• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikotin bandı ile sigarayı bırakma çabam

karamelsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
145
0
26
Sakarya
10 yıllık sigara bağımlısıyım artık bende Allahın izniyle sigaradan kurtulmak istiyorum. 5 yıl önce ilk sigara bırakma girişimim olmuştu 15 gün dayanabildim anca
Günde ortalama 25 civarı sigara içiyorum. Bu miktar beni rahatsız etmiyordu ama üstümün saçlarımın kokması beni çileden çıkartıyordu ama yinede katlanıyordum işte.

Çevremdeki çoğu tiryaki sigaradan kurtulmak istiyor ama başaramıyordu. Bende kendimde bu iradeyi görmediğim için bırakma gibi bir düşüncem olmadı açıkçası. Bu gün bi arkadaşımın iş yerine uğradım. Oda sürekli sigarayı bırakmaya çalışıyor kurtulamıyordu.Nikotin sakızı almış bununla birlikte günde 4 tane filn içiyorum diyordu :) Tabi bende bırakamazsın diyip alay ediyorum keyifle pöfürdetiyorum.

Arkadaşımın nikotin bantlarının daha yararlı olduğundan filn bahsetti ve konuştuk ve hangi düşünceyle hareket ettim bilmiyorum en yakındaki eczaneye giderek aldım nikotin bandı. Eve gittim kullanım talimatini okudum. Yan etkilerini okudum en azından sigaradan daha zararlı olamaz dedim en sonunda :) Aslında ben bant ile sigara kullanabileceğimi düşünüyordum. Ama bant takılıyken içmek çok zararlıymış.

Neyse aldık madem kullanacağım dedim ve saat 14 de son sigaramı türk kahvesi eşiliğinde büyük bir keyifle tükettim :) ilk 4 saat hiç sigarayı aramadım. Hiç canım istemedi ama sonra kriz tutmaya başladı. Markete gözüme kestirdiğim bir poşet ıvır zıvır aldım. Temiz hava almak iyi geldi eve geldiğimde yine normal halime dönmüştüm.

İlerleyen saatlerde canım sigara istemediğini ağzımı meşgul edecek birşeylerin eksikliğini hissediyordum. Kendimi çok boş hissediyordum yaşadığım tek sıkıntı alışkın olduğum hareketleri yapmamamdı. Şu an tek sıkıntı sürekli ağzıma yiyecek birşeyler götürme isteği ile boğuşuyorum. Aromalı sakızlar aldım ama onlarda sıkıyor yanında fındık fıstık meyva suyu aldım. Bırakana kadar kesin kilo alacağım 5-6 kilo alsam göz yumacağım artık.

Nikotin bandının yan etkileri olarakta. Bandı yapıştırdığım yerde yanma ve kaşınma hissi oluyor arada. Neden bilmiyorum ama o kolumda biraz ağrı var ve arada kriz geliyor ama kısa süreli oluyor.

bu süreci günlük olarak burada paylaşacağım sigartayı bırakmaya niyetli olan herkese Allah kolaylık versin.

Arkadaşım öncellikle Allah kolaylık versin ilk bir hafta zordur ama inan sigara içmeye nasıl alıştıysan içmemeyede alışıyorsun emin ol..bende tam 10 yıl sigara kullandım yeri geldi günde 1 paket yeri geldi günde 3 veya 4 ama son zamanlarda baya baya çoşmuştum can sıkıntımı sigarayla gidermeye başlamıştım,artık sabahları yataktan çıkamaz duruma geldim heryerim ağrıyor,nefes almakta zorluk çekiyorum,üşengençlik hadsafhada....birsürü olumsuzlukları oluyordu.KARAR VERDİM DEDİMKİ BÖYLE OLMAZ DERHAL SİGARAYI BIRAKIYORSUN internetten okudum araştırdım ALLAN CARR ı buldum videosunu izledim etkili oldu ama ben yine bırakamadım,kitabını aldım (SİGARAYI BIRAKMANIN KOLAY YOLU) kitabın ortalarına kadar sigara içtim sonunu beklemeden o pislik lanet sigaradan kurtuldum..şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşım bırak nikotin sakızıymış,bandıymış bunlar aldatmaca sigaranın yerine asla başka bişi koymayın der ALLAN CARR bu sizde sigaradan kendini mahrum bırakma hissi verir ve daha çok sigara içesin gelir kopamazsın,kitabı al,oku AMA ÖNCE KARARLI OL GERİSİ KOLAY ben bırakalı 20 gün oldu çok ama çok mutluyum darısı tüm bırakmak istiyenlere bu arada nemi oldu?
1)SAĞLIKLI OLDUĞUMU HİSSETMEYE BAŞLADIM
2)ENERJİM ARTTI
3)SAKİNLEŞTİM ESKİDEN DAHA ASABİYDİM
4)AĞZIMIN TADI YERİNE GELDİ
5)MİS GİBİ TEMİZLİK KOKUYORUM ÇOK HOŞUMA GİDİYOR
6)SAĞLIKLI OLDUĞUMU HİSSETTİĞİM İÇİN DAHA SAĞLIKLI YAŞAMAYA BAŞLADIM,İNŞ.YAKINDA DA BELKİ BİR ANNE ADAYI OLURUM MUTLU BİR ANNE OLURUM,BELKİ 1-2 KİLO ALIRSIN ONUDA VERİRSİN HİÇ DEĞİLSE BİR ARTIN OLACAK SEN SAĞLIKLI BİR BİREY OLACAKSIN İNAN BUNA DEĞER

Ben nikotin bantını geçen yıl denedim. Ateş, baş ağrısı, mide bulantısı yaptı.
Bunun da nedeni içindeki nikotinin çok fazla olması diye düşünüyorum.

Back