- 30 Nisan 2011
- 1.665
- 3.544
- 133
- 39
- Konu Sahibi bal_bocegi
-
Çoğusunaa garip geliyorr, çalışan bir bayansanızz şimdiye kadar eksiklerinizi kendiniz aldıysanızz, ttutp bohçayı hepbirliktee almanızz size garip gelebilirr.
Ama biz türküz ve adetlerimiz böylee, herkes adetlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor, bunda garipsenecek pekte bişey yok eğer istemezseniz karşılıklı anlaşırsınızz.
Ben alışverişimde büyük zevk duydum kimse karışmadı herşeye sözlümle karar verdik aldık annalerimizde yanımızdaydılar bana bunu alın şunu alında demedim. Bohçalık satan bir dükkana girdiğinizde sizin önünüze herşeyi döküyolar sizz zevkinize göre beğeniyosunuz. He beğenmezseniz başka yerden bakarız dersiniz, başka yerden alınır.
Evett alışverişin her türlüsü keyiflii ayrıca siz istersenizz sadece sözlünle başbaşa çıkarsınızz zevkinize göre istediklerinizi alırsınız
kızlar damada aldığınız takım elbise nişanlık olarakmı?? bohça nişandan sonra gidecekse nasıl olcak? bide bir koca sandık alıp kayıvalideye kayınpedere damada hazırlağdınız tüm bohçaları bü sandığamı yerleştiriyosunuz?? yoksa herkese ayrı ayrı sandıkmı alıyosnz?(sandık alanlar yani) teşkkrler şimdiden
damada alınan takım elbise nişanda giymesi için nişanlık olarak yani... :))) bohça nişandan sonra gidecekse değişen birşey yok ki yani bizde öyle yöreye göre değişiyor o yüzden söylüyorum. bohça götürürken zaten takım elbise götürülmez bizde alırsın ama bohçaya koymazsın..
kızlar damada aldığınız takım elbise nişanlık olarakmı?? bohça nişandan sonra gidecekse nasıl olcak? bide bir koca sandık alıp kayıvalideye kayınpedere damada hazırlağdınız tüm bohçaları bü sandığamı yerleştiriyosunuz?? yoksa herkese ayrı ayrı sandıkmı alıyosnz?(sandık alanlar yani) teşkkrler şimdiden
rica ederim ama dediğim gibi yöreye göre değişiyor...çok teşekkür ederm cevabınız için..:)) biraz bilgisizim bu konularda..
canımm hayırlı olsun önceliklee, bizde damada takım aldık kendisi nişanda giymek istedi hem takımını, gömleğini, ayakkabısını ve kemerini vs. Bizde bohçada kullanılmış gözükmesin diye nişana 2 gün önce götürmeye karar verdik. Hem götürdüklerimiz serilirr nişanda gelen gider görür diyee daha mantıklı geldi. Onlarda nişandan bir hafta önce getireceklerr.
Birde sandık demişsinn damada sandık alınmaz geline alınır bizde. Damada valiz alınır alınırsa, onun içine koyarsın damadın bi takım eşyalarını süslersin o şekilde götürürsün,
bende sandık almadım bana alınacak.. Valiz almadık biz damat için.. Büyük bir sepet aldık tüllü filan kenarlarına gümüş güller yapıştırdım.. Onun içine koyacağız.. Sonuç olarak zaten yine bana kalmış olacak.. :))
Biz bohçayı nişandan önce götürcez, nişanlık takımını da o zaman götürürüz heralde, tam bilmiyorum ama.
bohçaları da biz süslü püslü hurçlara koyacağız ve elde götüreceğiz, sandık veya valize koymayacağız.
sağol canım, hepimizin hayırlı olsun inşallahhhBizimde aynıı bu şekildeee hayırlı olsun cnmm senindeee
Canımm hayırlı olsun önceliklee, bizde damada takım aldık kendisi nişanda giymek istedi hem takımını, gömleğini, ayakkabısını ve kemerini vs. bizde bohçada kullanılmış gözükmesin diye nişana 2 gün önce götürmeye karar verdik. Hem götürdüklerimiz serilirr nişanda gelen gider görür diyee daha mantıklı geldi. Onlarda nişandan bir hafta önce getireceklerr.
Birde sandık demişsinn damada sandık alınmaz geline alınır bizde. Damada valiz alınır alınırsa, onun içine koyarsın damadın bi takım eşyalarını süslersin o şekilde götürürsün,
bizim de dıştan gelecekleri için gelirken getirecekler bohçaları, biz de onlara akşam giderken vereceğiz, aynı gün değiş tokuş olmuş olacak yani :) bu arada kendi elbisem, ayakkabılarım ve müstakbel nişanlımın takım elbisesi de benim odamda asılı duruyoralışverişi benim memlekette yapınca takım elbiseyi getir götür yapmasın, gelince burda giyinir dedik
bu arada konunun asıl başlığındaki soruya gelirsek, bohça ne kadar tuttu?
Ivır zıvır hiçbirşeye girmediğimiz, marka takılmadığımız halde baya yüksek bi meblağ tuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?