Nikah nikah başvurusu hakkında

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
kızlar yarın nikah işlemlerimize başlıyoruz inşallah.
yalnız aklıma takılan bişey var. belgelerde sağlık grup başkanlığından sağlık raporu yazıyor. baktım galiba bana yakın olan sağlık ocağı bu kapsama giriyor. zaten bi arkadaşım da sağlık ocağından aldığını söyledi bu raporu. ama sağlık ocağından aldığı içn kan tahlili vs yapılmadığını söyledi. uyuşmazlık varsa ne olacak peki... bu işleri atlatanlar bana yardımcı olursa sevinirim. bu belgeyi hastaneden mi alacağım sağlık ocağından mı. ayrıca da bu tahliller esnasında beraber mi olmamız lazım nişalımla?

beraber olmaniza gerek yok ayri ayri da yaptirabilirsiniz.. saglik ocagi butun gerekenleri yapiyor mu onu bilmiyorum ben laborotuar klinikte yaptirmistim.. kan uyusmazligi olsa da bi sorun olmuyor sadece dogum yaparken bebegin uyum saglamasi icin bi igne yapiyolar o.. yani sadece raporlari alsan yeter uyusmazlik cikarsa ekstradan yapacagin bir sey yok

ama eger esinle ayni ana denk getirebilirsen tahlil yapma olayini isleriniz daha kolay hallolur hersey ayni anda aradan cikar bekleme sureleriniz cakismaz... ama eger ki imkan yoksa çalisma saatlerinden dolayi dedigim gibi ayri ayri da yapabilirsiniz bir sorun yok

hımm sağol canm. sağlık ocağı olsa benim için çok rahat olur ama işte bu tahlillerin hepsi orda tam yapılıyor mu diye içim rahatsız. sonra bi problem olmasın da..

bende saglik ocaginda yaptirdim kan falan aldilar yani,
bizde esimle beraber gitmedik...:44:

cnm uzerinden koca 5 yil gecti ama
Hatirladigim kadariyla soyle oldU
Saglik ocagindan formaliteden saglik raporu aliyorsun...
Sonra seni yonlendiriyorlar
Gidiyorsun esinle beraber kan veriyorsun,
Sonrada sonucu aliyorsun
O zmn yanlisim yoksa 108 lira gibi birsey tutmustu tahlillerimiz.
Sonra ikametgah resim falan lazimdi sanirim cnm
Uzun surmuyor yani o kadar.yanlis hatrlamiyorsan 3 gunde mi ne cikiyordu tahlil sonucu.

Yeni bikac aylik evli birileri varsa onlar daha iyi yardimci olur.
Sonucta hergun birsey degisiyor.
Mutluluklar dilerim...

Ben yabanci uyruklu idim o zmn o yuzden bizim islemler epey uzun surmustu konsolosluk falan...
Neyse kolay gelsin...

Eğer karşılıklı "sağlık raporu istemiyorum" dersen sağlık raporuyla uğraşmana gerek kalmıyor. Biz bu şekilde almamıştık.

9 şubatta biz gün aldık, bağlı bulunduğun belediyenin sayfasında herşey yazıyodur zaten, sağlık ocağı listesinden en yakın olanı seçtik gittik kan verdik o sırada bazı belgeler dolduruyosun o belgelerle işlem yaptırmaya gidiyosun, tahlil sonuçlarını 19 şubatta alıcaz, kan uyuşmazlığı içinde kan grubun ne diye soruyolar benimki B+ kan uyuşmazlığı yokmuş dediler o kadar
tahlil işini ayrı ayrı yaptırabiliyomuşsunuz ama nikah başvurusu için birlikte olmanız gerekiyo

hımm sağol canm. sağlık ocağı olsa benim için çok rahat olur ama işte bu tahlillerin hepsi orda tam yapılıyor mu diye içim rahatsız. sonra bi problem olmasın da..

tatlım öyle aman aman bi tahlil olayı yok, talasemi (akdeniz anemisi) en önemli konu, ki oda evlenmenize engel değil sadece seni bilgilendirecekler ilerde çocuklar için sıkıntı olabilir diye

Sağlık ocağından sağlık raporu alıyorsunuz; bu formalite olanı. Artık bunu şart koşmuyorlar, biz yapmadık.

Daha sonra diğer belgelerle birlikte nikah kaydınızı yaptırıyorsunuz..
Size bağlı bulunduğunuz ilçeye göre adres veriliyorlar,
şart olan kanın alınması için.Bu testle akdeniz anemisi testi yapılıyor..

Eğer iki kişidede bu varsa tedavi başlatmadan onay verilmiyor nikah tarihine.
Birinde varsa sorun olmuyor..

Birde cinsel tarama testi yapılıyor adını bilmiyorum.
Bu şart değil; yapılmasını istemiyorum deyip, belgedeki kutucuğu işaretliyorsunuz.

Neyse daha sonra test yapılan yerde size gün veriliyorlar, alıp götürüyorsunuz belgenizi tamamlıyorsunuz.

Son düzenleme:
Ben gecen sene evlendim.

Saglık ocağında sadece genel muayene yaptılar. Kanı laboratuvarda ucretli olarak aldırdık sonra onaylattik. Epey zahmeti bir isti. Allah yardımcınız olsun canım.

ne güzel ya, biz sağlık ocağında halledemedik işlerimizi.

2011 nisanda almıştık raporu, bir hafta sürmüştü.

nikah dairesinden yapılması gereken işlemler için formu aldık.
biz işlemlerimiz çabuk olsun diye özel hastanede yaptıralım dedik,
ancak orda da telasemi tahlili yapılmıyormuş, devlet hastanesine gittik.
tüm rapor işlemleri bitip nikah dairesine teslim etmeden önce bağlı olduğumuz sağlık ocağına
göstermeye gitti eşim, aslında birlikte gidip doktorun görmesi lazımmış ikimizide,
ancak doktor tanıdık olduğu için gerek kalmadı benim gitmeme.
kısacası, tüm prosedürleri yapmak zorunda kaldık biz.

küçük bir sahil kasabasında yaşamama rağmen cinsel yolla bulaşan ve kan yoluyola bulaşan kısacası bulaşan veye genetik olan tüm testler yapıldı hemde sağlık ocağında aile hekimimiz liste yaptı sarılıktan hiv talasemiye kadar hatta sorunumuz da çıktı öğrendik bu yolla rica ederim liste yaptırın tek başınıza yaptırılmıyor testler mutlaka nişanlınızla gidin yeni evli biri olarak bunu önerebilirim hayırlı uğurlu olsun tebrikler

Sağlık ocakları yok artık bizim burda. Sadece aile hekimlerinin olduğu yerler var. Nikah işlemlerine de ana-çocuk sağlığı merkezi bakıyor bizim burda.

Tatlım ben 29 ocak ta evlendim, nikah işlemleri için de iki gün yetti bize.
Öncelikle vesikalık fotograf ile evlendirme dairesine gittik. Bizim için sağlık raporu
evrakları hazırladı ve bizi kendilerinin anlaşmalı olduğu bir toplum sağlığı merkezine
yönlendirdiler. Öğleden önce gittiğimiz için hemen kan alıp tahlile gönderdiler.
Ertesi gün gidip sonuçları aldık ve o gün 2 saat içinde günü aldık, işlemleri bitirdik.
Sağlık raporu şöyle önemli; bazı genetik hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak gerekli.
Hastalık durumunda bununla ilgili bilgileri sağlık personeli sana veriyor. Bir de HIV ve
Hepatit gibi bulaşıcı hastalıklar var. Allah korusun, eşlerden birinin taşıyıcı olması
aileyi etkiler. Bunları önlemek için uygulanan bir prosedür. İstersen gitmeden önce
başvuru yapacağın evlendirme dairesini ara bilgi al.
Allah yardımcınız olsun, kolay gelsin :)))

dün nikah işlemleri diye bir konuya yazmıştım, senin için tekrar kopyaladım.

bizde bugün nikah işlemleri için koşturduk. Nişanlımın bağlı olduğu belediyeden ve aile hekiminden alıyoruz raporu. Rapor için verem savaştan ciğer filmi sanıyorum toplam 30 tl verdik ve herhangi bir hastaneden evlilik için kan testi yaptırıyorsunuz. HIV testinin sonucu 2 günde çıkıyormuş. Bu testleri ve ciğer filmini herhangi birinizin aile hekiminde onaylatıp raporu alıyorsunuz. Ümraniye belediyesi muhtardan hiçbirşey istemediklerini söyledi bize. Sadece aile hekiminin raporu, 5er foto ve nüfus cüzdanınız yeterli dediler. Biz istanbulda ikamet ediyoruz ama ankarada nikah kıyılacak, onun için istanbula başvuruyoruz ümraniye belediyesi bize 30 tl karşılığında nakil kağıdı verecek. Ankarada asıl memur, cüzdan parası falan ödenecek.

teşekkürler kızlar.
sağlık ocağından yapılmıyormuş öyle söyledi nikah dairesindeki görevli
biz de hastanede yaptırdık kan alındı ve ciğer filmi çekildi,
ertesi gün onun sonuçlarını aldık.
aile hekimine onaylatınca başvuruyu yapabilecekmişiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…