• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikahlandım ve Yaza düğünüm var. Nerede kalmalıyım?

Benim düğünüm iki hafta sonra 8 aydır evliyim, tayinim doğunun başka bi iline çıkınca kocamın yanına geldim ben de eş durumuyla mesleği sebebiyle her gün gelemese üç günde bir beş günde bir geliyo evimize gayet de güzel kalabilirsin bence tabi ki.

Zaten belirtmişsin etraf, din vs konularına takılmıyorum diye. Hem takılsan nolur adam kocan yani davul zurnayla mı kocan olacak devlet nikahıyla mı?

O verdiğin linkte hiçte ailene karşı kin besleyecek birşey yok. Senin ruh halin karşık gibi yok nişanlimin koynuna saldılar dediğin olay bile sadece kendinizin yaptığı şeyle alakali. .

Ben olsam hemen giderim. Zaten öyle yapmıştım 2.5 sene önce :-D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O verdiğin linkte hiçte ailene karşı kin besleyecek birşey yok. Senin ruh halin karşık gibi yok nişanlimin koynuna saldılar dediğin olay bile sadece kendinizin yaptığı şeyle alakali. .

Oraya "birazını" diye not düşmüştüm. her yaşadığımı da ortayerde anlatmamki.

Benim düğünüm iki hafta sonra 8 aydır evliyim, tayinim doğunun başka bi iline çıkınca kocamın yanına geldim ben de eş durumuyla mesleği sebebiyle her gün gelemese üç günde bir beş günde bir geliyo evimize gayet de güzel kalabilirsin bence tabi ki.

Zaten belirtmişsin etraf, din vs konularına takılmıyorum diye. Hem takılsan nolur adam kocan yani davul zurnayla mı kocan olacak devlet nikahıyla mı?

İnsan bazen dikkat ediyor da; gelenekler, örfler, hatta hukuk kuralları ve din kabulleri bile hep; gençler rahat rahat yaşayamasın, eğlenemesin, huzur bulamasın... diye dizayn edilmiş gibi. Hep bi "sabret" telkini var.

İnsan bazen dikkat ediyor da; gelenekler, örfler, hatta hukuk kuralları ve din kabulleri bile hep; gençler rahat rahat yaşayamasın, eğlenemesin, huzur bulamasın... diye dizayn edilmiş gibi. Hep bi "sabret" telkini var.

Onların kafaları bacak arasında kalmış, dertleri güçleri orayla olduğundan milletin şeyiyle çok ilgileniyorlar.

Son düzenleme:

Olmaz Ulytau,düğünle gitmezse olmuyor işte.:27:

Yahu nikahlanınca da bu sabret telkinini anlamıyorum.Nikah yahu nikah ! :27: Sabret demeseler adamların üstüne atlıcaz sanki.:27::23:

Yahu nikahlanınca da bu sabret telkinini anlamıyorum.Nikah yahu nikah ! :27: Sabret demeseler adamların üstüne atlıcaz sanki.:27::23:

Bu konuya yazmadım ama ben zaten atladım bi kaç ay önce:52::52::52:
Nikah bile yoktu nişanlıydık:17::17:

Ben olsam hemen giderim. Zaten öyle yapmıştım 2.5 sene önce :-D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

En uygun seçenek; haftana iki/üç gece onun yanında, kalanında da ailemin yanında geçirmem sanırım. Hem ben "ev hanımı" olarak kafeslenmemiş; hala özgür olacağım, hem de eşime haksızlık yapmamış olacağım. Bazı akşamlar onu bi dolu bulaşık ve çöple baş başa bırakıp arazi olduğum için "akşam birlikte yemek yapalım" bile demez oldu.
Dediğim gibi "millet ne der, ailem üzülür, dinen sakıncalı..." laflarını takmıyorum.

Son düzenleme:
Düğün ve nikah yazın olacaktı ama nişanlımın "eş durumu tayini" hesapları sebebiyle bi kaç hafta evvel nikahlandık(ben şu an onun memleketinde çalışıyo gözüküyorum).

Sorun şu ki beni "Kedini de al gel işte" diye gayet net olarak yanında istedi. Baştan söyleyeyim, "etraf ne der?", "dinen uygun mu?", "ailem üzülür mü?" benzeri çekincem yok. Hatta bana daha evvel yaşattıkları yüzünden aileme biraz sıkıntı verdirmek oldukça çekici geliyor(bi kısmını şuraya yazmıştım;http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=711582).

Nişanlıyken bile "biraz üzerime gelsinler, kıstlasınlar da kavga edip çekip gideyim" derdim. Ama "şimdi kocanın yanına gitmek istersin" diye işi şakaya vuruyorlar, eve gelip gittiğim saatlere karışmıyorlar(hatta bir iki sefer dönmedim bile). Biraz da hiç bi işe elimi sürmediğimden olsa gerek canım kalmak istiyo. Yani eşimin evine yerleşirsem bildiğin ev kadını olup yemek, erken kalkmak, temizlik, çamaşır... gibi bir sürü sorumluluğum olacak. Şu 26 yıllık ömrümde görmediğim rahatı bi kaç ay daha sürmek istiyor canım:17:

Fakat diğer yandan, eşimi geri çevirmek de istemiyorum. Belli yani adam rahatsız oluyor, akşamları beni evime bırakma durumundan. Üstelik bana bahsetmiyo ama her gün işten çıkınca buluşmak, bunun başka işlerini, sporunu filan da engelliyor sanırım.
Kararsızım.

kardeşim uzman çavuşla nişanlıydı lojman için nikah yapıldı geçen ay.annemde kalıyor düğüne kadar.

çevrenın beklediği eski evinizde kalmanızdır.
yoksa isterse hiçbir şeyiniz olmasın yine de istediğiniz yerde kalabilirs(D)iniz
bundan sonra evler denetlecekse bilemem tabi, tabi bunu sizin için söylemiyorum:27:

Son düzenleme:
senin kalmanı gerektirecek bir şey... keyfinize göre yaşayın bence hayatı...

aılenle hem kalmak ıstemıyorsun,hem ıstıyorsun..nıkahlı ama dugunsuz kocanla da kalasın yok..

ayrı bı eve çık benceeeeeeeeeee..

Son düzenleme:
Back
X