• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah İçin Kan Tahlili Ücretiz Yapılıyor mu ?

kızlar biraz önce sağlık ocağını aradım nikah işlemleri için bana sadece verem savaşta film çektir gel diğer işlemler burda yapılıyor dedi
verem savaşı aradım 30 liraya çekiliyor dedi. dedim neden ücretli? çünkü biz derneğiz burda öyle sadece verem hastalarına ücretsiz güngören bakırköy vs oralara gidin dedi ben hiç birşey anlamadım esenlerde oturuyorum bana en yakın orası kalkmış para isterim güngörene git ordan almıyorlar diyo verem savaşın çeşidimi var yaa anlamadım ben?:26:

aile hekiminizin bulunduğu sağlık ocağı akciğer filmi dışında herşeyi yapıyor arkadaşlar

tamam ama akciğer filmi için verem savaş 30 tl para istedi neden dedim bişiler geveledi ama anlamadım
onlar dernekmiymiş neymiş para almayanlarıda varmış vs bilen varsa açıklasın lütfen kızlar

Bende bugün nikah günümü almış biri olarak tecrübelerimi yazayım, biz tahlil ve filmi, devlet hastanesinde yaptırdık, herhangi bir ücrette vermedik, enfeksiyon bölümünden randevu aldık önce, dahiliye yerine bu bölümü tercih ettik, çünkü çok sakin ve hiç sıra olmuyor, doktorada nikah için istediğimiz tahlil ve filmi söyledik, , kanlarımızı verdik, tahlil sonucunu ertesi günü internetten çıktı olarak aldık, filmide zaten çektikten 15 dakika sonra veriyorlar.. Daha sonra aile hekimimize onaylattık.. bu arada okmeydanı ssk da yaptık işlemleri, devlet hastaneleri rapor verimiyor sadece tahlil ve filmi çekiyor, raporu aile hekimleri veriyor..

ben aile hekimimin bulunduğu aile sağlık merkezine gittim doktor rapor için tahlilleri yazdı orada kan aldılar sonra dispansere gittim film çektirdim 2 gün sonra ikisinin de sonuçlarını alıp doktoruma onaylatıp raporu aldım.hiçbir ücret ödemedim.

ben aile hekimimin bulunduğu aile sağlık merkezine gittim doktor rapor için tahlilleri yazdı orada kan aldılar sonra dispansere gittim film çektirdim 2 gün sonra ikisinin de sonuçlarını alıp doktoruma onaylatıp raporu aldım.hiçbir ücret ödemedim.

peki bu verem savaş dispanseri benden niye 30 lira istiyor inada bindirdim işi vermek istemiyorum:47:

benim gittiğim yer mesela kadıköy verem savaş dispanseri.sizinki nasıl dernek anlamadım.ha kadıköyde aile hekimime değil de belediyenin rana beşe sağlık polikliniğine gitseydim orası evlilik raporu tahlilleri için 70 tl istedi.

evet kızlar şimdi geldm işyerine
sağlık ocağında hallettim tahlil işlerini doktorlada fil için konuştum gerek varmı diye
eskiden istiyorlardı şimdi istenmiyor herhalde bilmiyorum hemşirelere sor dedi
hemşire de doktorun insiyatifinde film görmeden kabul eder onaylarım derse olur dedi
doktora gittim oda tamam olur çektirme dedi
böylelikle bu dertte bittiiiiiiiii:52:
bide yarın için tekrar izin almasam annem gelse sonuçları alıp onaylarmısınız dedim onuda kabul etti sadece kan gurubu kartı istedi gelirken onuda 15 liraya özelde yaptırdım benim işim böyle sorunsuz oldu ama nişanlımın öyle olmadı başakşehirdeki sağlık ocağında tahlil yapmıyorlarmış devlet hastanesinde yaptırdı hatta devlet hastanesinde bu evlilik için yapılan işlemler paket halindeymiş 32.80 liraymış:1: faturalı kontürlü telefon paketleri gibi nikah vs paketleri varmış artık fiyatıda buymuş sabah sabah çok şaşırdık yaa:53: neyse oda 32,80 verip halletti ama onay için gözükmesi gerekiyormuş maalesef işte böyle kızlar ikamet yerine göre değişiyor herhalde prosedür
ama şuan kollarım delik deşik ve kan gurubu için kan alınan sol kolum çok acıyorrr:37:

Ben istanbul esenlerde oturuyorum bende salı günü basladım işlemlere kısmetse cuma günü yani yarın tamamlıycam
arkadaslar eger cok aceleniz yoksa ozel hastaneye gidip bosuna para vermeyin evlenmek zaten çok zor herhangi bir saglık güvenceniz olsada olmasada saglık ocakları saglık raporu için kan tahlillerini ücretsiz yapıyo
İlk önce baglı oldugunuz nikah dairesine gidin orda sizin kimliklerinizi alıp evlenme ehliyet belgesi adında bir kagıt verıcekler ve lazım olan belgeleri size bildircekler ardından baglı bulundugunuz aileme hekiminize gidin o size ertesi gun sabah için tahlıl kaydı acıcak ertesi sabah saat 9 ila 10 arasında kan alınıyo sonuclar bırgun sonra verılıyo.kan için kayıt actırdıkdan sonra yine en yakın verem savaş dernegine gidip ciger filmlerinizi cektırın bizden kişi bası 30 lira almıslardı.Sonuclar yarım saatte çıkıyo diyolar ama biz 15 dakikada almıstık .ertesi gun kan tahlıl sonuclarınızı almak ıcın yanınızda varsa kan grubu kartı veya ehlıyet kan grubu için gerekıyo (yoksada 15 liraya yapıyolar) en az2 resım bulundurun .sonrasında ciger filminizin raporu tahlil raporu 6 adet vesikalık nufus cuzdanı fotokopılerınız ve aslı ile basvurunuzu tamamlıyorlar (eger ilk önce nikah dairesine giderseniz muhtarlıkdan ve nufus mudurlugunden belge almanıza gerek kalmıyo cunku evlenme ehlıyetı dedıklerı kagıt hepsını kapsıyomus ve onlar ucretsiz veriyo) ayrıca esenlerde nikah ücreti hafta içi 163 hafta sonu 263 tl olarak belirlenmiş nikah memurunuzu dügüne getirmek istetiginizde ortalama 300 tl fark ödüyorsunuz hafta sonu fiyatının üzerine

Son düzenleme:
Ben dün hepsini bitirdim çok yorucuydu sonunda bitti ya çok şükür..
Önce başvurumuzu yaptık ordan verem savaşa gidip film çektirdik.
Ordan sağlık ocağına gidip kan aldırdık.
Öğleden sonra alın dediler.
öğleden sonra önce belediyeye gidip 158tl ödedik.
Sonra sonuçları aldık oralara bi ücret ödemedik.
Bütün belgeleri nikah dairesine götürdük.
Günümüzü saatimizi aldık.
Bitti:)

Ben diyarbakırın bir ilçesinde nikah yaptım.
Talasemi tahlili için kan verdik diyarbakır merkezde kendi yerine, bedavaydı.
sağlık raporu için de ilçedeki aile hekimine gittik, ne röntgen ne tahlil bişey yapmadan verdi bir kağıt elimize sağlık raporu adında
Kısacası para ödemedik.
Nikah memuruna verdiğimiz 150 tl yi saymazsak tabi.
Normalde buranın halkından alınmıyormuş o ücret. Bir komşumuz keşke vermeseydiniz demişti.

dün Fatih Belediyesini aradım,
6 resim ve kimliğinizle gelip müracat ediyorsunuz dedi, ee peki sağlık raporu dedim...
burada biz yapıyoruz onları dedi...
ücreti? dedim...
50 TL kişi başı... dediii

bir dünya koşturmaca yapacağımıza 50 TL verip herşeyi orada halletmek daha mantıklı geldi kızlar...

Back