Doğuma Hazırlık "Nilvera" bu ismi duyan var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kabilarda

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
1.808
34
Herkese merhaba öncelikle.

2 oğlum var 1 tane de kızımız olacak.

Hamileliğimin yaklaşık 3.ayında falan bir arkadaşımdan duydum bu ismi;NİLVERA

Kendi arkadaşının kızının ismi imiş. Kulağıma çok hoş geldi duyunca.

Sonra nasıl oldu bilmiyorum ama bir şekilde karar vermiş gibi olduk.

Yani oğlanlar sabırsızlıkla beklerken kardeşlerini bebek yerine hep bu ismi kullandık.

Soranlara ismi bu olacak dediler,ona böyle seslendiler hatta bu şekilde sevdiler ve hatta hatta Nilverişko diye güya sevimli bir hale getirdiler.

Eşim başka bir isim düşünürken onu bile bu şekilde hitap ederken bulduk.

İsmi daha önceden duymuşluğum yok kimsede duymamış ki söyleyince önce anlaşılmıyor.

Sonraki aşama ise anlamı ne?

Tam olarak bir anlam içermiyor aslında ama söylenişi çok hoş,ahenkli bir isim.

Merak ettiğim ise bu ismi duyan var mı ve de isim hakkında fikirleriniz?

Birleştirme isimleri çok sevmiyorum ben
Vera ismini ayrı olarak duymuştum sanki çok yabancı değil bi markanın ismi gibi geldi
Bence nilveradan nilsu nilay daha güzel net ve anlaşılır isimler ..bence İsmin ekinde değişiklik yapabilirsiniz tamamıyle değiştirmektense...

Okuyunca ilk olarak Niloya geldi aklıma :) siz begendiyseniz koyun bence sorun yok.

Bence sadece Nil. Ama illa bu şekliyle koymak istiyorsanız kesinlikle Nil Vera şeklinde yazdırmalısınız. Yoksa ömrü boyunca her ismini yazanı "bitişik yazılıyor" diye düzeltmek zorunda kalacaktır. Ayrı yazdırırsanız ve ikisini birleşik kullanırsanız sizin için bir şey değişmez ama çocuğa başka seçenekler de sunmuş olursunuz. Arzu ederse yalnızca Nil ya da Vera kullanabilir böylece. Her ne kadar çift isim hele de kızda sevmesem de Nilveradansa Nil Vera bence.

Bence icinize sinmisse koyun. Daha once duyulmadigi icin yadirganir . Alisilir. Su son zamanlarda koyulan kiz isimlerinden daha iyi. Ayşe Naz, Ayşenaz gibi. İki isim bir soylenmesini istiyorsaniz bir yazdirin . Ayri ayri Nil Vera yazilirsa ikisi bir soylenmez. Sizin zaten Nilvera olarak hosunuza gitti.

Ilk defa duydum ve hiç hoşuma gitmedi.vera,rus ismi.siz nil dersiniz gibime geliyor nilvera demektense.uzun ya.hayirlisı olsun.

Bence birlesik degil de ayri bu isimler o zaman manali oluyor:KK66: nil in anlami malum zaten. vera gunahtan kacinmak takva manasinda. Kulaga hos geliyor bence

Bence birlesik degil de ayri bu isimler o zaman manali oluyor:KK66: nil in anlami malum zaten. vera gunahtan kacinmak takva manasinda. Kulaga hos geliyor bence

İsmi duyduğum arkadaşım da anlamı için tam olarak böyle söyledi.
Nil ismi zaten güzel Vera nın da anlamı hoşumuza gitti.

Beğenmedim zorlama ve uydurma isim gibi duruyor. Nirvana gibi anlaşılabilir ayrıca. Onun yerine nilsu koyardım ben olsam.

Merhaba, benim kizimin adi Nil Vera. Vera ismini cok istiyordum. Anlami guzel ve global bir isim. Biz simdi verisko diyoruz:) Nil kullanilmiyor

Arkadaşımın kızının adı vera arapça bir isim sanırım haramdan kaçınan, arkadan gelen demekti yanlış hatırlamıyorsam :) çok tatlı bir kız ama isminden mi bilmem inatçı dikbaşlı bir tip (isim analizine bakınca tam almış demiştik hatta) nil vera çok güzel bence gayette anlaşılır bir isim sağlıkla gelsin inşallah miniğiniz

Ilk defa duydum ve hiç hoşuma gitmedi.vera,rus ismi.siz nil dersiniz gibime geliyor nilvera demektense.uzun ya.hayirlisı olsun.
Rus ismi değil kuranda bolca geçen bir isim aslında :) vera nın anlamıda günahtan kaçınan demek.

Nilvera’yı değil de Gülvera’yı duydum.
Ayrıca Rusça olan Vera’da a harfi kısa okunuyor, Arapça olanda uzun okunuyor diye biliyorum. Umarım yanıltmam:)

X