Nişan derdi

E benim gitmemle esimin gitmesi ayni sey, malum ayni evde yasiyoruz ya. Iki de acarim bes de cunku bir yildir maksimum dikkatle ailemi , bebegimi korumak icin steril bir hayat yasamaya calisiyorum ve covidle ilgili her turlu sorumsuzluk ve dusuncesizlik beni geriyor. bu konudan kiskanclikla ilgili ekmek cikmaz maalesef.
Eee kendisi gitmiyorsa gitmesin eşini neden engelliyor ki??? Valla konu sahibi 2dir nişan konusu açıyor,kalıbımı basarım mevzu nişan-covid değildir

Yaza nişanlansaydı bu sefer de düğünü kışa getirdi falan diyecektiniz. Yıllarca devam edeceği söyleniyor bu sürecin , dolayısıyla bu organizasyonlar olacak el mecbur. Phytorelief pastil reklamları dönüyor ekranda. Kalabalık ortamlara girilmeden önce alınması tavsiye ediliyor. Siperliğin koruyucu olmadığı söylendi. Çift maske, mesafe ve ortamda kısa kalmak yeterli olur diye düşünüyorum. Ben olsam siyah kısa elbise giyerim sorun etmem
Demem, nisan da dugun de yazin olsa ne olacak sanki. Kapali alanda organizasyon yapilmasi kadar sacma bir sey yok sy donemde. Is guc mecburiyetler tamam ama degistirebilecegimiz bir sey icin de risk almak sacma yani.

Esimin abisinin onumuzdeki ay isteme + nisani var. Burda corona doneminde nisanla ilgili kaygilarimi dile getirdigim bir konu acmistim Buyrun nişana

Sonunda nisan tarihi belli oldu. Aile buyuklerinin yazin acik havada olsun israrlarina ragmen ciftimiz martta nişan,haziranda nikah konusunda israrcilar. Esim de abisine sakayla karisik online isteme olsun, soz takim elbise giyerim gene vs gibi seyler demesine ragmen abisi kararindan vazgecmedi. Hatta nisan olacak gelen gelir gelmeyenin keyfi bilir diye kestirip atti. Gitmesek yuzumuze bakmaz kesin. Sonuc olarak cift maske+siperlik takip pencere kenarinda takilarak olabildigince kisa kalmayi planliyorum. 2 yasindaki oglumu zaten goturmeyecegim. Ancak ogrendigim kadariyla kizin ailesinin 75 m2 evlerinde yaklasik 20 kisi kadar olacagiz :KK43:( bir yil boyu tatile dahi gitmeyip, halen market urunlerini bile dezenfekte eden biri olarak corona partisine bile bile gidecegim gibi duruyor...ikram da olacakmis. Ancak ikramlari almayi hic dusunmuyorum. Foto cekilirken bile maskelerimi siperligimi cikarmak istemiyorum. Hem kucuk cocugumun sagligini dusunuyorum, hem de o tarihte yuz yuze egitime baslayacak bir ogretmen olarak bir suru insani tehlikeye atmak istemiyorum. Ama muhtemelen bunu yapacak tek insan oldugum icin tuhaf karsilanir miyim? Fotoda bile cikarmasam veya fotolara dahil olmasam cins bu derler mi?? Kizi ve ailesini hic tanimiyorum, ilk defa o ortamda bir araya gelinecek.

Diger bir husus da aslinda bunun yaninda devede kulak kalsa da sizlere sormak istedigim bir sey. Elti adayim siyah uzun bir abiye elbise giyecekmis, sohbet esnasinda kvalidem fotosunu gosterdi. Ben de daha once hic giymedigim kisa siyah bir abiye elbisemi giyerim kiyafet masrafi yapmam diye dusunuyordum. Elbiselerimizin modeli farkli ama renk ayni. Annem bosver sen siyah giyme, nisanlikla ayni renk giyilmez diyor. Siz ne dusunuyorsunuz? Siyah cok klasik bir renk sonucta. Buyukler de dahil o gun pek cok kisinin giyebilecegi bir renk. Bence sorun olmaz ama bilemedim de. Kizi hic tanimiyorum nasil dusunur bilemiyorum.
Valla bana geri kafalı demeyin ama ben de nişanımı eylülde yaptım bizim evimiz küçük değildi ama onların taraf bizim taraf toplam 30-35 kişi olduk.Kız arkadaşlarım mutfaktaydı hep büyükler salonda diğer kişiler hemen yan odada balkona çıkanlar vs hava çok sıcaktı tabi.Ama bin kere şükür benim nişanımdan sonra bırakın korona olanı başım ağrıyor diyen olmadı.Yani önlem tabiki şart ama insanlar da bekle bekle canları çıkıyor.Biraz da onların açısından bakın olaya.Ben de mesela düğünü erteleyelim yaza gelsin insanlar gelebilsin diyorum ama erkek tarafı uzadıkça kötüleşiyor diyor.Bence çok aşırı kasılmayın takın maskenizi gidin yani.

Esimin abisinin onumuzdeki ay isteme + nisani var. Burda corona doneminde nisanla ilgili kaygilarimi dile getirdigim bir konu acmistim Buyrun nişana

Sonunda nisan tarihi belli oldu. Aile buyuklerinin yazin acik havada olsun israrlarina ragmen ciftimiz martta nişan,haziranda nikah konusunda israrcilar. Esim de abisine sakayla karisik online isteme olsun, soz takim elbise giyerim gene vs gibi seyler demesine ragmen abisi kararindan vazgecmedi. Hatta nisan olacak gelen gelir gelmeyenin keyfi bilir diye kestirip atti. Gitmesek yuzumuze bakmaz kesin. Sonuc olarak cift maske+siperlik takip pencere kenarinda takilarak olabildigince kisa kalmayi planliyorum. 2 yasindaki oglumu zaten goturmeyecegim. Ancak ogrendigim kadariyla kizin ailesinin 75 m2 evlerinde yaklasik 20 kisi kadar olacagiz :KK43:( bir yil boyu tatile dahi gitmeyip, halen market urunlerini bile dezenfekte eden biri olarak corona partisine bile bile gidecegim gibi duruyor...ikram da olacakmis. Ancak ikramlari almayi hic dusunmuyorum. Foto cekilirken bile maskelerimi siperligimi cikarmak istemiyorum. Hem kucuk cocugumun sagligini dusunuyorum, hem de o tarihte yuz yuze egitime baslayacak bir ogretmen olarak bir suru insani tehlikeye atmak istemiyorum. Ama muhtemelen bunu yapacak tek insan oldugum icin tuhaf karsilanir miyim? Fotoda bile cikarmasam veya fotolara dahil olmasam cins bu derler mi?? Kizi ve ailesini hic tanimiyorum, ilk defa o ortamda bir araya gelinecek.

Diger bir husus da aslinda bunun yaninda devede kulak kalsa da sizlere sormak istedigim bir sey. Elti adayim siyah uzun bir abiye elbise giyecekmis, sohbet esnasinda kvalidem fotosunu gosterdi. Ben de daha once hic giymedigim kisa siyah bir abiye elbisemi giyerim kiyafet masrafi yapmam diye dusunuyordum. Elbiselerimizin modeli farkli ama renk ayni. Annem bosver sen siyah giyme, nisanlikla ayni renk giyilmez diyor. Siz ne dusunuyorsunuz? Siyah cok klasik bir renk sonucta. Buyukler de dahil o gun pek cok kisinin giyebilecegi bir renk. Bence sorun olmaz ama bilemedim de. Kizi hic tanimiyorum nasil dusunur bilemiyorum.
Eşiniz gitsin siz gitmeyın .Kimse kusemez kımse kusura bakmasın.

Önlemlerinizi alarak orda bulunun derim

Haberinizde var madem siyah giymeyin ayıp olur diye düşünüyorum. Ben eltimle kendi nişanımda aynı renk giymek istemezdim

Valla bana geri kafalı demeyin ama ben de nişanımı eylülde yaptım bizim evimiz küçük değildi ama onların taraf bizim taraf toplam 30-35 kişi olduk.Kız arkadaşlarım mutfaktaydı hep büyükler salonda diğer kişiler hemen yan odada balkona çıkanlar vs hava çok sıcaktı tabi.Ama bin kere şükür benim nişanımdan sonra bırakın korona olanı başım ağrıyor diyen olmadı.Yani önlem tabiki şart ama insanlar da bekle bekle canları çıkıyor.Biraz da onların açısından bakın olaya.Ben de mesela düğünü erteleyelim yaza gelsin insanlar gelebilsin diyorum ama erkek tarafı uzadıkça kötüleşiyor diyor.Bence çok aşırı kasılmayın takın maskenizi gidin yani.
Yani onumuz baharken, yazin kisitlamalarin kalkmasi beklenirken su donemde h.ici gunduz vakti nisan olmasindan iyidir sizin anlattiginiz nisan. Cikacak balkon yok. Pandemi devam ettigi muddetce kimse evlenmesin nisanlanmasin demiyorum ki, sartlara uygun olsun sadece

Ay bir de kiskaniyorsun iste tayfa gelmeden sunu da soylemem lazim, kizin sectigi renk siyah ya :) yani cok klasik, yaygin bir renk degil mi? Hani fistil yesili veya mor giyse, ben de aaa benim de o renk elbisem var giysem yeaa desem amenna. Ama siyah ya...herkes giyebilir bence.cici mi cici, kurtarici midi boy kalem etek elbisemi giysem kenarda dursam ne olur 🤣🤣🤣

Ay bir de kiskaniyorsun iste tayfa gelmeden sunu da soylemem lazim, kizin sectigi renk siyah ya :) yani cok klasik, yaygin bir renk degil mi? Hani fistil yesili veya mor giyse, ben de aaa benim de o renk elbisem var giysem yeaa desem amenna. Ama siyah ya...herkes giyebilir bence.cici mi cici, kurtarici midi boy kalem etek elbisemi giysem kenarda dursam ne olur 🤣🤣🤣
Kesinlikle kıskanıyorsunuz😄 neyse zaten eltinin de eli maşalıdır muhtemelen. Cici elbisenizle iyi nişanlar😍😍😍😍😍

kaynimin nisanina gitmem.
ama kardesimin olsa giderim.

o yuzden ben esiniz yerinde olsam giderdim,
sizin yerinizde olsam gitmezdim diye dusunuyorum.

kayin da kuser muser diye hic buyutmeyin. Cocugunuzu da one surerek biz ikimiz malum sebeple gelemiyoruz, ama sizi cok tebrik ediyoruz diye guzel bir sekilde bir mesaj foto falan atarsaniz bence is gorecektir.

esim giderse bize de bulasacak diye de dusunmeyin, neticede ne kadar az kisi, o kadar az risk olacak.
Bir de kadinlar ve erkeklerin temasi da farkli oluyor, hic tanimadiginiz bir kadin siperlikli bile olsaniz sizi iki yanaginizdan da kolayca opebilir, erkeklerde bu temas olayi daha az olabiliyor.

Kendi düğün tecrübemden yola çıkarak diyorum ki, gitmeyin!
Asık suratınızla o insanların mutlu günlerini de burnundan getirmeyin. Negatif enerjinizi yaymayın etrafa.
Eşinizin abisi ne zaman nişan ne zaman düğün yapacağını size (eşiniz ve siz) soracak değil. Istemiyorsanız gitmezsiniz, kimse de gönül koymaz. Bu yaptığınız o insanlara çok büyük saygısızlık ama farkında bile değilsiniz. Empati sıfır. Siz olmazsanız hicbir şey eksik kalmaz merak etmeyin.

Benimle değil ama eşinizin abisinin düğün tarihi ile hatta düğün gece mi gündüz mü olacak diye kendinize bayağı dert edinip iş edinmişsiniz ama...

Kıskanç kadının kokusunu her yerden alırım En Büyük KK :KK70: :KK70: :KK70:
Burnuna sağlık bacım 😄😄😄
Konu sahibi dünyanın merkezi olduğu için herkes ona sormalı hayatıyla ilgili karar alırken. Benim de yön duygum kuvvetlidir 😂😂

Gidip de diken üstünde olacağıma, gitmem rahat olurum. Sizi, sağlığınızı düşünmeyen kaynınız için "kırılır" diye düşünmem.

Kendi düğün tecrübemden yola çıkarak diyorum ki, gitmeyin!
Asık suratınızla o insanların mutlu günlerini de burnundan getirmeyin. Negatif enerjinizi yaymayın etrafa.
Eşinizin abisi ne zaman nişan ne zaman düğün yapacağını size (eşiniz ve siz) soracak değil. Istemiyorsanız gitmezsiniz, kimse de gönül koymaz. Bu yaptığınız o insanlara çok büyük saygısızlık ama farkında bile değilsiniz. Empati sıfır. Siz olmazsanız hicbir şey eksik kalmaz merak etmeyin.
Peki o insanlarin yaptigi dusuncesizlik degil de nedir? Bir suru yasli, kronik rahatsizligi olan insan var. Dunya yansin ben o limonatayla pastayi veririm arkadas diyorsunuz yani, degisik kafalar. Herkesle empati kurdugum icin bu kdr endiseliyim ama anlayana.

Ben kayınbiraderimle eltimin benim hakkımda ne düşündüklerini önemsemiyorum. O yüzden gitmezdim. Umrumda da olmazdı. Ama sanırım senin durumun farklı. Bence git, ikram filan başlamadan yarım saat otur. Sonra annen arasın ve bebekle ilgili bir bahane uydursun. Ağlıyor susturamıyorum gibi. Siz de evinize dönün.

Elbise konusunda da, yani elti nar çiçeği elbise seçseydi ve siz de nar çiçeği diye tuttursaydınız yapmayın derdim. Ama siyah yani. Mesela benim bütün elbiselerim siyah (gerçi benimki kilolu olduğum için ama neyse). O yüzden bence sakıncası yok.

Demem, nisan da dugun de yazin olsa ne olacak sanki. Kapali alanda organizasyon yapilmasi kadar sacma bir sey yok sy donemde. Is guc mecburiyetler tamam ama degistirebilecegimiz bir sey icin de risk almak sacma yani.

Küçücük evde 20-30 kişiyle nişan yapmak saçma ama havanın ısınmasını bekleseler bile nerede yapacaklar nişanı? Açık hava için mekan tutsalar siz mi vereceksiniz parasını? Buna para harcamak istemiyor olabilirler.

Böyle her şeyi eleştirecekseniz gitmeyin olsun bitsin. Gittiğinizde hem maske hem siperlikle oturup bütün ikramları geri çevirirseniz de evet garipserler. Ayıp olmasın diye gidip daha büyük ayıp etmiş olacaksınız. Hiç gitmeyin daha iyi.
Bu dönemde nişan düğün yapan bunu göze almalı zaten.

Elbise için de siyah giyebileceğinizi düşünüyorum. Çünkü çok klasik bir renk. Siyah seçen başkalarının da siyah giyebileceğini düşünmüştür.
Ama ben olsam bile bile giymezdim, başka bir şey seçerdim.

Peki o insanlarin yaptigi dusuncesizlik degil de nedir? Bir suru yasli, kronik rahatsizligi olan insan var. Dunya yansin ben o limonatayla pastayi veririm arkadas diyorsunuz yani, degisik kafalar. Herkesle empati kurdugum icin bu kdr endiseliyim ama anlayana.
Düşüncesizlik değil, hayatlarına devam ediyorlar. Insanların hayatında sizin bilmediğiniz dinamikler olabilir. Empati kursanız "kendilerince bir sebepleri vardır yoksa meraklı mı insanlar kısıtlı şartlarda yapmaya" diye düşünürdünüz.
Aile içinde küçük bir tören yapıyorlar. Istemeyen gelmesin demişler. Size niye bu kadar dert oluyor ki? Gitmeyin olsun bitsin. Siz yokken de mutlu olurlar merak etmeyin. Ne kaynınız ne de eltiniz için sandığınız kadar önemli olduğunuzu düşünmüyorum.
Ayrıca kararlarına karışmak sizin haddinizin çok ötesinde.

Tuhaf karsilanmazsiniz çünkü malum durum ortada ölümcül bir hastalık var. Elbise içinde elti olduğunuz için göze batabilirsiniz ama başka elbiseniz yoksa ben olsam masraf yapmaz elimdekini giyerdim çünkü biseye benzemeyecek zaten pandemi herkeste maske oldu bitti gibi bişey olur

Burnuna sağlık bacım 😄😄😄
Konu sahibi dünyanın merkezi olduğu için herkes ona sormalı hayatıyla ilgili karar alırken. Benim de yön duygum kuvvetlidir 😂😂
Yani sadece sizi ilgilendiren bir durumda bu hastalıkta insanları halaya ille de çağırıyor organizasyon yapıyorsanız evet çağırdığınız kişilere de soracaksınız :KK70:
Yoksa yapın mini bir nişan organizasyon ve nikah bitti.

Ben de hem tüm dünyayı toto kadar eve davet edip hem de trip atanların hastasıyım.

Yani sadece sizi ilgilendiren bir durumda bu hastalıkta insanları halaya ille de çağırıyor organizasyon yapıyorsanız evet çağırdığınız kişilere de soracaksınız :KK70:
Yoksa yapın mini bir nişan organizasyon ve nikah bitti.

Ben de hem tüm dünyayı toto kadar eve davet edip hem de trip atanların hastasıyım.
Farkındaysanız kimse trip atmıyor. Konu sahibi kendini dertlendiriyor.
Ortada halay falan da yok 2 aile bir araya geliyor. Istemeyen gitmez. Başkalarına bu kadar müdahale edilmez ki.
Yok kaynı kafasının dikine gidermiş de yok dediğim dedikmiş de. Koca adam evlenmeden önce kardeşini ve onun karısını razı etmek zorunda mı? Komiksiniz yaa...

X