Nikah işlemleri kafayı yedirtecek

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.651
798
Kızlar nişanlımla ben farklı şehirlerdeyiz. Nişanlım şu an pendikte ama biz nikahı kadıköyde kıymak istiyoruz(b kaç ay önceki ikamet yeriydi).
Her belediye farklı bişey söylüyo nasıl yapıcaz bu işi. Kimi diyor ki bulunduğunuz ilden izin alacaksınız. Bulunduğum ili arıyorum izin için nişanlının gelmesi gerek başvuruyu beraber yapcaksınız diyor. Yani istanbulda mı işlemleri bşlatmam gerek yoksa burdan sağlık raporunu alıp oraya mı gitmem gerek nedir? Ayrıca cuma günü oradayım pazar dönüyorum 1 iş günnde yetişmesi mümkün değil herhalde bütün işlemlerin çok sinir oldum.

Bütün evrakları tamamlayıp nişanlınla beraber kadıköy belediyesine gidip basvurabilirsin. 1 iş gününde yetişir.

Kadıköy akdeniz anemisi testi de istiyor btün testlerin sonuçlarını aynı gün alabilecek miyim acaba?

nişanlınız gelecek işlemleri sanki sizin orada nikah yapacak gibi yaptıracaksınız, sonra da izin belgesi alıp gerçekte yapılacak yere yine beraber başvuracaksınız. kısacası izin belgesi işi iki iş.
en iyisi siz gidip direk oradan başvuracaksanız, ikamet belgenizi alıp beraber başvurabilirsiniz, sağlık raporunu falan beraber yaptırmanız gerekiyor. tabii bu arada dediğiniz gibi belediyeler farklı belgeler isteyebiliyor, mutlaka bakın websitesinde yazıyordur.

kolay gelsin. ama emin olun yabancıyla evlilik kadar zor olamaz

İnternette detaylı yazıyor cnm 2niz birlikte başvurcaksınız ilk sonra tek kişi halledebilir ayrıca başka biyerde kıydırmak istiyosan bagli bulundugun yerden izin alman gerekiyor sevk gibi bişey yapıyolar yani ama sen eniyisi netten hangi belediyeye bagliysan nikah işlemleri aciklamalarını bi oku Allah tamamına erdirsin

Kızlar nikah işlemlerini okudum zaten hatta aradım ama kimse net bir şey söylemedi. Burdan izin almak içşn de nişanlımjn gelmesi gerekiyormuş ne anladım o işten? Ben de sağlık raporunu aile hekimibe onaylatmalıymışım mesela o nasıl olacak?

Ben temel hatları ile anlatayım canım.
Nikah işlemleri için tek ikametgah şartı yeterli. Sen bulundugun yerden izin belgesi alabilirsin ztn işlemin mantıgı odur, onun için nişanlın gelebilse veya sen gidebilsen ztn birlikte yaparsınız sen belediyede sert çık ve hakkını kullan. Kadıköyde daha çok yorulursun hem bir günde yetişmesi zor. Aile hekimleri nikah işlemleri için onay yapar illa kayıtlı olmana gerek yok önce aile hekimine gidip sevk ettiriyorsun sonra onaylıyor. Sen sağlık raporunu alma kabul etmeyebilirler ya izin belgesini hallet yada istanbulda basvur

biz de farklı şehirlerdeydik. ben bulunduğum ilde bütün belgelerimi topladım, en son izin kağıdı verdiler. izin kağıdını eşimin bulunduğu ile verdik ve nikahımızı orada kıydırdık.

Olayı şu şekişde hallettik . İstanbulda nişanlımın aile hekiminde testleri yaptırdık, verem savaşta akciğer filmini çektirdik. Aile hekiminden raporu alıp nişablımın bağlı bulunduğu yerden izin belgesi aldık. Kadıköye gidip günü aldık ve hallettik bir kaç günde....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…