Nişan Nişan bohçamın fotoğraflarını paylaşıyorum :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Bu arada...nisan elbisem nasil sizce? Kina gecesine belki daha uygun olurdu ama ben cok begendim ve dayanamadim nisan icin aldim :p

b.jpg

hayırlı olsun canım benim allah içinize sindirsin bendee daha asker yolu beklemekte olup daha sayın kayınvalideciğimm istemeye gelmedi neymiş askerden önce olmazmışşş sayende kulakları çınladıı canımm:KK52::KK53::21:

Hayırlı ugurlu olsun agız tadıyla guzel gunlerde kullanmak nasip olsun inşAllah.
Benımde 5 yıllık bır bırlıktelıgım var mustakbel kaynanamı 2 yıl önce kaybettik görünce ister istemez hüzünleniyorum o zamanlar gelince acaba biz napıcaz diye :KK43: Görümceciğime çok işler düşüyor çok :KK54:

hayırlı olsun canım benim allah içinize sindirsin bendee daha asker yolu beklemekte olup daha sayın kayınvalideciğimm istemeye gelmedi neymiş askerden önce olmazmışşş sayende kulakları çınladıı canımm:KK52::KK53::21:

Allah sizlere de nasip etsin canim, senin isin de zor hele ki bu zamanlarda umarim azkalmistir. Sayili gunler cabuk gecer diyorlar, sabir diliyorum sana :*

Sivasli olan nisanlim...yakinda bende sivasli olacagim allahim nasip ederse :KK66:

Bohça konusunda 1 tane oluyor diye biliyorum, nisan bohcasi oluyor o da gelinin ki nisandan 1 hafta once damadin ki nisanda 1 hafta sonra goturuluyor diye biliyorum. Acikcasi nisanliminkini hala hazirlayip da goturemedik, rahat rahat hazirlayalim dedik bizim hersey malum cok acele ve telasli oluyor :)

Sivasli kizlar, Sivasin neresindensiniz??? :KK54:

Allah tamamini erdirsin canim.
Hersey cok ozenilirmis bozenilmis, belli.
Bende sivasliyim, bizde abim evlendiginde alis verise goturmustuk yengemi genis capli.
Ama bu kdar almadik diye hatirliyorum, yengemde zor begenen birisiydi belkide ondandir.
Ben su an ne kdar sivasta kalmasamda, sivasin yildizeli ilcesindenim canim.
Nisanlin nereli?

Cok tesekkur ederim bu guzel dilekleriniz icin, sizlere de daha guzelleri nasip olsun insallah :)
Nisanlim Sivasin Kangal ilcesinden aslen :)

Nişan bohçasından penye iç çamaşırı ayıcıklı pijama çıkan birisi olarak imrenerek baktım. İnşallah bahtınızda bohçanız kadar güzel olur.

Valla bu bohcayi hazirlayana helal olsun:nazar::nazar::nazar:
Bizim kaynana uc bes parca havlu vs yi saten bohcalara gelisiguzel kurdelalayip getirmisti nerde boyle ozen masallah daim olsun mutluluklar:KK200:

Allah tamamına erdisrsin canım.
ben de sivaslıyım.
bizde kardeşimin eşine böyle hazırladık geçen yıl.
daha fazlası da vardı sanırım.

düğün de kız tarafı veriyor.

gelinimizin memleketi eşimle yakın.
hemen hemen aynı tarzda bohçaları.
bazen evlenenler bize de gönderiyor.
içindekiler usulen konmuş gibi.
atsan atılmaz,satsan satılmaz.

yöreye göre sanırım geleneksel.
ilk eşimin yiğeninden gelince bu ne böyle demiştim ama değişik akrabalardan hep aynı tarzda gelince adetleri öyle diyorum.:)

ben merkezdenim.

X