• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah İçin Kan Tahlili Ücretiz Yapılıyor mu ?

ilkim03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
688
0
0
İstanbul
nikah için kan tahlilini ücretsiz yaptıranlar varmış
ben hangi devlet hastanesine sorduysam paralı dedi
hele özeller kişi başı 200 dedi
devletlerde 60-100 lira arası fiyat verdi
sizler nerelerde yaptırdınız

sizler nerelerde yaptırdınız

evet her yerde paralı ve pahalı ama biz ümraniyede ümran tıp merkezinde yaptırdık 2 kişi 60 lira tuttu ve aynı gün verdiler sonucu. devlet hastaneleri 2-3 gün sonra veriyor. eğer anadolu yakasındaysanız orda yaptırabilirsiniz. akciğer filmi de verem savaş dispanserinde 10 liraya çekiliyor

evet her yerde paralı ve pahalı ama biz ümraniyede ümran tıp merkezinde yaptırdık 2 kişi 60 lira tuttu ve aynı gün verdiler sonucu. devlet hastaneleri 2-3 gün sonra veriyor. eğer anadolu yakasındaysanız orda yaptırabilirsiniz. akciğer filmi de verem savaş dispanserinde 10 liraya çekiliyor

hmmm teşekkür ederim avrupa yakasındayım ne yazık ki :((

bugün kan tahlilini yaptırdım
devlet hastanesinin dahiliye bölümüne randevu aldım 2 gün sonraya verdiler
tabi önce sağlık ocağındn hangi testleri istediklerini öğrendim bi kağıda yazdılar verdiler
daha sonra doktora bu testleri yaptırcam evlilik için dedim
yazdı kan verdim ertesi gün öğlene çıkar dediler
yarın alcam kısmetse
sosyal güvenceniz varsa ücret ödemiyorsunuz

tatlım artık aile hekimliği var para vermenize gerek yok bağlı olduğunuz belediyenin aile sağlığı merkezine gidip gün alın orada ücretsiz

teşekkür ederim aile hekimliğinden gün alsam 2 sonraya veriyordu dahiliye bölümüde
ikiside ücretsiz onuda öğrendim ama ne yazık ki aile bölümü 1 hafta kapalıymış
o kadar bekleyemedim devlet hastanesinin dahiliye bölümünde yaptırdım

sizler nerelerde yaptırdınız[/QUOTd

devlet hastanesinde calısıyorum bizim hastane kişi başı 35 lira devlet hastanesine gidersen evlilik tahlıllerı deme bu tahlıllerı yaptırmak istıyorum dersın evlilik diyince para geçiriyolar benden bile kurumum ödediği halde para istedıler bende evlilik tahlıllerı olarak değilde normal bir hastaymısım gibi bu tahlıllerı para ödemeden yaptırdım

biz de önümüzdeki pazartesi uğraşıcaz sağlık raporu işiyle. devlet hastanelerinin hepsi paralı evet :(
aynı gün içinde bütün işlemlerimizi halletmek istiyoruz. bu yüzden paralı bi yerde yaptırıcaz sanırım :(

valla hastaneler hiç öyle söylemiyo. hangisini aradıysam paralı dedi. okmeydanı hastanesinin sitesinde evlilik için sağlık raporu verilir yazıyo. mail gönderdim sağlık kurulunda işlemler yapılıyor diye yanıt verdiler. sağlık kurulunu aradım kem-küm biz yapmıyoruz dediler. sizden yapıldına dair dönüş aldım dedim, he evet, ama ücretli yapıyoruz dediler. isterseniz dahiliye bölümünden randevu alın, tahlilleri yaptırıp aile hekiminize onaylatın dediler. oradan oraya savuruyolar. başka bir ilçe araştırma hastanesini aradım, onlar da 90 liraya yapıyoruz,sonra aile hekimine onaylatıyosunuz dediler.
sonuç olarak, ücretsiz olarak evlilik için rapor alma sözde var, uygulamada yok maalesef.

yapılmıyor canım.
bizde kan tahlillerine ve filme ayrı para ödedik ve zannedersem 110 lira kadar tutmuştu.
sağlık ocaklarında yapılmıyor.

devlet hastanesinin dahiliye bölümüne gittik
evlilik için bu testleri istioruz dedik
sosyal güvencemiz vardı
hiç bi ücret ödemedik
2010 kasım ayında

sağlık ocağındaki doktor
söylemeyin evlilik için para isterlerse ikna edin demişti
bende devlette doktorluk yapmıştım yapıyordum yazıyordum testleri demişti

Son düzenleme:
Kızlar nikah için olduğunu söylemezsek hangi testleri yaptırmamız gerekiyor acaba?
Birde dahiliyeye gidip evlilik için istiyorum desem ücret alırlarmı acaba?

bizde kasım ayında yaptırdık eyüp devlet hastanesınden aldık fiyat olarak 110tl mi ne verdik
hem kan tahlili yaptılar hemde röntgen felan cektırdık
sabah 11 de verdik saat 15:00te aldık
ordan once bı kac yere sorduk olmuyor dediler sağlık ocaklarıda aile hekimliğine geçtikleri için olmuyo dediler
zaman kısıtlı olunca mecbur yaptırdık

Kızlar nikah için olduğunu söylemezsek hangi testleri yaptırmamız gerekiyor acaba?

her hastaneye göre değişiyor
bakırköy devlet hastanesi dahiliye bölümüne randevu aldık
bu testleri istiyoruz evlilik için dedik yaptırdık
ücret ödemedik

istedikleri testler
HBsAg
anti HBs
HCV
anti HIV
Kan grubu
( sağlık ocağıan gittim hangi testleri yaptırmamız lazım dedim
bunları yazdı bir not kağıdına gittik yaptırdık )

ssk mız vardı ücret ödemedik
kimi hastene sosyal güvence olsada alıyor
sağlık ocağındaki doktorda ücret isterlerse ikna edin
gerekirse evlilk için demeyin demişti
bende devlet hastanesinde çalıştım yazıyorduk
sorun yapmıorduk dedi
öylede oldu

her hastaneye göre değişiyor
bakırköy devlet hastanesi dahiliye bölümüne randevu aldık
bu testleri istiyoruz evlilik için dedik yaptırdık
ücret ödemedik

istedikleri testler
HBsAg
anti HBs
HCV
anti HIV
Kan grubu
( sağlık ocağıan gittim hangi testleri yaptırmamız lazım dedim
bunları yazdı bir not kağıdına gittik yaptırdık )

ssk mız vardı ücret ödemedik
kimi hastene sosyal güvence olsada alıyor
sağlık ocağındaki doktorda ücret isterlerse ikna edin
gerekirse evlilk için demeyin demişti
bende devlet hastanesinde çalıştım yazıyorduk
sorun yapmıorduk dedi
öylede oldu

Peki bunları beraber yaptırmak zorundamısınız?
Biz ayrı ayrı yaptırmak zorundayızda...

yoo tabiki değilsin
biz beraber gittik hastaneye yaptırdık
ama sağlık raporu yazdırmaya ben tek gittim
evraklarla nişanlım adına da yazdırdım :34:
hasteneye de tek tek gidebilirsiniz
sadece nikah başvurusu yaparken beraber gidiyosunuz

Bizde özel hastanede yaptırdık ben sordum ssk lı olunca fiyat nasıl oluyor dedim değişmiyor bu testler özel testler falan dedi zaten o an insan işimi hallediyim diye düşünüyor fazlada uğraşamıyosun 2 tahlil 80 tl tuttu.

[/QUOT

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. ben evlilik için akciğer filmini kadıköy verem savaştan aldım sabah erken gittim nişanlımla beraber sırayla röntgenlerimizi çekildik ve öğleden sonra 13:30 da gelin sonuçları alın dediler gittik aldık 2 kişi 0 lira para ödemedik ben 10 lira falan biliodum ama ücretsiz dediler. çıktık sonra bir başka gün ayrı ayrı yerlerde kan tahlillerini yaptırdık aile hekimleride yapıyor fakat benim bağlı bulunduğum altıntepe aile hekimim kan grubu kartı. ehliyet vs. kan grubunu yazan bi belgeyi görmeden yapmadı. bende merdivenköy polikliniğine gittim 3. tüp kan verdim ve onada 0 lira ödedim bir gün sonra gelin laın dediler... yaniii bu tarz şeylere para vermeyin böyle bir imkan sunulmuşsa neden yararlanmıcaz ki :nazar:

bazı aile hekimleri kan grubu kartı, ehliyet vs. kan grubunu kanıtlayan bir belge istemeden de yapıyor ÜCRETSİZ benim gittiğim yapmadı sadece benim nişanlım yaptırdı kendi aile hekiminde birde kuzenim.

Back