilmek lazım :)

aslında arada 1.5 sene olmasa bence de salonda nişan yapmayın derdim ama
vakit uzun olunca salonda yapmanız uygun olur gibi geldi.
tabii bir de davetli sayınızı bilmek lazım :)
Benim hesabima gore kiz tarafindan konu komsu akraba 130 kisi tabi nisan diye saydiklarimin hepsi gelir mi bilmem boşa yaptigim masrafla kalmak istemiyorum cok kararsizim ya

Benim çevremde gördüğüm nişanı pek kimse sallamıyor. Öyle takıdır bilmem nesidir, masrafınız çıkmaz bile çok kalabalık bi çevreniz yoksa. Ben dışardaki nişana boşa masraf gözüyle bakıyorum ama en nihayetinde sizin ne istediğiniz önemli :kahve:
Annemde taki takilmaz hem nisanda hem dugunde takmaz kimse ikisinden birinde takarlar diyo :KK64:

Biz evde yapmışız iyi ki de öyle olmuş bence salonda olmasıyla evde olması arasında fark yok hepsinde zaten akrabalar tanıdıklar nişanlandığınızı görüyor duyuyor uzun zamanla alakası yoktur.

Canim benim istemem ve söz kesilmesi evde oldu bir ay sonra büyük tatlimiz yendi nişan olacaktı geçirdiğimiz trafik kazası yüzünden herşey uzadıkça uzadı nişan ekim ayı gibi düğün de hayırlısıyla inşallah ocak ta olacak düğün salonunu tuttuk ama nişan için daha belli değil evimizin önü küçük o yüzden evin önünde yapmak istemiyordum burada bir park var sünnet eglencesi burda yapilabiliyordu bizde nisani bu parkta düşündük eğer o park olmazsa da mecburen evin önünde yapacaz ve benimde merak ettigim nişan evin önünde mi yapılırsa takı çok olur yoksa salon veya dedigim gibi kir düğünü gibi olsa parkta yapsak mi çok olur

Canim benim istemem ve söz kesilmesi evde oldu bir ay sonra büyük tatlimiz yendi nişan olacaktı geçirdiğimiz trafik kazası yüzünden herşey uzadıkça uzadı nişan ekim ayı gibi düğün de hayırlısıyla inşallah ocak ta olacak düğün salonunu tuttuk ama nişan için daha belli değil evimizin önü küçük o yüzden evin önünde yapmak istemiyordum burada bir park var sünnet eglencesi burda yapilabiliyordu bizde nisani bu parkta düşündük eğer o park olmazsa da mecburen evin önünde yapacaz ve benimde merak ettigim nişan evin önünde mi yapılırsa takı çok olur yoksa salon veya dedigim gibi kir düğünü gibi olsa parkta yapsak mi çok olur
Canim benim pek bilgim yok ama cevremdekiler nisanda taki takan olmaz ufak tefek olur salon tutarsan yaptigin masrafini bile karsilamaz ama evde yaparsan masrafin az olur takin yine cok olmasa sana kar olur hic degilse diyolar ama senin cevreni bilemem bence kapinin onunde de olsa ayni takilir sonucta ayni kisiler gelicek

Biz evde yapmışız iyi ki de öyle olmuş bence salonda olmasıyla evde olması arasında fark yok hepsinde zaten akrabalar tanıdıklar nişanlandığınızı görüyor duyuyor uzun zamanla alakası yoktur.
Evimiz 2+1 herkes sigar mi bilmiyorum ama napalim artik kim nerde yer bulursa oraya dikilir söz ve nisani bir arada yapmak daha mantikli olucak yani

bence hiç masrafa girmeyin. evde yapın gitsin. kendi aranızda. ben öyle yaptım. hiç de eksiklik hissetmiyorum.
bizde aynı yüzüğü taktık.
ayrıca takacak olan takıda parada takıyor. bana ikiside takıldı.
mutluluklar dilerim.

Evimiz 2+1 herkes sigar mi bilmiyorum ama napalim artik kim nerde yer bulursa oraya dikilir söz ve nisani bir arada yapmak daha mantikli olucak yani
Bizim evimizde öyleydi ve ufak bir evimiz var düşünün herkes sığdı rahatça 30-35 kişi zaten herkes ayakta duruyor yüzükler takılırken holl de mutfakta herkes bir yerde çokta samimi içten oldu:halay:

durumumuz çok yakın. yani biz mart ayında söz yaptık sözümüz aynı nişan gibiydi ben birsürü süs vs hazırladım hatta bir sürü insanın ev nişanından bile gösterişliydi. ama bzm arada çok zaman olacağı için cumartesi de nişan yaptık.
sözde 35 civarı kişi vardı
nişanda 120 kişi vardı.
biz salon değilde lokal tarzı açık alan bi mekan tuttuk. hem maliyeti az oldu hem de herkes çok beğendi. ben düğün salonunda yapmayı hiiiç istemiyordum çnkü:KK14: tam gönlümüze göre oldu yedik içtik oynadık bol bol:halay::KK76:
maliyete gelince evet nişanda kimse bir şey takmıyor :KK45: yani mekana 2000 civarı ödedim (şarkıcı dahil) takılar ise ailelerin taktıkları hariç yani akrabalardan fln gelenler 1500 anca eder..
ama ben çok hevesliydim ve içimde kalsın istemedim. şuan iyiki diyorum :KK49::eğlence:

Canim benim pek bilgim yok ama cevremdekiler nisanda taki takan olmaz ufak tefek olur salon tutarsan yaptigin masrafini bile karsilamaz ama evde yaparsan masrafin az olur takin yine cok olmasa sana kar olur hic degilse diyolar ama senin cevreni bilemem bence kapinin onunde de olsa ayni takilir sonucta ayni kisiler gelicek
Canim nisanda da takı takılır çünkü benim büyük tatlım yendiğinde takı seti ceyrek altın para takan oldu ve bunda takamadikama nisanda takariz diyende çok vardı o yuzden nisanda takı ve para takılıyor

Büyük bir düğün salonu gibi yere gerek yok 100yada 200kişilik nikah salonlari var orayı tutmak 200yada 250tl felan oluyor pahalı yere hiç gerek yok pahalı olmasın ki nisan yapılmasının faydası olsun benim bahsettiğim ve nişanı yapacak olduğumuz park 50 veya 100 tlymis çalgısı ayrı tutulursa o zaman ne kadar olur bilmiyorum ama gercekten pahalı yerleri tutmaya gerek yok

bizde evde istiyorduk zamanında ama aileler işin içine girince herşey değişiyor. Senin çağırmayı düşündüğünle aileninki tutmuyor. 200 kişilik falan birşey düşünüyorsanız evide boşu boşuna ziyan etmeyin küçük kafe tarzı yerlerde de yapıyorlar bu tarz organizasyonlar. En azından pasta ikramıydı bilmem neydi akrabalarınız yorulucağına garsonlar hallediyor. Hizmet eden kişi hiçbirşey anlamıyor çünkü yapılan cemiyettende. Babam mesela sırf bu yüzden istemedi evde hem bir sürü insan eve doluşucak bir sürü temizlikti sandalyeydi falan hengame olacak,hemde en yakınlarım millete koşuşturmaktan birşey anlamayacak dedi.Takı meselesinde işte takımız buyrun falan demezseniz kimsede takmaz bence.

durumumuz çok yakın. yani biz mart ayında söz yaptık sözümüz aynı nişan gibiydi ben birsürü süs vs hazırladım hatta bir sürü insanın ev nişanından bile gösterişliydi. ama bzm arada çok zaman olacağı için cumartesi de nişan yaptık.
sözde 35 civarı kişi vardı
nişanda 120 kişi vardı.
biz salon değilde lokal tarzı açık alan bi mekan tuttuk. hem maliyeti az oldu hem de herkes çok beğendi. ben düğün salonunda yapmayı hiiiç istemiyordum çnkü:KK14: tam gönlümüze göre oldu yedik içtik oynadık bol bol:halay::KK76:
maliyete gelince evet nişanda kimse bir şey takmıyor :KK45: yani mekana 2000 civarı ödedim (şarkıcı dahil) takılar ise ailelerin taktıkları hariç yani akrabalardan fln gelenler 1500 anca eder..
ama ben çok hevesliydim ve içimde kalsın istemedim. şuan iyiki diyorum :KK49::eğlence:
dugun salonuda o kadarmis zaten 2000 falan nisan icin

dugun salonuda o kadarmis zaten 2000 falan nisan icin
Doğrudr canım. Ben salon istemedim açık alan istedim hep. 7 katlı pasta kesmek yerne mütavezi minik bi pasta istedim. Düğün değil nişan eğlencesi olsun istedim yani çok şükür gönlüme göre oldu darısı başına olsun:KK19:

Doğrudr canım. Ben salon istemedim açık alan istedim hep. 7 katlı pasta kesmek yerne mütavezi minik bi pasta istedim. Düğün değil nişan eğlencesi olsun istedim yani çok şükür gönlüme göre oldu darısı başına olsun:KK19:
Amin aminnn insallah canim sanada çok mutluluklar :KK16:

sanırım sizin de eve sığılma sıkıntısı varmış. aynı durumu biz de yaşadık yaklaşık 120 kişi hesap edilince toplamda evde zor olur diye nişan için kafe kiraladık biz. tercihe göre değişir ama biz madem sayı az yemekli olsun dedik, toplam 2750 lira mekana verdik, yemekli olmasaydı daha uygun olurdu tabi. bu fiyata yemek, içecekler, çay, kahve servisi gibi şeyler de dahil.
biz birtek dışarıdan pastaları getirttik, o da toplamda 500 lira tuttu. bir tane bizim kesmemiz için üstü süslemeli bi pasta, bir de misafirler için tek kişilik pasta. annemler, ananem ve kayınvalidemin taktıkları hariç toplamda da 3bin civarı bir takı+ para toplandı ve gelen gideni böylece dengelemiş oldu. ama dediğim gibi daha az sayıda ve yemeksiz yapılırsa bu kadar masraf olmaz ve siz de evde sıkışmak yerine dışarda rahat bir nişan yapmış olursunuz :)

Back