• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nikahla evlenmek vs düğün yapmak

Bademkuzum

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
25
7
6
32
Merhaba herkese. Benim sorum şu, iki seçenek var. 400 kişilik bir düğün ve nikah salonunda kıyılan nikah. İkisinin arasında toplanan takılarda farklılık olur mu? Ben düğün yapıldığında daha çok takı geleceğini düşünüyorum, fikri olan var mı ? Ya da ben nikah yaptım sadece ve şu kadar geldi diyen ?

Kınamız eşimle birlikte oldu salonda takı kınada takıldı. Ertesi gün nikah kıydık yine takı takan oldu. Çok farkedeceğini sanmam. Takısını takacak olan her türlü takar.

Kınamız eşimle birlikte oldu salonda takı kınada takıldı. Ertesi gün nikah kıydık yine takı takan oldu. Çok farkedeceğini sanmam. Takısını takacak olan her türlü takar.
Cevabınız için teşekkürler.Ben daha çok şöyle düşünüyorum, nikaha kimse gelmiyor on dklık iş diye. Düğüne çağrılan herkes geliyor aşağı yukarı. Ben hiç nikah salonunda 300-400 kişi görmedim bir çift için, bu açıdan bakıyorum

Cevabınız için teşekkürler.Ben daha çok şöyle düşünüyorum, nikaha kimse gelmiyor on dklık iş diye. Düğüne çağrılan herkes geliyor aşağı yukarı. Ben hiç nikah salonunda 300-400 kişi görmedim bir çift için, bu açıdan bakıyorum
Kına nasıl olcak peki ayrı mı?

Kına nasıl olcak peki ayrı mı?
Evet nikahtan 1 veya 2 gün önce ama bizde öyle kınada takı takılması falan yok. Bi tek gelin avcunu açmıyo derler kaynana da çeyrek veya ne takarsa yani. Takı töreni gibi bir şey olmaz. Bir tek düğün olmazsa nikah salonunda nikah kıyıldıktan sonra bildiğimiz gibi yani

Kınada takı adeti yoktur çoğu yerde. Gelinin avcunu açması için kaynanası bi çeyrek vs koyar kına yakarken.
Ama düğün veya nikah arasında takı yönünden bir fark olmayacaktır. Tabi iki törene de aynı davetlileri çağırmayacaksanız...
Bazen çiftler nikahı aile arasında kıyıyor herhangi bir takı beklentisi olmadan. Fakat düğüne gelen davetlilerden takı bekliyor.
Bazen de hiç düğün yapılmıyor sadece nikah yapılıp gelen davetlileri ona göre yönlendiriyor. Durum kısaca bu :)

Back