Bayramda nişanım olacak ve ben hala bohça düzenlemesi yapmadım.. Biz sadece gelin ve damada bohça hazırlıyoruz ama nişanlıma ne koyayım nasıl yapayım fikir edinmek istiyorum tecrübelilerden,görmüş geçirmişlerden???
Peki bunları kutuya mı koymuştunuz? Bide ayrıca tülbent ve havlu gibi şeyler hazırladınız mı?(mesela köpüğün üzerine diziliyor ya öyle bişey yapılıyormu?)
Peki bunları kutuya mı koymuştunuz? Bide ayrıca tülbent ve havlu gibi şeyler hazırladınız mı?(mesela köpüğün üzerine diziliyor ya öyle bişey yapılıyormu?)
annem (dikiş biliyor) saten kumaş alıp keseler yaptı. ortasında da kalın tülden kurdale dikti.hediye paketi süsü vermiş oldu. (ne yazıkki resimler annemin telefonunda )
trastakımını bir keseye.
atlet iç çamaşırını bir keseye koyduk.
sonra losyonları falan sepet alıp içine doldurduk. organze tül almıştım, onu ona sardım. (çiçek sarar gibi yaptık)
diğerlerini annemin yaptığı beyaz iş el işi bohça vardı ona sardık. kırmızı kurdale ve nazarboncuklu çengelli iğnelerle sabitledik.
sonraaaa iki grup olacak şekilde(tarştakıımı losyonu terlik bir grup, diğer grupta kıyafetleri koyup) gene organze tül ile sarıp sarmaladık.
kurdalele ve çengelli iğneler eşliğinde gene
Ya orası öyle erkek bişey yapmıycak ama biyerde görmüştüm(gerçi onlar oğlan eviydi)kayınvalide kız için bohça hazırlamış,sandığı falan koymuş,elbiseye kılıf falan diktirmiş, 8-10 tane tülbent bi yere, 6 tane havluyuda bi yere koyup süslemiş öyle getirmiş.Acaba kız evide yapacakmı öyle diye aklıma takılmıştı :)
Ben herşeyin fazlasını gereksiz buluyorum.
Nişan bohçası eğer zaten sadece gelin & damat için yapılacaksa fazla abartılmasının bir gereği yok.
Oluru neyse o olmalı, inan ilerde o kadar çok masraflarınız olacak ki, şimdiden biraz temkinli davranmakta fayda var.
Erkek tarafı sana bohçasını getirdi mi?
Adetler yörelere göre değişir, sizin adetleriniz nasıldır bilemiyorum.
Fakat bizim adetlerimize göre, eğer nişan alışverişi beraber yapılmadıysa, erkek tarafı nişan bohçasını getirdikten sonra kız tarafı bohçasını götüreceği için, gelen bohçadakilere göre bohçaya alışveriş yapar. Misal kız için neler alındıysa, erkek için de aynı oranda şeyler alınır. Fakat nedense kız tarafı her zaman daha fazla şey koyar bohçaya (bende de öyle olmuştu, halbuki ne gerek var, geçti gitti işte). İnternetten araştırmakla beraber, etrafındaki evlenenlerden de araştırabilirsin. Eğer nişanlının ailesinden tanıdıkların ve hatta birazda olsa muhabbetin olanlar varsa, onlara bile danışabilirsin. Onların da adetlerini öğrenmek adına.
biz de bohça hazırlayacağız.liste hazırladım kendime sana da bi faydası olur inşallah canım :) sadece damatla bana hazırlanacak.bir de valiz de götürmeyi düşünüyorum.hem balayında da kullanırız :)
traş takımı
traş losyonu
aftershave
vücut kremi
duş jeli lif
diş fırçası , diş macunu
pijama takımı (ben yazlık ve kışlık iki tane almayı düşünüyorum.satenler de pek kullanılmıyormuş.sabahlık da almıycam)
boxer, atlet , çorap
gömlek , kol düğmesi , kravat
kemer , cüzdan
e tabi olmazsa olmaz damat havlusu