NIPT, Fetal DNA testinde cinsiyet sonucu yanlış çıkan var mı?

masaldiyari88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2021
106
33
36
Merhabalar,

Fetal DNA ya da NIPT testi yaptırıp cinsiyet sonucu yanlış çıkan var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese sağlıklı hamilelikler ve bebişler dilerim

Benim fetal DNA iki kere erkek çıktı,3 doktor gördü 3 ü de kız diyor cinsiyet anomalisi için amniyosentez yaptılar sendromlu büyük ihtimalle

dna'sına baktıkları için cinsiyetin yanlış çıkma ihtimali yok diye biliyorum. direkt dna zincirine bakıyorlar çünkü.

Cinsiyet anomalisi.Farklı çeşitleri oluyor.Androjen duyarsızlığı ya da sry geni mutasyonu gibi.Dış görünüş olarak bire bir kadınlar ama kromozom xy oluyor.Adet görmüyorlar yumurtalıkları olmuyor vs gibi şeyler
Merhaba sizin yaşadığınız şeyin aynısını yaşıyorum suan hangi firmada test yaptırmıştınız ben eurofiste yaptırdım test sonucu erkek ama ultrasonda kız dıyor doktorum sizin son durum nedir? Birde ilk cocuk erkek olursa ıkıncıde erkek y kromozomu kız olsa bıle cıkabılıyor gıbı bişey okudum doğru olabilirmi

Fetal dna yaptirdim.cinsiyet doğru çıktı.yanlis çıkanları duydum.onun sebebi de belgelerde cinsiyet bilgisi yazmak yasak olduğu için firma dokforunuzu arayıp cinsiyeti söylüyor .o sırada yanlışlık oluyor.sikayet sitelerinde okumuştum.

Benimde yalnış çıktı. Ultrasonda erkek fetal dna da kız çıktı. Doktorum erkek olduğundan emin olduğu için sonra yazarken kaydırdıklarını falan söylediler.

X