• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nikah işlemleri

amili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
38
0
26
Ankara
hepinize merhaba kızlarrr.. size bişey sormak isterim.. nikah işlemleri sırası nedir ilk önce başvuru yapıp ondan sonra mı hastaneye gidiliyor peki hastanede tahlil yapılacak ya tahlili için aç mı tok mu kan veriliyor bide nikah işlemleri kaç günde biter benim 3 günde halletmem lazım hastaneden tahliller 3 günde yetişir mi şehir dışından geliceğim içim en fazla 3 günüm olucak

hepinize merhaba kızlarrr.. size bişey sormak isterim.. nikah işlemleri sırası nedir ilk önce başvuru yapıp ondan sonra mı hastaneye gidiliyor peki hastanede tahlil yapılacak ya tahlili için aç mı tok mu kan veriliyor bide nikah işlemleri kaç günde biter benim 3 günde halletmem lazım hastaneden tahliller 3 günde yetişir mi şehir dışından geliceğim içim en fazla 3 günüm olucak

bulunduğun il ve ilçeye göre farklılık gösteriyor ben izmirde başvurdum geçen ay önce nikah memurluğuna gittik foto nufüz cüzdanı verdik hemen dosya açtılar dosya numarası yazılı bir kağıt verip belediye ye makbuz yatırın dediler ve 1kağıt verdiler sağlık ocağına gidip kan verin dediler önce gidip kan verdik makbuzu belediyeye yatırdık 3gün sonra makbuzla beraber sağlık ocağından sonuçları aldım nişanlım şehir dışında olduğu için ben tek gittim bu sorun olmuyor 1kişinin olması yeterli yani nikah memurluğuna gidip evrakları verip randevu aldık gün ve tarih belli olduğu için nikah memuru bize uygun saati ayarladı işlemler kolay sadece kan verirken ilk gün orda olman yeterli sonrasını nişanlında takip edebilir

İlk olarak nikahınızın yapılacağı belediyenin evlendirme dairesinden hangi evrakları istediklerini öğrenmelisiniz.Daha sonra aile hekiminizle görüşüp hangi tahlilleri istediğini sorun...Eğer 3 gününüz var ise özel hastanede ya da devlet hastanesinde para vererek yaptırabilirsiniz aksi takdirde yetişmez...Sabahtan aç karnına tahlilleri yaptıracağınız hastaneye giderseniz öğlene yetişiyor sonuçlar...Sonuçları aldıktan sonra aile hekiminiz de onaylatmanız gerekiyor. Diğer evraklarınızda hazır olursa aynı gün belediyeye başvuru yapabilirsiniz.:34::34::34:

aile hekimliginde tahlilleri yaptiriyorsunuz. ama ac karnina, ve saat 10dan önce! bizde saat 10.05 geciyordu dalga gecer gibi tahlili yapmadilar!
bizimde 1 günümüz vardi halletmek icin bu yuzden özel hastaneye gittik 50er lira verdik, ve 1 saat sonra sonuclari aldik.
o arada fotograf cektirdik. butun diger evraklarla nikah dairesine gittik ve defter acildi.

tabi hangi evraklar gerekli bunu önce sormaniz gerek

canım belediyelerin internet sitelerinde gerekli evraklar yazıo genelde hangi belediyeye bağlıysan bi bak internet sitelerine istersen :) biz de 3 hafta önce fln hallettik bunları :)

Canım teşekkür ederim aynı konuyu ben açacaktım:) Allah kolaylık versin inşallah her şeyi kolayca halledersiniz.

Back