nikah - sağlık raporu

missmelek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
120
1
0
İstanbul
Arkadaşlar, nikah için başvuru yaparken istenen sağlık raporunda, akdeniz anemisi (talasemi) taşıyıcılığı testi de yapılıyor mu yoksa ayrıca yaptırmamız mı gerekiyor?

Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Sevgiler.

biz sağlık ocağına gitmiştik..ordaki doktor hastaneye sevk etmişti...başka tanıdık doktora gitik hemen yazdı sağlık raporu tahlilsiz falan...
iyi oldu biyandan vakit yoktu çünkü işyerinden izin sınırlıydı..test mest olmadık yanii

sadece sarılık için test alıyorlar canım akdenız anemısını duymadım biz dispansere gıtmıstık.. ama 2008 yılında sımdı sıstem değiştiyse bılmıyorum.

biz nişanlımla dün nikah basvurusunda istenen belgeleri aldık.talasemi testinide istiyorlar...

hepatit b aids ve frengi hastalıkları için test istenır ama talasemi varsa sende ya da onda doktora belirtmenizde fayda var bebek için en azından önlem alınmıs olur

biz nişanlımla dün nikah basvurusunda istenen belgeleri aldık.talasemi testinide istiyorlar...

hangi belediyede başvuru yaptınız canım? ben bu testi yaptırmak istiyorum fakat çoğu belediye istemiyor sanırım, ona göre daha öncesinde bi hastaneye gidip yaptırıcam bu testi.

bir de gün içinde alabiliyormusunuz talaseminin sonucunu? bilgilendirirsen çok sevinirim canım.

bağlı oldugun belediyeye bir sor bakalım olmadı kendi isteğinlede yaptırabilirsin zaten beledıyedekı memurlar bılmıyo hangı test ne sadece onaylımı o önemlı

evet arkadaşlar, ben de dün nikah başvurumu yapmış bulunuyorum. ama bu sorduğum testin isteğe bağlı olduğunu ve yapmadıklarını öğrendim. bunun dışında 5 tane testten geçirdiler, bunun içinde ayrıca bir hastaneye giderim artık...

ben 2007 de evlendim ve talasemi testi yapıldı bize.. bende taşıyıcılık çıktı, şimdi kızıma da test yaptırdık demir eksikliği olduğu için.. yarın sonucunu alıcaz. bakalım hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…