Nihat Behram-Daraacnda 3 Fidan

zerrinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2007
773
4
96
İstanbul
'Biz şahsi hiçbir çıkar gözetmeden, halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştık! '

1968'ler. Yazılı tarihin en barbar asrının en umutlu, en ışıklı, en cesur günleriydi. Coşkun bir devrimci dalganın bütün dünyayı sarstığı, onlarca ülkede milyonlarca insanın ayağa kalkarak, 'Gerçekçi ol, imkansızı iste, ' diye haykırdığı günlerdi...

Böyle bir dünyada, Denizler de özgürlük bayrağını Türkiye'de yükseklere taşıdılar. ABD'ye, NATO'ya, yurtlarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmek isteyenlere en iyi cevabı eylemleriyle, yürüyüşleriyle, cesaretleriyle verdiler.

Ve egemenler, bu özgürlük kabarışının intikamını 12 Mart karanlığında üç gençten çıkarmak istediler. Somut hiçbir yasal dayanak olmadan Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i ve nice arkadaşlarını idamla yargılayıp, 'Asalım, asalım! ' çığlıklarıyla darağacına göndererek özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini boğmaya çalıştılar...

İşte Nihat Behram, o günlerin ölüm karanlığını sivil tarihçiliğimize belgesel bir katkı olan bu kitabıyla yırtmıştır. Denizler'in asılmadan önceki son sözlerinin de ilk kez açıklandığı, yayımlanır yayımlanmaz yasaklanan ve ancak yirmi iki yıl sonra aklanan Darağacında Üç Fidan, içten sesi, ince duyarlılığı ve ödünsüz tavrıyla, bütün iktidarların geçici olduğunu, milyonların kalbinde yaşayacak olanların daima özgürlük savaşçıları olduğunu göstermiştir...

Baskı altında geçen yirmi iki yılın ardından, yirmi ikinci basımıyla Darağacında Üç Fidan'ı sunarken, bugün koyu bir karanlığın ve ahlaksızlığın içine itilmek istenen yurdumuzda, gözlerimizde hala bir umut ışığı, darağaçlarında 'solmayan' üç fidanın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz

Nihat Behram
Everest Yayınları;
İstanbul, 2007, 14 x 20 cm, 220 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9753168179

darağacında 3 fidan, gülünün solduğu akşam, bizim deniz gibi kitaplar yıllarca satacak kitaplardır. nesil değiştikçe okunmaya da decam edecektir...

şimdi en çok satanlar listesine girme sebebi de; ülkenin şu anki durumundan kaynaklanıyor sanırım..çünkü bizlerin her zaman denizlere ihtiyacımız var...onlar gibi kahramanlara , idealist gençelere ihtiyacımız var.ne kadar çok okunursa ; o kadar çok anlaşılacaktır...

Aynen katılıyorum Minerwacım, fazla lafa gerek yok, söyleyeceğimi söylemişsin zaten:))

Minerwanın sözlerine katılıyorum. Bende lise yıllarımda okumuştum bu kitapları ve çok etkilenmiştim. Bide satışlarının artmasında hatırla sevgili dizisinin payı olabileceğini düşünüyorum. Şimdiki bölümlerinde o dönem anlatılıyor.

Link Silinmiştir.

Selam olsun üç fidana!
Selam olsun ölüme meydan okuyanlara...

Ama aşk olsun sana çocuk... Aşk olsun...

Bir kalem susar , yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez .Kalemler vardır , yılmadan , usanmadan , eğilmeden , bükülmeden yazar...

Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım..

savrulmak özgürlüğe esen rüzgarla
bir şarkı,bir şiir,bir ıslık
ve bir rüzgar selamıyla gidenlerin ardından Denizlerin dalgası olmak... YENİLMEDİKKİ!!!

5 -6 sene önce(yanlış hatırlamıyorsam..)okumuştum , biz gerçekleri o zaman biliyorduk şimdi ise bütün türkiye.. Bir bakıma güzel..

Adamalar bugünleri gördü ve kimsenin kılı kıpırdamadı , ya doğru söyleyen hesabı..
Selam olsun Deniz , Hüseyin , Yusuf üç fidanımıza..

Darağacinda üç Fidan Ve Gülünün Solduğu Akşam -erdal öz Her Ikisinide Okudum.verdikleri Mücadele Uğruna Asilan 3 çinarin öyküsü. En çok Satilmasinin Nedeni Ise O Ruha şimdi Daha Fazla Ihtiyaç Var.

Deniz Koydum Adini Kederi Ben De Kaldi.....

okumamıştım ama merak ettim şimdi
alıp okuyayım bari =))

ilona mutlaka al oku ok
Selam olsun üç fidana!
Selam olsun ölüme meydan okuyanlara...

Ama aşk olsun sana çocuk... Aşk olsun...

Bir kalem susar , yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez .Kalemler vardır , yılmadan , usanmadan , eğilmeden , bükülmeden yazar...

Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım..

savrulmak özgürlüğe esen rüzgarla
bir şarkı,bir şiir,bir ıslık
ve bir rüzgar selamıyla gidenlerin ardından Denizlerin dalgası olmak... YENİLMEDİKKİ!!!
umaya değer bir kitap bana bir agbiyimin hatırasıdır bu kitap daha lise yıllarında okumuştum hala da kütüpanemin en gözde kitaplarından biridir kızım için saklıyorum zamanı gelince ben de ona vericem ve anlasın ülkemizde yaşananları

nihat behramın kitabı ewet bende okumuştum
''Biz şahsi çıkar gözetmeden,halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştık!''

bende yıllar önce okumuştum,öğrencilik yıllarımda,herkes okumalı,ayrıca gülünün solduğu akşamıda kesinlikle okumalısınız,yazarken bile tüylerim ürperdi şimdi...

kimseye zarar vermemiş ama asılmış üç insan...çok eski gibi geliyor değil mi?deniz gezmiş asılmasaydı bugün 60 yaşında olacaktı,hayattaki bir çok yaşıtı gibi...

en çok satan kitaplar arasında olması çok ilginç,şurda bi kaç sene öncesine kadar,bu kitabı yada ne bilim Vedat Türkali kitaplarını okurken bile görenler şöyle bi ters ters bakardı...

AŞKOLSUN SANA ÇOCUK AŞKOLSUN....

Çok etkilendiğim kitaplardan biri... 6 mayıslara selam olsun! Unutmadık!

önlerinde saygıyla egiliyor.rahmetle anıyorum.bir denizler gider bin denizler gelir.hatırla sevgili dizisini kızım ve ben cuma akşamlarını iple çekiyoruz ve çok gözyaşı döküyoruz.masum insanları yok etmek marifet degil.marifet bu ülke için güzel şeyler yapmak ve güzel şeylerle anılmaktır.

bende ögrencilik yıllarımda içim acıyarak okumuştum şimdi bile tüylerim ürperdi

hatırla sevgili dizisinin bu kitabın en çok satılanlar listesinde olmasının
payı vardır mutlaka

canlarım benım onlarla ılgılı hemen hemen butun kıtapları okudum.yazık oldu onlara.sımdı anlıyolardır ama cok gecccccccc.
DENIZ KOYDUM ADINI
KEDERI BENDE KALDI
UZAK KOYLER KURDUM BIRBIRINE
DENIZINE ALDANDIM

kitabı çok büyük bir zevkle okudum.allahım ne acılardan ne işkencelerden geçmişler.küçücük hücrelerde kalmışlar.kuş gözü kadar ışık alan bir yerde.ruhları şad olsun.okumayan arkadaşlar mutlaka okumalı bence.insanı alıp götüren bir kitap.selam olsun ölüme meydan okuyanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…