• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nihat Behram-Daraacnda 3 Fidan

gülünün solduğu akşam ve dar ağacında üç fidan lise yıllarımda okumuştum.okurken ağlamıştım.beni çok etkilemişti bu kitaplar kızım büyüdüğünde okutacağım kitaplar arasında malum şimdiki nesil a politik yetişiyor.

darağacında üç fidan,gülünün solduğu akşam,yaralısın,deterimde kuş sesleri birde yanlış hatırlamıyorsam kanayan ı okudum

ilona mutlaka al oku ok
Selam olsun üç fidana!
Selam olsun ölüme meydan okuyanlara...

Ama aşk olsun sana çocuk... Aşk olsun...

Bir kalem susar , yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez .Kalemler vardır , yılmadan , usanmadan , eğilmeden , bükülmeden yazar...

Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım..

savrulmak özgürlüğe esen rüzgarla
bir şarkı,bir şiir,bir ıslık
ve bir rüzgar selamıyla gidenlerin ardından Denizlerin dalgası olmak... YENİLMEDİKKİ!!!
umaya değer bir kitap bana bir agbiyimin hatırasıdır bu kitap daha lise yıllarında okumuştum hala da kütüpanemin en gözde kitaplarından biridir kızım için saklıyorum zamanı gelince ben de ona vericem ve anlasın ülkemizde yaşananları

Bence de okunmasi gerekli bir kitap...

suçu: tam bağımsız bir türkiye istemek
cezası: idam

'Delikanlım,
iyi bak yıldızlara.
Onları belki bir daha göremezsin.
Belki bir daha
yıldızların ışığında kollarını
ufuklar gibi açıp geremezsin

Delikanlım,
sen ki,ya bi köşe başında
Kaşından kan sızarak gebereceksin
Ya da bir devrimci gibi darağacında
can vereceksin.''

Darağacında üç fidan o dönemi çok iyi anlatan kitaplardandır.
Okuduğum yıllarda zaten bildiğim şeyleri çok net şekilde anlatmış bir kitap bulduğum için çok memnun olmuştum.
Bu günlerde o dönemleri anlatan Hatırla Sevgili dizisi var mutlaka seyrediyorsunuzdur. O diziyi izlerken aklıma bu kitap geliyor.

Filmi yapılmıştı HOŞÇAKAL YARIN mutlaka izlemelisiniz...
Başrolü Behram Şimşek canlandırıyor...

İşte geldik gidiyoruz
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz çakılından aldık
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz masmavi tuzundan
Hoşçakal kardeşim deniz
Sonsuzluğundan birazcık
Hoşçakal kardeşim deniz
Birazcıkta kederinden
Hoşçakal kardeşim deniz
Birşeyler anlattın bize
Hoşçakal kardeşim deniz
Denizliğin kaderinden
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz daha umutluyuz!
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz daha adam olduk
Hoşçakal kardeşim deniz
İşte geldik gidiyoruz
Hoşçakal kardeşim deniz

ilkokul 5.sınıfta ilk defa roman okumaya başlamıştım.
Elime ilk aldığım ve bir solukta okudum ilk kitap budur.
Şimdi bir kez daha okumak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

söylenecek çok söz yok bir dönemi yeni nesile(hani şu magazin haberleriyle büyüyen nesile) en güzel anlatan kitap... aydın düşünenleri kalpten yaralayan, karanlık düşünceleri zevkten oynatan tarih....

güzeldi... en etkilendiğim kitptı desem yalan olmaz . deniz gezmişin idama götürülürken hadi eyvallah deyişi fln bu nası bi gözü karalıktr dedirtti

Şimdilerde elimde olan kitaptır...Doyumsuzluk kaplamış içimi, sayfaları alel acele çevirircesine hayranlıkla okuyorum...Tüylerim diken diken oluyor, nefesim kesiliyor...Gözlerimde yaş doluyor...

ŞİMDİLİK HOŞÇAKALIN
İNFAZLARDA BULUŞURUZ
!!!

helal sana iyi ve koca yürekli genç adam...

ben de okumadım belki de işime gelmedi yapılan haksızlıkları görmek (bilmiyor değilim ama detaylarıyla bilmiyorum)şu anda da insanlara bir suç atılıp yıllarca sebepsiz yere hapis tutabiliyorsun sonra da suçsuzmuşsun diyebiliyorsun.

Back