• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah için sağlık raporu nerelerden nasıl alınmalı?

nasslycan

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2016
11
0
6
Merhaba Nişanlıyım şu anda nikah işlemleri için gereken evrakları halletmeye çalışıyoruz. Fakat ben çalışıyorum nişanlım askerden yeni döndüğü için işe başlamadan hallediyor. Aile hekimiydi verem savaşıydı bir sürü ayrı yer ve zaman kaybım olacak diye düşünüyorum bütün bunları bana yakın bir yerde devlet hastanesi var oradan yaptırıp işten bir iki saat izin alıp çıkan sonuçları aile hekimine versem kabul olur mu? Devlet hastanesinde dahiliye mi gitmem gerekiyor yoksa sağlık kuruluna mı? Biri yardımcı olsun.
:KK17::KK17:

Merhaba Nişanlıyım şu anda nikah işlemleri için gereken evrakları halletmeye çalışıyoruz. Fakat ben çalışıyorum nişanlım askerden yeni döndüğü için işe başlamadan hallediyor. Aile hekimiydi verem savaşıydı bir sürü ayrı yer ve zaman kaybım olacak diye düşünüyorum bütün bunları bana yakın bir yerde devlet hastanesi var oradan yaptırıp işten bir iki saat izin alıp çıkan sonuçları aile hekimine versem kabul olur mu? Devlet hastanesinde dahiliye mi gitmem gerekiyor yoksa sağlık kuruluna mı? Biri yardımcı olsun.

Merhaba canim bizde gecen sene kisin almistik ama hastanelerde 400 lira demislerdi simdi dahada pahalidir saglik raporu saglik ocagi ucretsiz yapiyo demislerdi biz saglik ocağında kan verdik verem savasta da ciğerler icin bi rontgen istiyolar sadece o kadar iki yere gitmistik yarim saate halletmistik hepsini

Merhaba canim bizde gecen sene kisin almistik ama hastanelerde 400 lira demislerdi simdi dahada pahalidir saglik raporu saglik ocagi ucretsiz yapiyo demislerdi biz saglik ocağında kan verdik verem savasta da ciğerler icin bi rontgen istiyolar sadece o kadar iki yere gitmistik yarim saate halletmistik hepsini
benim iş yerim ile evimin arasında bayağı mesafe var ve ulaşımı da kolay değil iznim de az olduğu için olanların hepsini düğüne saklıyorum. Aile hekimin olduğu yer ile verem yerinde de bayağı mesafe var ondan dolayı iş yerime çok yakın devlet hastanesi var ve ssklılara ücretsiz yaptıklarını söylediler. Ama hangi poliklinik söylemediler.

Başvuracağınız Belediye ile görüşün, normal şartlarda bu şekilde kabul edlmez, ama her belediye farklı uygulama yapıyor en doğru bilgiyi onlar verir
Ayrıca nereden alırsanız alın, asıl Belediyenin size düzenlediği sağlık raporunu onaylatmanız gerekiyor, onların sizi yönlendirmesi gerekiyor.
Hastahanede sizden o kağıdı isteyebilir, başvurular çift olarak yapılıyor ama değişkenlik gösteren uygulama - en iyisi nikah kıyacağınız belediyeyi aramak

biz bunlari daha gecen hafta halletik. Kisitli zamanimiz olmasi ile benimki (ben yurtdisinda yasiyorum) özel bir tip merkezinde yapildi. Kan testi + ciger filmi 70 tl idi (bizim doktorumuz benden ayriyeten bayandan istenmeyen birsey istemis hangi sebeble bilmiyorum ama 100 tl verdik o yüzden). Ertesi gün aksama cikmisti sonuclar. Alip aile hekime gidip raporumu aldik :). Nisanliminda ertesi güne cikmisti

Back