• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan bavulu? mu??? :))

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Ya kızlar arkadaşım aklıma fena bir fikir soktu nişan için bohça yapmak istemedim ben sandık alsam diyordum.. Arkadaşımda dedi ki akıllı :mymeka: sandığa vericeksin 100 tl onun yerine güzel bir bavul al onun içine yerleştir tekrar bohçalara sararak herşeyini üzerini süsle öyle gönder hem balayında da kullanırsın :teselli: dedi..

Siz ne dersiniz? :uhm:

Aslında bulsam beşiktaşlı şöyle geniş bir çanta onu süslemek istiyorum benimki fanatik beşiktaşlı arıyorum internetten bulamıyorum bir türlü kaydirigubbakcemile3

Benim arkadşaımda evlenirken bavul aldırmıştı o geldi aklıma
ve bunalrda adetti geline bavul almak:bbo:
cok garibime gitmişti ve halada öylelaelaelaelaelae

fena bi fikir degilCADIARZU

Benim arkadşaımda evlenirken bavul aldırmıştı o geldi aklıma
ve bunalrda adetti geline bavul almak:bbo:
cok garibime gitmişti ve halada öylelaelaelaelaelae

fena bi fikir degilCADIARZU

nasıl bir bavul alsam ya örnek resim koyabilirmisiniz kızlar CADIARZU a.s.

canım ben de görmüşyüm dikdörtgen kutu gibi bavullarla götürmüşlerdi bohçayı. ama bu bohçayı nerde nasıl vereceğinize göre değişir bence.bizim nişanda karşılılı verildi bohçalar o yüzden biz köpük üstüne yaptık.bazılar nişandan önce ya da nişandan sonra damadın evine götürüyo bohçayı öyle yapacaksanız bavul mantıklı ama bizim gibi olacaksa pek uygun olmaz bence

bÜYÜK BOY BAVUL al..tekerlekli çekçekli vs.

Ben öle yapıcam... Sandığa gereksiz yere para vermektense kullanışlı bişey almak mantıklı...

zaten sandık kıza alınır. bavuldada bohça saçma geldii bana görsel olarak.
güzel güzel paketleyin süsleyin sitedeki resimler gibi.

canım öyle klasik olmicak bavuluda süslicez zaten merak etme zemuszemus
zaten böyle düz bir bavul almam lazım ki kurtela ile hediye paketi gibi yaptığımda şık dursun..

canım ben de görmüşyüm dikdörtgen kutu gibi bavullarla götürmüşlerdi bohçayı. ama bu bohçayı nerde nasıl vereceğinize göre değişir bence.bizim nişanda karşılılı verildi bohçalar o yüzden biz köpük üstüne yaptık.bazılar nişandan önce ya da nişandan sonra damadın evine götürüyo bohçayı öyle yapacaksanız bavul mantıklı ama bizim gibi olacaksa pek uygun olmaz bence

Canım bizim evde olacağı için ogün nişan yapıldığında karşılıklı verilir yani boshayallersmile
nasıl yapsak bilmemki kararsız kaldım aslında benim aklımda böyle beşiktaşlı birşeyler yapmak vardı valla olmadı beşiktaş bayrağını kullanıcam bohçamda kaydirigubbakcemile3
üzerini siyah beyaz kurdela ile süslicem kartal figürü felan yerleştiririm üstüne hem değişik hemde komik olur kaydirigubbakcemile3 naip inde çok hoşuna gider eminim aklinialirimsmile

BAVUL ÇOK GARıP GELDı HEMDE GÜLDÜM ACABA BENDE Mı ÖYLE YAPSAM BENıMKı ŞOK OLUR :d:))))))

kızlar bu bavul adeti bizdede var.. yani şöylekii özellikle bohçanın gideceği yer şehir içinde değilse yapılıyor genelde... bavula koyup götürme işi..... şık bir bavul alınıyor bohçalar içine konuluyor...

her yörenin bi adeti vardır bende bohca yerine
sandık hazırladım çok şık bi sandık yaptım güzelce doldurdum gelininme götürdüm ama güzel oldu kız evi çok çok beğendiiiikaydirigubbakcemile5

cnm bende duymuştum bavul ama bence hoş olmaz zemuszemus ne bilim bavul diyince aklıma yolculuktan başka birşey gelmiyor kaydirigubbakcemile4

ben hasır kutu almıştım öyle götürmüştüm bence bir erkek için en uygunu zaten evine gelicek alınanlar

cnm en kısa zamanda fotografını eklerim

Kızlar ya bu hasır sepetler olurmu sizce tüllerle felan süslesek ??..
$IKEA-Agen-3-ADET-BUYUK-HASIR-SEPET-SETI__25643547_0.jpg

Kızlar ya bu hasır sepetler olurmu sizce tüllerle felan süslesek ??..
Eki Görüntüle 40404
bence çok şık ve değişik durur.illa herkes aynı şeyi yapacak diye bi kaide yokki. hem daha sonra da kullanırsın.ama bi de şöyle düşün damat tarafı otobüsle mi geleceek oraya yoksa kendi arabalarıyla mı otobüsle geleceklersen bu kutuları taşımaları zor olur ve canım kutulara yazık olabilir

Bavul ilginç geldi. Bizde de adet şöyledir. Bohçalar sandığa ya da kutuya ya da bavula konmaz. Oğlan evi nişana gelirken (ya da nişan gününün gündüzünde), oğlan tarafının her bayanı (kayınvalide hariç) bir bohça veya tepsi (çikolata, tatlı tepsisi gibi) tutar elinde. Kapıdan girerken kıza ya da annesine teslim eder. Sıra sıra. ılk kayınvalide ve kayınabab girer. Arkasından damat. Damadın elinde çiçek olur. ışte nişana gelen diğer genç kızlar, kadınlar da birer bohça ile girer sırayla. Bohçaları alan kız da kapıda karşılamayı kesmeden her bohçayı aldıkça müsait birine verir ve uygun yere konur bohçalar. Erkek tarafı gitmeden bohça açılmaz.
Kız evi de nişandan bir hafta, iki hafta gibi uygun bir zaman sonra iadei ziyaret yapar kalabalık bir ekiple, aynı şekilde kayınvalideye teslim edilir bohçalar dizi dizi.
Yani bavula, kutuya, sandığa gerek kalmaz.

bence çok şık ve değişik durur.illa herkes aynı şeyi yapacak diye bi kaide yokki. hem daha sonra da kullanırsın.ama bi de şöyle düşün damat tarafı otobüsle mi geleceek oraya yoksa kendi arabalarıyla mı otobüsle geleceklersen bu kutuları taşımaları zor olur ve canım kutulara yazık olabilir

yok tatlım kendi arabaları ile gelicekler yani artık o kadarınıda düşünürler herhalde..
bende diyorum aliyim bunlardan sonra böyle tüller kurdelalar bide üzerlerine kırmızı uğur böcüşleriii yerleştireyim opuyorumnanaktan diyorum.. cicişş olur kaydirigubbakcemile3

Söz çikolatasındaki çiçekleri de saklamıştım onlarıda araya serpiştiririm aklinialirimsmile
Şaka şaka :roflol:

Tinkerbelle canım bizde bohça(lar) yok bebeğemm garibanız biz fakirizzzzzz bizde 'bohçacık' var sadece kaydirigubbakcemile3

yok tatlım kendi arabaları ile gelicekler yani artık o kadarınıda düşünürler herhalde..
bende diyorum aliyim bunlardan sonra böyle tüller kurdelalar bide üzerlerine kırmızı uğur böcüşleriii yerleştireyim opuyorumnanaktan diyorum.. cicişş olur kaydirigubbakcemile3

Söz çikolatasındaki çiçekleri de saklamıştım onlarıda araya serpiştiririm aklinialirimsmile
Şaka şaka :roflol:
ben de istemeye gelirken getirdikleri çikolatanın çiçeklerini yüzük yastığımın üstüne diktirmiştim. pratik kızların hali de başka oluyo canım :hulya:
hem niye şaka olsun bence gayet hoş

Tinkerbelle canım bizde bohça(lar) yok bebeğemm garibanız biz fakirizzzzzz bizde 'bohçacık' var sadece kaydirigubbakcemile3

Aşkolsun olur mu? :)) Her yerin adeti farklı. Ama bavula konacak kadar büyük bir bohçadan bahsediyorsan ikiye hata üçe bölünebilir. Çok güzel işlemeli bohçalar var, basit ama çok gösterişli duruyor. Bir de çiçek alınır. Bir küçük tepsi de tatlı, tamam işte. Erkek tarafı da bohçasını, çiçeğini, çikolatasını getirir. O da oldu bitti. Dert etme hiç. Olur gider. bunlar ayrıntı, kutuymui, bavulmuş, bohçaymış. Önemli olan ağız tadı. Sen annene bırak o işleri, büyükler daha iyi kıvırıyor.

Back