Nikah nikaha gelecekler için otobüs tutulur mu ?

Nikah için hiç görmedim tutuldugunu ne yapmam gerek bi kararsız kaldım . Aslında tutsam daha iyi olacak sanki .
Teşekkür ederim :)

İstanbul u bilemem

Nikah saati de önemli

Bir de misafir profili yani kimsede araba yoksa süslü püslü toplu taşımada gitmek zor olur deyip tutulabilir

Annemin nikahına otobüs kaldırılmış

40 yıl önce ulaşım kısıtlı

Annemler Ankara merkezde nikah ilçede imiş

evet aracı olmayanlar için otobüste o şekilde nasıl gelecekler dimi olmaz ya

Görümcemin düğününde de babası tutmuştu

Kız evi önünden kalktı sonra oraya gece geri döndü

Zira 12 de ulaşım sıkıntılı

komşular bir de şehir dışından gelen akrabalar vs bindiler işte

Size gelen olursa zaten onlara da gerekir

bende öyle yapim en iyisi evin önünden kalksın herkes rahat rahat gider

Farklı şehir veya cok uzak değilse tutmaya gerek yok

bulundugunuz belediyeye gidip basvurdugunuzda size nikahiniz icin arac vereceklerde. bende istanbulda bi ilcedeyim. kina dugun cenaze hatta piknik ve topluca duzenlenen geziler icin bile veriyorlar.

Bizde kına ve düğünde araba tutulur 1 tane kesin. Sizde düğün yok anladığım kadarıyla tutulsa hoş olurmuş :)

Gelecek olan kişiler zaten akrabaniz eşiniz dostunuz
Bı zahmet kendileri gelsin :)

Dünyanın bı ucundan diğer ucuna gidiyor insanlar

Adete bağlı bence. Bizim çevremizde cok yaygındır. Nişan, düğün, kina hepsinde servis tutuk belirli yerlerden. Hatta eşime soylemedim bile, kendim tuttum. Onlara da sordum, sizin evden mi olsun veya merkezi bir yerden mi diye. Bizim akrabalar aliskin degil servise, herkes kendi imkaniyla gelir dediler, tamam dedik. Kendi cevremizde merkezi yerlerden koyduk. Bence çok buyuk bir kolaylik.

Canım benim kinamda da dugunumde de tutuldu. Ama kınaya giderken ve düğüne giderken otobüs bizim evin önünden kalktı. Yani yakındaki misafirler ve kalan misafir için. Diğer insanlar kendi geldi zaten. Tek tek milleti toplamak gerekmez. Gelen gelir yani.

Bizde yoktur böyle bir gelenek herkes kendi aracıyla gelir. Zaten otobüsün tüm şehri dolaşması lazım öyle bir şey olsa, herkes farklı semtlerde oturuyor. İlk binenin halini düşünemiyorum.

bazı kişiler tutuyor davetiye kartına kına ve nikah için otobüs kız evinden şu kalkcak diye yazılıyor

Genelde dugun icin tutulur ama nikah ve kina icin tutulmasi gerektigini zannetmiyorum. Ama kiz alma olacaksa ve konvoy yapilip gelin evinde gelenlere yemek vs verecekseniz ozaman gerekir.

Şehir içinde kaldıran duymadım ben ama şehir dışı için kaldıran duydum.

Eşimin ailesi merkezde benm ailem ilçesinde oturuyor arada 45 dk yol mesafesi var. Düğün merkezde oldu ve biz düğünde otobüs kiraladık. Kız evinin misafirleri otobüsle geldi. Konu komşu ve arabası olmayanlar. Gayette güzel oldu düğün gecesi geri herkesi evine bıraktı çokta pahalıya mal olmadı yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…